Az amerikai elnök, Barack Obama kampányában használt választói adatbázis létrehozásában közreműködő céggel is felvette az Együtt 2014 a kapcsolatot, a demokraták mozgósításáért feleős két szakember pedig már most is segíti a Bajnai Gordon vezette pártszövetséget - írja a Heti Válasz.

A Heti Válasz szerint az Együtt 2014 Barack Obama adatbázisához hasonlót kíván kiépíteni a Facebookon keresztül, amely adatgyűjtésről korábban Péterfalvi Attila, a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság (NAIH) elnöke is állást foglalt.

A lap szerint Bajnai Gordonék az Obamáéhoz hasonló adatbázis kiépítése miatt felvették a kapcsolatot az online adományok gyűjtésére, támogatói hálózatok kiépítésére szakosodott massachusettsi NGP VAN Inc.-vel, amely az Obama-kampány egyik legfontosabb alvállalkozója is volt. Szigetvári Viktor, az Együtt 2014 kampányfelelőse erről a Heti Válasznak azt mondta, amerikai útja során valóban találkozott az NGP VAN vezetőivel, de szolgáltatásuk számukra túlságosan drága, ezért nem kötöttek szerződést, és nem dolgoznak velük. Hozzátette: az Együtt 2014 európai, és nem amerikai céggel tárgyal az esetleges adatbázis-kiszolgálói szerződésről.

Szigetvári a facebookos adatgyűjtésről azt mondta, a mai technikai viszonyok között az adatkezelés nem feltétlenül egy pártközpontban elhelyezett szerveren keresztül zajlik, ezért nyugodtan történhet az Európai Unióban vagy harmadik országban, az nem számít adattovábbításnak, csak adatkezelésnek: a szervert birtokló cég ugyanis nem férhet hozzá az érzékeny információkhoz.

70 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Dr.luigilongo60
@zipper: Fletó ellen is hogy erőlködtek, oszt csak nyögés lett a vége, a szügyészség meg jól lejáratta magát.
Vicces volt az kihallgatás, Fletó megette őket reggelire.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
coni
Ennek a kokizó, sallerozó fél-ázsiai brigádnak minden kulturált megnyilvánulás idegen lesz, de nem is az a cél hogy a Fidesznek, hanem a választóknak tetsszen.
Az összehasonlítás miatt érdemes megnézni mit művelnek a Fidesz szimpatizánsai a gyerekekkel, hogy lássuk a különbséget a Fidesz és az Együtt2014 között, ami valóban elborzasztó:
www.noltv.hu/video/4878.html
leszúrt rittberger
"Amerikai jogvédők adatvédelmi szörnyszülöttnek tartják az Obama-kampányban kiépített gigantikus adatbázist."

A Kubatov-adatbázisról meg nagyon kussol a Heti Válasz...
Pilóta
... én pedig azt várom, hogy elkezdjenek hullni az égből a kendermagos kislibák:-)))
Meee', a még soha meg nem választott nagyliba, mááá' itten vala:-)
verőce21
Azért remélem, miután veszít a választásokon "Nem értettünk hozzá" Gordon, az IMF felajánl neki egy alelnöki posztot. :)
amaramaistanna
Talán nem ártana a Kubatov listávak,s az álrezsicsökkentős listázással foglalkoznia a Heti válasz-nak.Persze ez már fájna.Megjegyzem,hogy Bajnaiékra még a legbizalmasabb adataim kezelését is rá merném bízni.
amaramaistanna
@Pilóta: Képtelen vagy tájékozódni,vagy Orbánék a te fejedbe is tölcsérrel töltötték a hazugságokat!? Nagyon szánlak,mert nem vagy képes átélni, a gondolkodás örömét.
Pilóta
@amaramaistanna: ... én képes vagyok! Talán Te kevésbé! Bár, megmondom őszintén, hatttalmas gondolataid érdekelnek, legkevésbé!!!
Pilóta
@Pilóta: ... nahhh, ennyit erről, Neked!
Hellcat
@Pilóta: Ennyire futotta? Libázásra? Ezt akár be se írhattad volna ide...
leszúrt rittberger
@Pilóta: Na, mesélj nekünk félrevezetetteknek, úgysem hallottuk még: hányan lettek öngyilkosok Bajnai miatt? Nyisd fel a szemünket Szent Péter, szomjazunk az igazságra, minden liba nevében!
JAJMÁR
@Pilóta: A gondolkodó mérlegel, és igen, érdekli mások gondolkodása. Észreveszi, ha átvágják, még ha utólag is. De észreveszi! Nem unalmas egy kissé már ez a libázás? Kit érdekel ez már, lerágott csont. Sőt, már csont sincs! ...nahhh, ennyit erről!
Don Quijote
@Pilóta: ahogy elnézlek ,neked is fél egyre kellene járni dolgozni:DD
A Tündik bündije
Nincs új a nap alatt, hiszen a fideszt is a nagy vízen túlról segíti egy kampánytanácsadó. De azért nem volna szerencsés, ha a jövő évi választások a két tanácsadócég harcáról szólnának :-)
zipper
@Pilóta: Valahol elakadtak az infóid, ha még a libáknál tartasz, vajon miért nem 'bírt' a Fidesz egy tökös csődbűntetti eljárást kezdeményezni Bajnai ellen ? Pedig most nagyobb vágya sincs !

Szerinted ?
Nauta
@leszúrt rittberger: Hirlik,hogy Bp.-en a fidesz, a képviselőikkel hordatja ki a /rászoruló/ nyugdíjasoknak a segélycsomagokat és egyúttal aláirásokat is gyüjtenek tőlük.Jó mi?
Nauta
@zipper: Bajnai minden ellene indított rágalompert megnyert! Ez a baj!
zipper
@Nauta: Igen ! Most marha jól jönne a Fidesznek egy jó tökös negatív beállítás Bajnairól, de ha összeszarják magukat, akkor sem sikerül és ez egy nagyon fájó pont lehet.
Különösen annak tükrében, hogy Éles Elméjű egy óvatlan mámoros pillanatában néhány dicsérő mondatot is megeresztett Bajnairól, Németországban, amiről azért még sem híres egy Orbán Viktor.

Ennyit a megvezetett lelki szegényekről...
Dr.luigilongo60
@zipper: Fletó ellen is hogy erőlködtek, oszt csak nyögés lett a vége, a szügyészség meg jól lejáratta magát.
Vicces volt az kihallgatás, Fletó megette őket reggelire.
Nauta
@Pálinkafőző Rézüst: És ebböl egyértelműen következik,hogy a Fidesz az ördöggel is szövetséget kötött és köt!
abacs62
@Don Quijote: Mivel a "hős repülősünknek" szefós az agya, hozzá tehetted volna, egy órára teljesen hülye lesz.
zipper
@Dr.luigilongo60: Mára már kétségtelen, hogy a kb. 1400 ügyből - melyekkel az udvari csivava, a Budai - erősködött, összesen talán 60-ban van vizsgálat, ( közben már néhányban megszületett a bírósági felmentés is ) A nagy port kavart Hagyó-ügyben sem makulátlan a törvényes eljáráshoz való jog, szóval kétségtelen, hogy a 2010-es választásra volt az időzítés.

Mindezek mellett továbbra is azt ,mondom, hogy aki sáros, az viselje a következményeket, oldaltól függetlenül, de ne azért, mert ellenzéki !
Patrióta1
Vajon Amerikának mi a célja kis hazánkkal, hogy ennyire helyzetbe akarják hozni a bábjukat Bajnait? Mert hogy cserébe várnak érte valamit, az tuti!
zipper
@Patrióta1: Az már téged ne is zavarjon, hogy a Fidesz tréningere is a jenkiktől érkezett ! Erre tudod a választ ?
Nauta
@leszúrt rittberger: Gá gá gá! Halljuk,halljuk!
Patrióta1
@zipper: Tényleg nem tudom, de aggodalomra ad okot az a kiszivárgott "szellentés", amikor orbánc azt mondta a gazdiknak, hogy ne figyeljenek oda arra, hogy miket ígér a választás előtt! Itt az eredménye, és ebből tanulni kell!
coni
Addig amíg Bajnai azt mondta nem akar politizálni, Orbán folyamatosan Gyurcsányt szidta, Bajnai teljesítményéről elismeréssel beszélt.
Amikor kiderült Bajnai nem nézi tétlenül az országpusztítást, rögtön megkezdődött a gágogás.
Az állítólagos 8%-ával az Együtt§PM szövetség a figyelem központjába került, a Fidesz Bajnaival többet foglalkozik, mint az ország ügyeivel. Jogos.
szepwilly
@amaramaistanna: Ha vityajuknak tized annyi lenne a fejeben,mint Bajnai Urnak,meg husz evig elnök maradhatna,de igy,na meg a szemelyzete,annyi eselye van,mint egy nyari fingnak a kertmoziban!
keresztapa
Nagyot akar a szarka, de bírja-e a farka? Ez hasonlít nagyban a vegyes ülésre. Régi nóta
az már nagyon ismert, ezt a régi nótát, csak már nagyon régi párt sztár énekesek dalolják.
varirmag
Az biztos hogy az dirigál , aki fizet !!!
A Haza és Haladást is (C Gátiék) pénzelik a tengeren túlról.
@Patrióta1: ""Vajon Amerikának mi a célja kis hazánkkal, hogy ennyire helyzetbe akarják hozni a bábjukat Bajnait? Mert hogy cserébe várnak érte valamit, az tuti! ""

Meg is kapják majd amit akarnak,ha Bajnai féle E2014-nek (bukott szadeszosok,liberálisok,mszpből kiváltak , Kendermagosok stb,stb !!! szép kis társaság :-(((( !!) sikerül választást nyerni.
coni
@varirmag: Ja, és saját gárdája van, amit Clintonné fizet.
honeykiss
Minden pártnak megvan a maga csókosa aki mögötte áll, van aki titkolja, van aki nem...de legalább valami jó sűljön ki belőle...
zipper
@Patrióta1: Bajnai felől ilyet nem hallottál, hadd emlékeztesselek a Fidesz ocsmány, aljas húzására, amikor a szocik 13. nyugdíjas havija mellé, f@sza csávó módjára rögtön követelték a 14. havit is, majd amikor - mint a legkevésbé fájót és ezért okosat - a szocik megvonták a 13. havit,mert jött a büdös válságügyben, akkor a Fidesz, amelyik nyögött a 14. havi után, ( ugyancsak aljas trükkből, hisz már mindenki tudta, hogy nem ússzuk meg a válságot ) aljas módon azt vetette a szocik szemére, hogy megvonták a 13. havit is a nyugisoktól, tehát nem a zemberek mellett állnak !
Remélem, érthetően sikerült leírnom.
Most képzeld el azt a fideszes örömöt, hogy nem nekik kellett megvonni a 13. havit - melyet tutira megvontak volna, hisz elég bőséges kiadás - és mi lett volna, ha még a 14. havit is a szociknak kellett volna megvonni !

Ennyire " rezsicsökkentő" hernyók is vannak szép Kárpát-medencében.

@varirmag: Meséld el nekünk, Vona és kis csapa miért is látogatott el az iráni nagykövetségre ? Csak nem a most hiányzó 100 millióért ?
Pálinkafőző Rézüst
@zipper: jó kérdés! Életem egyik nagy csalódása a jobbik ...:((( Bár már az elején, ahogy bekerültek a "T.Házba", voltak jelei, hogy meghasonultak magukkal...
JAJMÁR
@Patrióta1: Ez egy kissé meredek szerintem. Hogy levezetted ebből Amerikát! Ez egy cég, amely ebből él, és két szakemberrel vették fel a kapcsolatot. Én fönt azt olvastam, hogy ugyanez a cég vezette Obama kampányát. No, hát azért Amerika ettől még nem támogatja a Bajnait! Sajnos.
zipper
@Pálinkafőző Rézüst: Töredelmesen és nyilvánosan mea culpa, mea culpa, mea maxima culpa - a Jobbikra voksoltam 2010-ben, azóta rájöttem, hogy igen nagy ökörséget egyedül is el tudok követni !

A hatalmas hazafias lózungok és magyar mondavilágon kívül - no és a rovásíráson kívül - nem igazán tudott hasznosat adni a Jobbik, különösen mikor kiderült, hogy a jó darabig makulátlan szerveződés, nem is annyira makulátlan pénzügyi kérdésekben !

Nem foglalkozom sem zsidó, sem cigány tárgyú kérdésekkel, mert ha valami nem, akkor ezek a kérdések nem visznek senkit előrébb !

Ja és elmaradt a zsidó felvásárlás is, ennek okát nem ismerem, ellenben van zsidó származású ismerősöm, ritka jó, mehbízható f@sza csávó és legalább annyira jó magyar, mint Vona, vagy Gaudi.
varirmag
@amaramaistanna: Már szokássá vált itt a propin hogy ha valakinek más a véleménye,
beindulnak az ilyen...(nem írom le mert kitiltanak !) beszólások !!!
Ezekkel nem tudok mit kezdeni !! Nem fogok beállni a kórusba hogy jobban érezd magad.

@zipper: Majd ha Vonáról szól az írás,arról is elmondom a véleményem :-)) !
miazavalami
Babás! :-) Ha az USA-ban színes elnököt kétszer is a székbe ültettek , akkor tudnak valamit!
Kutyafüle
@miazavalami: Obama győzelme várható volt. Amerika lassan a színesbőrűek hazája már .
Annyi a latin amerikai és a néger, hogy egy színesbőrű elnök már természetes volt. Na ezt a tényt lovagolták meg nagyon ügyesen.
miazavalami
@Kutyafüle: itt is lovagolhatnak nagyon ügyesen. Szegénység, igazságtalan teher megosztás , kilátástalanság, rabszolga munka...
Kutyafüle
@miazavalami: Lenne mit belevenni a kampányszövegbe. Nincs olyan réteg amilyik nem kapott volna egy nagy pofont. Csak volna itt még más nagy probléma is, de azt majd privibe!
marlin
"Obamához hasonló kampányfogásokat alkalmaznának Bajnaiék"
Ééés??
Dr. Felipe
A zorbáncnak meg a New-Yorki zsidók dolgoznak, csak hogy teljes legyen a kép.
kiskutyauto
Sőt én megmondom most a frankót, az igazságot gyerekek: VALÓJÁBAN OBAMA IS BAJNAINAK DOLGOZIK... AZ igazság az, hogy mindenkit Bajnai és Gyurcsány fizetett le csakis Orbán ellen, Obamát, Barosot, Clintont, sőt a legújabb hírek már arról susognak, hogy Putyin is már a Bajnai-Gyurcsány liberbolsevik világösszeesküvés embere lett; szóval már őt is lefizették, hogy aljas módon a szeretett, bölcs, igazságos nagyvezírünket, a Kárpátok Szent és Örök Géniuszát I Orsósviktátort megdöntsék... hajrá Abszurdisztán hajrá Obánfasisztán!
kkalman
Ez az izzadságszagú erőlködés, hogy a Bajnainak keresztbe tegyenek, kezd lassan kínos lenni. Az, hogy aljas módszereket is bevetnek, már nem meglepő, hiszen a politika úgy aljas, ahogy van.
kiskutyauto
"Obamához hasonló kampányfogásokat alkalmaznának Bajnaiék"

Amit szabad Jupiternek nem szabad a kisökörnek... tessék már ezt végre megérteni.. Bajnaiéknak nem szabad Obamához hasonló reklámfogásokat csinálni.. Orbánéknak szabad Hitlerhez, Sztalinhoz és Mussolinihez (többek közt) hasonló dolgokat csinálni... hajrá Abszurdisztán hajrá Orbánfasisztán!
genyó kapitány
Remélem megbocsátjátok nekem, de ugyanolyan ostobák vagytok mint az a bizonyos kétharmad.
Hát nem veszitek észre, hogy ugyanazzal a szarral etetnek titeket évtizedek óta?

"Most nagyon rossz neked, mert a kormány bánt téged, de mi majd ügyesen megmentünk. Itt egy csoki, ülj le és sírd ki magad a vállamon..."

És ti birkák, újra és újra beveszitek ugyanazt a maszlagot.
Higgyetek csak benne, hogy majd jön a megváltó.

Minden kormány 3 éven keresztül fizeti a szponzorokat, akik bársonyszékhez juttatják, aztán az utolsó 1 évben hoznak néhány adócsökkentő (illetve nyugdíjnövelő) intézkedést egyrészt, hogy a saját szavazóbázisuk hirtelen amnéziát kapjon és elfelejtse 3 év kőkemény szopását. Másrészt, hogy a következő kormánynak megszorításokkal kelljen kezdeni a kormányzást...

De ez a kőkemény, igazi vérgeci üzletember majd biztos a kisemberek érdekeit fogja nézni...
Butuskáim, ugyanmár!
gergely
Tökmindegy mit csinálnak,de egye fene jöjjön bajnai ha nincs jobb és zavarják el viktorékat!
tenger49
.. és akkor mi van? Az Orbán kormányt kishazánkban 4 közszolgálatinak nevezett tv és még kettő /nem érdemlik,hogy emlitsem a nevüket/ tv csatorna,továbbá 50%-ban az egyik ker.csatorna, és a rádiókról még nem beszéltem, akik segítik!!! Tehát a Heti Válasz meg az összes jobboldali média inkább azzal foglalkozna,hogy milyen féloldalas a tájékoztatásuk!!!
P-Márta
@varirmag: ugyan már, miféle kárrogás ez? - nyerni fognak, igen, végre normális kormánya lesz ennek az országnak, Bajnaiék vezetésével.
Nehogy már Amerika ránk legyen szorulva, hogy valamiért..., képzelet hiány, nem baj, ez is betegség.
Ilyen sz@r, az embereket semmibevevő kormány még a rákosi idején sem volt !!!
Az emberek ezeknek a fidesznyikoknak csak a VOKSAIKÉRT kellenek, utána a felső szint alattiak akár meg is dögölhetnek, erről szól a fidesz-fáma... a felolvasó, makogó miniszterelnökével együtt.
P-Márta
@zipper: na igen! - aztán azt se feledjük el, hogy több mint 3000 milliárdnyi magánnyugdíjpénztári vagyont RABOLT EL A NÉPTŐL ORBÁN diktátor és bagázsa ! - úgylátszik ez a "vérükben" van...???
Az adók egymás utáni bevezetése, csekkadótól kezdve a "fütyi..." adóig bármi jöhet, akár visszamenőleg is, erről soha nem nyilatkoztak !

Menjenek a bús fenébe, ilyen ócska, mohó, egoista kormányra a 4 millió elszegényített embernek sincs szüksége !
P-Márta
@Kutyafüle: de kár, jó lenne pedig tudni, mi a privibe írandód..., bocsi nem akarlak bántani, csak kiváncsi lettem.
P-Márta
@genyó kapitány: ugyan már ! - minden kormánynak joga lesz bármit megsemmisíteni, utólag storníroztatni ! - sőt visszamenőleg törvénykezni, amit a vekkeres közveszélyes szélhámos diktátor bevezetett hazánkban.
Ennél a szerencsétlen, felolvasó, röhögcsélő miniszterelnöknél csak jobb jöhet, bárki legyen is az, SOKUNKNAK NAGYON IS MEGFELELNE BAJNAI ÉS CSAPATA
human
A nyugdíjasverő Habony Árpádot, mint kormányzati tanácsadót azért nehéz lesz überelni.
mekkelek
Tiszta amerika lesz itt, a Vezírnek meg a republikánus gyűlöletkeltés atyja irányítja a kampányát.
pannika222
Hajrá Bajnai Gordon!!! Le kell győzni a tolvaj bandát!!!
El kell menni szavazni,mikor eljön az idő,mert csak így tudunk győzni!!!
zipper
@genyó kapitány: esetleg ha "birnál" tényeket is megosztani Bajnai 1 éves kormányzásáról...a jósolgatást hagyd meg a brókereknek...nekik ez jobban megy.
Pisti271
@Kutyafüle: Bocs, ezt nem lehet kihagyni.
"Annyi a latin amerikai és a néger, hogy egy színesbőrű elnök már természetes volt."
Nálunk is annyi már a roma, hogy közülük került ki a miniszterelnökünk is. :)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.