Együtt 2014 Választói Szövetség Párt néven párttá alakult az Együtt 2014 Választói Mozgalom, amellyel szövetségre lépett – az LMP-ből kiszakadt – Párbeszéd Magyarországért (PM) párt. Meglepetésre nem Bajnai Gordon lett a párt vezetője – amit forrásaink azzal magyaráztak, hogy így a volt miniszterelnök jobban tudja egy esetleges ellenzéki összefogás miniszterelnök-jelölti posztját elnyerni, hisz nem pártelnökként kell majd az MSZP vezetőjével alkudoznia. A Hetek cikke.

Forrás: ATV.hu
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

vukkocska
Alkudoznia? Hát ettől tartok. Gyurcsány, amíg miniszterelnök volt, mindenki ott volt a fenekében. Lehet őt szeretni, vagy sem, de senki nem mondta neki, hogy valamit nem jól csinál, mert hátulról támadták. Bajnai, szintén mint miniszterelnök, élvezte az MSZP bizalmát, elismerték azt a tevékenységét, hogy egy világválságból hogy lehetett konszolidált helyzetet teremteni. Az MSZP ezek szerint nem egy hálás fajta párt. Ha nagyképűsködnek, ha nem kötnek megegyezést, nem fognak össze, Orbán a nyakunkon marad, igaz, nem 2/3-os többséggel, de azzal a helyzettel, hogy a sok, számára kedvező törvényt nem lehet megváltoztatni, mert vagy 2/3-os, vagy az alaptörvénybe tette be. És ha az MSZP nem fog össze, és az Orbánék nyernek, a felelősség az ő börükön szárad, ismét megnyerették a fidesszel a választást. Mert 2010-ben sem a fidesz nyert, hanem az mszp segítette hozzá, igaz, a fidesz aknamunkájával.
coni
Valóban az ellenzéki szövetség legnagyobb akadálya az MSZP. Nem akar rezsimet váltani, mert akkor szembe kellene nézniük sok tagjuk politikai múltjával és a hosszú ideje tartó korrupcióban vállalt szerepükkel és elveszítenék a kényelmes, jól fizető ellenzéki pozíciójukat. Ezért csak megjátsszák mintha le akarnák váltani a Fideszt, de pontosan tudják összefogás nélkül nem megy.
miazavalami
@vukkocska: De kár hogy csak egy tetsziket lehet nyomni! :-) Babás vagy! :-)
kkalman
Talán nem alkudozni kellene az MSZP-vel, hanem, igaz kissé diktatórikusan, de kész tények elé állítani őket a választási szövetséget illetően. Majd utána a leendő kormányprogramot ráérnének megvitatni, akkor már lenne helye az alkudozásnak.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.