Az egyházi fenntartású iskolákban - bizonyos feltételek mellett - az etika tantárgyat hittan válthatná ki és lehetővé válna a köznevelésben 10 éves kor alatt is a kollégiumi felvétel - egyebek között ezt tartalmazza a köznevelési törvény Michl József kereszténydemokrata képviselő által kezdeményezett módosítása. Az Országgyűlés honlapján csütörtökön közzétett javaslat szerint az egyházaktól érkezett kérés alapján indokolt lehetővé tenni: bizonyos feltételek mellett az egyházi fenntartású iskolákban az etika tantárgyat a hittannal válthassák ki. A módosítás a hat és nyolc évfolyamos gimnáziumok 5-8. évfolyamára is kiterjesztené az erkölcstan oktatással kapcsolatos szabályok alkalmazását, lehetővé téve, hogy ezen intézményeknek az általános iskola felső tagozatának megfelelő évfolyamain is választható legyen az egyházi jogi személy által szervezett hit- és erkölcstan óra.

Forrás: eduline.hu
Feltöltő: Sakura
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

56 hozzászólásarrow_drop_down_circle

szaboria1
Csak nem vissza fele fejlődünk? Ezek a családi összetartozásról papolnak az egyik szavukkal a másikkal meg a gyerek menjen internátusba.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
szaboria1
Csak nem vissza fele fejlődünk? Ezek a családi összetartozásról papolnak az egyik szavukkal a másikkal meg a gyerek menjen internátusba.
csiga0771
Szemellenzőt a picikre, tanítsák csak a hülyeségeiket...el ne fogyjatok...

"A népszámlálási adatok alapján szinte földrengésszerűnek tűnő változás a vallásosok, különösen a nagyobb keresztény felekezetekhez tartozók számának visszaesése. 10 év alatt 5,5-ről 3,9 millióra esett vissza a magukat katolikusnak mondók száma, de a reformátusok (1,6 helyett 1,15 millió), evangélikusok (304 helyett 214 ezer) száma is óriásit zuhant."
Mobil123
Azért kiváncsi lenné , hogy a parlamentből hány agyament engedné tízéves gyermekét kollégiumba? Plána valami pap felügyelete alá??
miazavalami
@Mobil123: Nem lehet elég korán kezdeni az agymosást!
Mobil123
@miazavalami: De akkor a saját gyrmekeikkel tegyék. Ne az enyémm, vagy a tiéddel, vagy a másikéval. Különben is így utáltatják meg a vallást. (igaz én alapból utálom a papokat, de ennek is meg van az oka.) Ha nekem azt mondják, hogy kötelező bármire az zsigerből az ellentétjét váltja ki nálam, és szerintem nem én vagyok egyedül ilyen.
Kutyafüle
@miazavalami: @Mobil123: Ezektől minden kitellik:))
miazavalami
@Mobil123: Te nem az én reinkarnációm vagy? :-)
miazavalami
@Mobil123: Mert mindig azt mondod amit én akarok! :-)
miazavalami
@Kutyafüle: Ahhoz az is kell , hogy legyenek olyan bal...szok akik beadják a csemetét!
Mobil123
@Kutyafüle: Sajnos nekem is ez a gyanúm:-( De a gyerekek nem játékszerek, hogy a politika játszadozzon velük. Az én lányom nincs megkeresztelve, de ha ő úgy gondolja amikor meg lesz hozzá az esze megkeresztelkedik ha akar.
Kutyafüle
@Mobil123: De a politika most éppen afelé hajlik, hogy már a gyerekekkel is játszanak !
Lásd a felsőoktatást, összeugratták a diákokat.
A kicsiknek meg tervezik az egyházi neveldéket. És lesznek olyan balf@sz szülők, akik kivagyiságból beadják a csemetét:((
Mobil123
@miazavalami: Nézd biztos sokan vannak akik hisznek istenben. Én ezt nem tiszteletben tartom, de elvárom hogy ez visszafele is müködjön. Elfogadom azt hogy vannak akik a fideszben hisznek, én nem. Van aki a jobbikban, van aki szélső balos, de ez a jó, hogy nem vagyunk egyformák. De azt hogy meggyőzzön a maga döngölő stilusában a hitéről azt nem türőm sem politikai, sem vallási téren.
Mobil123
Helyesbítek bekerült egy "nem " . Tehát "én ezt tiszteletben tartom" !:-)
miazavalami
@Mobil123: Én hiszek Istenben. De a papokban nem! Az egyházat megvetem , az összes szolgájával együtt Aki hisz az hisz akkor is ha bárhol , bármilyen helyzetben van. Nem kell hozzá templomba menni , hogy közel kerüljünk Istenhez. Én közelebb vagyok hozzá ha jót teszek , úgy viselkedem másokkal ahogy szeretném , hogy velem viselkedjenek.
Mobil123
@miazavalami: Ezt én tiszteletben tartom, hogy hiszel istenben. A Te döntésed, és ez így van jól.
Az hogy jót teszek másokkal, és tisztelettel viselkedek másokkal az nálam otthonról jött
(Szülői neveltetés!) , és maga az élet hozta, és ennek oda-vissza kell mükődnie. Ez nem istenben való hit kérdés.( nálam legalább is). Remélem érted amit akarok brümmögni:-)))
massa
Te idióta lassan már óvódásokat is gettóba küldenéd! miért nem az 5 pulyádon éled ki az aljasságodat!
miazavalami
@Mobil123: Jé! Téged is neveltek? Engem is. :-) Nem is rosszul... Na ez hiányzik ma!
Mobil123
@miazavalami: Ó, Mi a lányunkat is neveljük!!:-) Nem kell hozzá se pap, se orbán.
miazavalami
@Mobil123: Arra céloztam , hogy manapság a fiatalok egyre nagyobb része hamarabb megtanulja a jogait mint a kötelességét...
abacs62
@Mobil123: Igazad van. Nekem az a véleményem: a papi bentlakásos kollégium a pedofília melegágya. Írtózom az ilyen agyalágyult ötlettől, vagy kevés a "buzi" a fittymásoknál?
Mobil123
@abacs62: Hát én nem mertem ennyire nyiltan leírni a problémám a papokkal, de erre gondoltam.:-))
bagira
Ha belegondolok is kiráz a hideg. Milyen borzasztó lehet egy 10 év alatti kicsinek, ha bevágják egy vadidegen, zord környezetbe? Milyen lelketlen szülő aki ezt megteszi, és milyen felnőtteké válhatnak ezek a gyerekek? Mintha nevelőintézetben nőnének fel.
outsider
"ugyanis a gyermekek nem arra valók, hogy mindenfajta politikai agymosásnak vessük őket alá" Dakota

atv.hu/cikk/20130329_ujabb_nemet_gyerekmusor_orban_az_irodajaban_ugral
jameska
Én nem adom az enyéimet! Vigyék a politikusokét!
kamazuka
@szaboria1: Az agymosáshoz kellenek a törvényi hátterek!
szaboria1
@kamazuka: 1960-ban Pilisen voltam a Nyári Kastélyban ott voltak úgy nevezett fővárosi gondozottak akiknek a szüleik igen magas beosztásban dolgoztak. Olyan volt mint régen az internátusok, vagy az apáca bentlakásos iskolák. Jobban szerették a nevelőket mint a saját szüleiket, némelyik azt panaszkodta ha haza vitték nem is foglalkoztak vele otthon sem.
szepwilly
@miazavalami: de örülök,hogy a kölykeim mar nagykoruak!
Kutyafüle
@szepwilly: 12.39 Kis gyerek kis gond, nagy gyerek nagy gond:))
szepwilly
@Kutyafüle: na most bele trafaltal,a legkissebb unoka allandoan nalunk van!
QQCSI
@szepwilly: Inkább Nálatok, mint egy internátusban, ahol a hittan a főtárgy...!
Pálinkafőző Rézüst
Én már a szülőszobákat is kinevezném kollégiumnak! Biztos, ami biztos!!!
szepwilly
@QQCSI: Ebben nagyon igazad van,mert ami szeretetet viszakapunk az megfizethetetlen,Neked elarulom,hogy a kislany FARIZEUS meg megkeresztelve sincs,apja mondta majd ha nagyobb lesz döntsön mega melyik egyletbe akar tartozni!
Kutyafüle
@szepwilly: A nagyszülők tudják a legtisztább legodaadóbb szeretetet adni a gyerekeknek! Egy nagymamát mindíg palira lehet venni, a papát pedig órákig nyúzni a focival, vagy a bicajozással:))
QQCSI
@Pálinkafőző Rézüst: ...és ott mindjárt végre is hajthatnák a tajgetoszi hagyományokat,
és "akinek nincs semmije, az annyit is ér" alapon sutty...!
QQCSI
@szepwilly: Az én gyermekem is pogány.
szepwilly
@Kutyafüle: Nekem modod mar alig varom,hogy este 8 ora legyen,de azert jo es szep!
szepwilly
@QQCSI: es a lenyeg,hogy egeszseges,tanul,mi meg megprobalunk embert nevelni belöle,negyszer mar sikerült,remelem most sem mondunk csödöt!es szivessen teszük!
Kutyafüle
@szepwilly: 13.35. Én mindíg azt mondom, hogy egy nap kétszer örülök nektek. Egyszer amikor jöttök, és mégegyszer, amikor mentek:)) A leszebb dícséret, amikor a számítógép előtt azt mondják nekem, de béna vagy mama:))
szepwilly
@Kutyafüle: hat igen ismerös,de a kölykök az elet soja!
Kutyafüle
@QQCSI: Az internátusról mindíg az ABIGÉL c. film jut eszembe. Nagy keresztényi nevelés, pedig azok a lányok nem kicsi gyerekek voltak:))
gabrella
Szerencsétlen kisgyerekeket kiteszik a sok pedofil papnak, kényükre,kedvükre rontsák meg őket?
Rohadjon meg az a szülő
is aki a tíznél kisebb gyerekét kollégiumba adja!
De a törvény kitalálója is!
gabrella
Nehogy már az egyházak átvegyék az irányítást, a hülyítést! Aki ezt kitalálta méltó büntetését elnyerhetné!!!
Kutyafüle
@gabrella: Ennél a benyalós, álszent, síkhülye oktatás politikánál minden elképzelhető.
keresztapa
Maradjanak csak szülői nemtörődömség alatt,kell az utcának, köznyugalom zavarásra, drogozásra, tolvajlásra, mert a szülő alkalmatlan a gyereknevelésére, majd az utca ellátja a szülő feladatait! Erre joguk van a gyerekeknek, igaz nálunk minden torzul alakul, mint a szabadelvűséget a demokráciával tévesen gondolják.
gabrella
@keresztapa: Ugye ezzel nem azt akarod mondani,hogy a nők szüljenek ugyan halomra gyereket, de ha nem válnak be adják be az egyházi koleszba a kölköt?
gabrella
@keresztapa: Én fordítva gondolom, az szülhessen aki megfelel legalább 70 %-ban a szülői elvárásnak, pld. nyomornegyedbe senki ne szüljön, vagy csak azért,hogy csp-t kapjon!
keresztapa
@gabrella: A szülői felelősségre gondolok, nevelésre alkalmatlan személyek szex mániából, megélhetőségért történő gyermekszülésre, de nem a gyerek egészséges fejlődése a céljuk, hanem a saját öncélú életvitelüknek folytatása szülés után. @gabrella: teljes egyetértésben vagyok veled.
gabrella
@keresztapa: Ezért kell engedélyezni az abortuszt, inkább vetesse el ha rájön,hogy nem is akarta (a mámor után) mint szenvedjen a gyermek egész életében.
Lelkileg ugysem lenne a gyerekből egészséges felnőtt.
keresztapa
@gabrella: Ahogyan írod, de ezek még az elvetetést sem tartják megoldásnak, csak a társadalom felelősségére apellálnak, hogy az a társadalom kötelessége, kategóriába tartozó eltartási, nevelési kötelezettség.
gabrella
Törvényekkel nem szabad szabályozni a gyerek vállalást, legfeljebb úgy,hogy élhetővé teszik a környezetet és működik magától.
@keresztapa:
Gyuri Géderről
Lehet magyarázni ezt sokféle képen, de ezt az ötletet agymosásra szánták. Ez a mostani hatalom érdeke. Megerősítve a katolikus egyház törekvésével, hogy bigott hívei legyenek, hiszen csökken a létszám

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.