Az egyházi fenntartású iskolákban - bizonyos feltételek mellett - az etika tantárgyat hittan válthatná ki és lehetővé válna a köznevelésben 10 éves kor alatt is a kollégiumi felvétel - egyebek között ezt tartalmazza a köznevelési törvény Michl József kereszténydemokrata képviselő által kezdeményezett módosítása. Az Országgyűlés honlapján csütörtökön közzétett javaslat szerint az egyházaktól érkezett kérés alapján indokolt lehetővé tenni: bizonyos feltételek mellett az egyházi fenntartású iskolákban az etika tantárgyat a hittannal válthassák ki. A módosítás a hat és nyolc évfolyamos gimnáziumok 5-8. évfolyamára is kiterjesztené az erkölcstan oktatással kapcsolatos szabályok alkalmazását, lehetővé téve, hogy ezen intézményeknek az általános iskola felső tagozatának megfelelő évfolyamain is választható legyen az egyházi jogi személy által szervezett hit- és erkölcstan óra.

Forrás: eduline.hu
Feltöltő: Sakura
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

56 hozzászólásarrow_drop_down_circle

szaboria1
Csak nem vissza fele fejlődünk? Ezek a családi összetartozásról papolnak az egyik szavukkal a másikkal meg a gyerek menjen internátusba.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
gabrella
@keresztapa: Én fordítva gondolom, az szülhessen aki megfelel legalább 70 %-ban a szülői elvárásnak, pld. nyomornegyedbe senki ne szüljön, vagy csak azért,hogy csp-t kapjon!
keresztapa
@gabrella: A szülői felelősségre gondolok, nevelésre alkalmatlan személyek szex mániából, megélhetőségért történő gyermekszülésre, de nem a gyerek egészséges fejlődése a céljuk, hanem a saját öncélú életvitelüknek folytatása szülés után. @gabrella: teljes egyetértésben vagyok veled.
gabrella
@keresztapa: Ezért kell engedélyezni az abortuszt, inkább vetesse el ha rájön,hogy nem is akarta (a mámor után) mint szenvedjen a gyermek egész életében.
Lelkileg ugysem lenne a gyerekből egészséges felnőtt.
keresztapa
@gabrella: Ahogyan írod, de ezek még az elvetetést sem tartják megoldásnak, csak a társadalom felelősségére apellálnak, hogy az a társadalom kötelessége, kategóriába tartozó eltartási, nevelési kötelezettség.
gabrella
Törvényekkel nem szabad szabályozni a gyerek vállalást, legfeljebb úgy,hogy élhetővé teszik a környezetet és működik magától.
@keresztapa:
Gyuri Géderről
Lehet magyarázni ezt sokféle képen, de ezt az ötletet agymosásra szánták. Ez a mostani hatalom érdeke. Megerősítve a katolikus egyház törekvésével, hogy bigott hívei legyenek, hiszen csökken a létszám

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.