Erdély Magyarországhoz való visszacsatolása teljes képtelenség - mondta Martonyi János külügyminiszter a román Digi24 hírtelevízióban. Martonyi János arra a felvetésre válaszolt így, hogy Romániában sokan attól tartanak: Budapest az autonómiatörekvések támogatásával Erdélyt szeretné visszaszerezni. A külügyminiszter szerint ez olyan képtelenség, hogy nem is kíván reagálni rá. Ugyanakkor rámutatott, a közösségi autonómiaformák elismerése nem gyengíti, hanem erősíti az adott államot, mert növeli a közösség otthonosságérzetét, és hozzájárul az ország stabilitásához.

Forrás: klubradio.hu
Feltöltő: scandináv
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

coni
A románok is megtanulták ezeknél nem azt kell figyelni amit mondanak, hanem amit csinálnak.
Azért bizalmatlanok a Fidesszel mert ismerik a (páva)tánclépéseket.
almosd
Politikailag mindég a vissza csatolásról beszélnek és így egyes csoportokat feltüzelnek és rontják a diplomáciai kapcsolatot ,pedig a politikusok is tudják hogy ez már a múlt ,hiú ábránd ,az autonómia más kérdés de ezt sem a mi a feladatunk hanem az ottaniaké ,persze szolidaritást és támogatást vállalni kell de szigorú keretek között .

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.