A csütörtök reggel óta tartó folyamatos havazás és az orkánerejű széllökések nyomán kialakuló hóátfúvások miatt a Dunántúlon a látótávolság sok térségben tíz méter alá csökkent, ezért a közútkezelő arra kéri a közlekedőket, hogy a hófúvásos területeken vagy az ónos esőtől csúszós utakon az éjszaka folyamán senki ne induljon útnak - közölte csütörtök este a Magyar Közút Nonprofit Zrt. szóvivője az MTI-vel.

Pécsi Norbert Sándor tájékoztatása szerit több dunántúli megyében kritikussá vált a helyzet, sok helyen a látótávolság minimálisra csökkent, ezért például a 13-as, 8-as, 37-es, 82-es és 83-as főúton a kamionforgalmat leállították, Fejér, Vas, Győr-Moson-Sopron, Zala és Veszprém megyében pedig több mellékutat kellett lezárni biztonsági okokból. Az ország Dunától keletre eső területein ónos eső nehezíti a közlekedést - írta közleményében a szóvivő.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. teljes kapacitással dolgozik a hóeltakarítási és síkosságmentesítési munkákon, de az előrejelzések alapján az éjszakai órákban nem várható javulás, ezért további útlezárásokra számíthatnak a közlekedők - tette hozzá.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.