Áder János üdvözletében jó egészséget és erőt kívánt Szent Péter szolgálatához Ferenc pápának Magyarország nevében, amire az új egyházfő magyar nyelven, az "Isten éltesse!" köszöntéssel válaszolt.

Ferenc pápa magyar nyelven köszönte meg Magyarország üdvözletét, amelyet Áder János államfő mondott az új egyházfőnek a beiktatási szertartást követő audiencián - tudatta Altorjai Anita, a Köztársasági Elnöki Hivatal sajtóigazgatója az MTI-vel kedden. Áder János köztársasági elnök részt vett Rómában a pápa beiktatási ceremóniáján, majd audiencián találkozott a katolikus egyház új vezetőjével. Altorjai Anita elmondta, hogy a magyar köztárasági elnök üdvözletében jó egészséget és erőt kívánt Szent Péter szolgálatához Ferenc pápának Magyarország nevében, amire az új egyházfő az "Isten éltesse!" szavakkal válaszolt, magyar nyelven.

A szertartáson Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes is részt vett, megrendítőnek nevezte a keddi római szentmisét. A kormányfő kereszténydemokrata helyettese kiemelte: különösen kedves gesztus volt a Szentatyától, hogy Áder János államfőnek magyarul köszönt.

Semjén Zsolt a szertartás után nyilatkozva kiemelte: Ferenc pápának nagyon jó kapcsolata volt és van a Buenos Aires-i magyarsággal. Hozzátette: nagyon jó és büszke érzés most Rómában magyarnak lenni. Erdő Péter bíboros, esztergomi-budapesti érsek megnyilatkozásai nagy megbecsülést szereztek Magyarországnak - tette hozzá.

A keddi vatikáni ünnepi szertartáson Magyarországot Áder János köztársasági elnök, Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes, Hölvényi György egyházügyi államtitkár és Áder János felesége képviselte. Jorge Mario Bergoglio argentin bíborost a múlt szerdán választotta meg a konklávé a római katolikus egyház új vezetőjének. A 266. pápa a Ferenc nevet választotta.

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
QQCSI
Képzeld, tömjénfővadászlovashuszár! Az itthoni hóhelyzet is eléggé megrendítő volt!
Dr. Felipe
Remélem a vatikánba már fehér lovon lovagolt be keresztelő szent tömjén.
turul72
És ezek után mit mond majd a kiválasztottaknak, ha megy kilincselni? Eddig sem nézték semmibe: www.youtube.com/watch?v=og-Eu0Vn7BM
gazdag dezső
Ez az igazi !! Hol pártvezér elődök ,majd átmegy nagy katolikusba!! Nagy átalakulások ideje jött el!Sokan vannak ilyenek a képviselők,és kormánytagok közt!Neki aztán ott kellett lenni!!Igen! Ott már fehér ló kellett volna alá!Igaz az már régen vólt,de még emlékeznek rá amikor még gyalázta ő is a papokat,és az egyházat!Mára már megvilágosodott !
jancsik68
A pápák nem szent Pétert szolgálják,hanem az Urat.Ezt egy. felelős magyar egyházi vezetőnek illene tudni.Illene!!De,aki buta,az buta!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.