A kormány ügyintézést egyszerűsítő programjának köszönhetően 2013. március 1-jétől változtak a lakcím-nyilvántartással kapcsolatos szabályok. Az új szabályok bevezetését megelőzően ahhoz, hogy az albérletben, vagy bérelt ingatlanban élők bejelentkezzenek az ingatlanba, a tulajdonos külön engedélyére (aláírására) volt szükség. Ez a szabály a bérlők számára hátrányos volt, hiszen a tulajdonosok nagy része – hozzátesszük jogszerűtlenül – elutasította a lakcímlétesítésre irányuló kérést.

Forrás: nokorszak.hu
Feltöltő: Angelika
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

14 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Zsoel
@Rézangyal: De múltkor azt mondtad, csak akkor jössz az ország nyugati felére, ha nyersz a lottón, nem?
Vagy már nyertél is? :D
coni
Azért félnek a bérbeadók, mert bizonyos esetekben a törvény nem a tulajdonost védi, nem egyszer előfordul, hogy soha többet nem tudja kirakni a bérlőt. Persze a törvényt kellene módosítani...
Rézangyal
@Zsoel: Mèg nem, de igyekszem. Az albi egyèbkènt nem ott èrint. Ott lakàst szeretnèk venni :)
Zsoel
@Rézangyal: Ó! Na szóval: HA nyernél a lottón, akkor átcuccolnál az osztrák határ közelébe, most viszont jelenleg laksz valahol, ott Kelet-Magyarországon, ahonnét albérletbe szeretnél költözni?
Nakimaga
@gabrella: minden érintett,veled kapcsolatos szervet értesítened kell,hogy hova kell vigyék holnaptól a leveled!Nem egyszerű,tudod,de nálam bevált !
Darthon1
@gabrella: ha az igazolványban, illetve most már a lakcím kártyán az a cím szerepel ahol lakik az albérlő, akkor nem lehet kirakni jogszerűen. Ha odamegy a tulajdonos és elkezdi kirakni, akkor még őt ítélik el magánlaksértésért, mivel az ott lakás jogszerűtlenségét a Bíróságnak kell kimondania. Az ítéletig pedig akár évek is eltelhetnek. Na most az addig felhalmozott számla elmaradásokat viszont a lakás tulajdonosán hajtják be, amit majd később szintén Bíróság előtt követelhet vissza a bérlőtől. Ha évek múltán ezt a pert is megnyeri, akkor jön a végrehajtási eljárás, ami természetesen nem talál a bérlőnél levonható, behajtható értéket, tehát a kárt a tulajdonos kénytelen lenyelni. Hab a tortán, hogy a perek során és a behajtási eljárásban is a bérbeadó mindig előre kell fizessen, miközben a bérlő általában anyagi helyzetére hivatkozva fizetési mentességet kér és kap a Bíróságtól. A végrehajtó például a behajtandó érték 10-20%-ért áll neki a munkának és nem garantálja a sikert, csak a nekiállást. Fizetni előre kell. Ha viszont nincs bejelentkezve a bérlő, akkor nem hívhat rendőrt, ha két-három jól megtermett ember kihajigálja a cuccát a hóra.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.