Hiába csökkentette a kormány január elsejével a lakossági gáz-, illetve áram árát, a márciusi fűtésszámla akár magasabb is lehet a megszokottnál, az elhúzódó hideg idő miatt ugyanis jellemzően nő a lakossági gázfogyasztás – írja a Pénzcentrum.

Nem sűrűn fordul elő ugyanis, hogy március végén havazással, kemény mínuszokkal és tomboló széllel kell megküzdenünk – figyelmeztet a lap. A rendelkezésre álló adatsorok szerint idén márciusban 0-2 Celsius fok körül alakult Magyarországon az átlaghőmérséklet, összehasonlításképp tavaly márciusban átlagosan már jó 7-8 Celsius fokkal magasabban állt a hőmérő higanyszála. Az elhúzódó hideg idő miatt viszont jellemzően nő a lakossági gázfogyasztás.

Az áprilisban kibocsátott, májusi befizetési esedékességű, a márciusi fogyasztást tartalmazó gázszámlákon tehát akár kétszer akkora összeg is szerepelhet, mint azt tavaly ilyenkor tapasztaltuk. Hiába tehát a 10 százalékos rezsicsökkentés, sok fogyasztó ennek ellenére is többet lesz majd kénytelen befizetni az áprilisi esedékességkor, mint tette azt tavaly áprilisban. Legutóbb - még februárban - a Főtáv Zrt. hívta fel a fogyasztói figyelmét, hogy a januári távhő- fogyasztást tartalmazó számla a 10 százalékos díjcsökkentés ellenére is magasabb lehet, mint a más téli hónapokban szokásos számla, mivel a hideg miatt nőtt a hőfogyasztás.

A Főtáv februári tájékoztatására hivatkozva Németh Szilárd, a rezsicsökkentés ellenőrzéséért felelős fideszes munkacsoport vezetője ugyanakkor elmondta: "nem fogadják el Főtáv bejelentését, miszerint a januári számla a 10 százalékos díjcsökkenés ellenére is magasabb lehet, mert a hideg idő miatt nőtt a hőfogyasztás." A vezető ezért soron kívüli vizsgálatot kért a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóságtól, illetve a Magyar Energia Hivataltól.

14 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Kutyafüle
Ajjaj, már hallom is: a rossz időjárás a ballibsik kampányának a része:))
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
orogordog
@entero: Zorbánál van az időjárás gép, a Bajnai átadta neki, hibátlan állapotba ez meg elrontotta mint mindent amihez hozzá ér.
kkalman
Az időjárást megbüntetni!
Milyen dolog az, hogy a kormány és a rezsicsökkentés ellen dolgozik?
sport50
@entero: természetesen,mint 3éve mindenről a gyurcsány,eu,stb.!!!
jameska
Nagyon jó a cím, régóta nem olvastam hasonlóan frappánsat :-D
vukkocska
Bajban van a 2/3-ad, már az időjárás is ellenük van. Csak nekik nem tud igérni semmit, önjáróak.
coni
Most hogy Bajnai az ellenséges net-felhőn keresztül havat hozatott Amerikából, mellékelni kell egy kísérő levelet a számlákhoz, hogy Clintonné§Scheppele lopja a gázt a magyar családoktól.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.