Szabó Bálint szegedi polgármester-jelölt trombitálással próbálta megzavarni a tárgyalások helyszínét, a rendőrök elfogták és rács mögé tették egész addig, amíg a kínai elnök gépe fel nem szállt. A politikusnak korábban Orbán Viktor konvojával gyűlt meg a baja.

Trombitálással próbálta megzavarni a kínai elnök látogatását a tárgyalások helyszínén Szabó Bálint – írja a blikk.hu. A volt szegedi önkormányzati képviselő 150 ezer forint pénzbírságot kapott.

Rács mögé dugták a szegedi politikust, amíg el nem ment a kínai elnök

Szabó Bálintot egész addig nem engedték ki a zárkából, amíg el nem repült a kínai elnök/Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

A lap szerint Szabó a kínai elnök látogatása során több helyszínen is feltűnt, hogy tiltakozzon, és hangos trombitálással próbált minél közelebb kerülni a delegációhoz. A rendőrség állítása szerint Szabó a biztonsági kordonnal elzárt területen várakozott múlt pénteken, ahonnan a felszólítás ellenére sem távozott.

Az egykori önkormányzati képviselő a Facebook oldalán ezt írta:

„A kínai elnök három napos magyarországi látogatása alatt a kínai és a magyar rendőrség mindent megtett azért, hogy ellenvélemény sehol ne jelenjen meg nyilvánosan. Az első két napon csupán hermetikus zárásokkal és titkosügynökök hadával operáltak, pénteken azonban szintet léptek: bilincs, rendőrautó, fogda, elzárás következett. Míg a kínai elnök gépe fel nem szállt, az időmet ismét egy 2X4 méteres cellában töltöttem. Szabadulásom utáni első utam a belügyminiszterhez vezetett, aki vizsgálatot rendelt el az ügyben.”

Szabó szegedi polgármester-jelöltként indul az Itt az Idő Egyesület színeiben, május 11-én vették nyilvántartásba. A szegedi politikus 2022-ben autóval vette üldözőbe Orbán Viktor konvoját az M5-ön.

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

KisTehen
bűnismétlés veszélye forgott fenn
balos
Szerintem a fentebb ide hányók meg nyaljanak sót a geci seggéből és legyenek köpőcsészéi a kinai faszkalapnak!Hogy érezzék a törődést!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.