Az amerikai elnök, Barack Obama kampányában használt választói adatbázis létrehozásában közreműködő céggel is felvette az Együtt 2014 a kapcsolatot, a demokraták mozgósításáért feleős két szakember pedig már most is segíti a Bajnai Gordon vezette pártszövetséget - írja a Heti Válasz.

A Heti Válasz szerint az Együtt 2014 Barack Obama adatbázisához hasonlót kíván kiépíteni a Facebookon keresztül, amely adatgyűjtésről korábban Péterfalvi Attila, a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság (NAIH) elnöke is állást foglalt.

A lap szerint Bajnai Gordonék az Obamáéhoz hasonló adatbázis kiépítése miatt felvették a kapcsolatot az online adományok gyűjtésére, támogatói hálózatok kiépítésére szakosodott massachusettsi NGP VAN Inc.-vel, amely az Obama-kampány egyik legfontosabb alvállalkozója is volt. Szigetvári Viktor, az Együtt 2014 kampányfelelőse erről a Heti Válasznak azt mondta, amerikai útja során valóban találkozott az NGP VAN vezetőivel, de szolgáltatásuk számukra túlságosan drága, ezért nem kötöttek szerződést, és nem dolgoznak velük. Hozzátette: az Együtt 2014 európai, és nem amerikai céggel tárgyal az esetleges adatbázis-kiszolgálói szerződésről.

Szigetvári a facebookos adatgyűjtésről azt mondta, a mai technikai viszonyok között az adatkezelés nem feltétlenül egy pártközpontban elhelyezett szerveren keresztül zajlik, ezért nyugodtan történhet az Európai Unióban vagy harmadik országban, az nem számít adattovábbításnak, csak adatkezelésnek: a szervert birtokló cég ugyanis nem férhet hozzá az érzékeny információkhoz.

70 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Dr.luigilongo60
@zipper: Fletó ellen is hogy erőlködtek, oszt csak nyögés lett a vége, a szügyészség meg jól lejáratta magát.
Vicces volt az kihallgatás, Fletó megette őket reggelire.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
pannika222
Hajrá Bajnai Gordon!!! Le kell győzni a tolvaj bandát!!!
El kell menni szavazni,mikor eljön az idő,mert csak így tudunk győzni!!!
zipper
@genyó kapitány: esetleg ha "birnál" tényeket is megosztani Bajnai 1 éves kormányzásáról...a jósolgatást hagyd meg a brókereknek...nekik ez jobban megy.
Pisti271
@Kutyafüle: Bocs, ezt nem lehet kihagyni.
"Annyi a latin amerikai és a néger, hogy egy színesbőrű elnök már természetes volt."
Nálunk is annyi már a roma, hogy közülük került ki a miniszterelnökünk is. :)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.