Szinte minden vizsgált gyermekmenzán talált kifogásolnivalót a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) - írja a Magyar Nemzet.
A lap csütörtöki számában a jegyzőkönyvekre hivatkozva azt írja: a szakemberek állott, aromaszegény, kellemetlen mellékszagot árasztó, illetve idegen mellékízű ételekkel találkoztak.A vizsgálatok célja nem a készételek beltartalmi értékelése, vagy az étlapok összeállításának ellenőrzése, hanem, hogy felhívjuk a figyelmet a közétkeztetésben kiszolgált készételek érzékszervi (külső megjelenés, állomány, illat, íz) tulajdonságaira - írta honlapján a hivatal.
Azokon a helyeken, ahol nem megfelelő vagy átlag alatti értékelést kaptak a készételek, a későbbiekben ismételten mintát vesznek. A vizsgálatok nem a közétkeztető cégek ellen irányulnak, közösen kell megtalálni és megszüntetni az okokat, amelyek miatt a gyerekek nem fogyasztják el szívesen a menzai ebédet.
A Nébih folyamatosan végzi a közétkeztetésben - elsősorban óvodai és iskolai tálalókonyhákon - kiszolgált készételek érzékszervi vizsgálatát. Az eredményeket, értékeléseket a Hivatal honlapján rendszeresen frissítik. A tapasztalat azt mutatja, a szülők örömmel fogadták a NÉBIH kezdeményezését. A honlapon megjelent első eredmények óta számos megkeresés, bejelentés érkezett az ország több pontjáról
1 hozzászólásarrow_drop_down_circle
Új hozzászólás