A Zsidó Világkongresszus (WJC) elnöke szerint Magyarországon drámai mértékben emelkedett az antiszemita vagy romaellenes megnyilvánulások száma 2010 óta, és emiatt határozottabb kormányzati fellépést sürget.

Forrás: ATV.hu
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

72 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Másik
@keresztapa: "Senkinek nem böködi a csőrét, hogy példának okáért pont abba a szennygyárban
Izraelben igenis "faji" alapon listát vezetnek arról, hogy kik zsidók, arabok, drúzok stb. Ezt még a személyi igazolványokban is beleírták. Külön sort szentelve a kártya tulajdonos etnikumának."

Az enyémet nem. Az az ő belügyük.
Engem az érdekel, hogy ITT 2010 óta személy szerint hány zsidót ért tényleges hátrány a vallása miatt. Mert a cikket úgy értelmeztem az a bajuk, hogy nálunk élnek a kisebbségek fenyegetettségben.
A Wiki szerint 13 nemzetiségünk van, abból egy sír folyamatosan, a cigány.
Vallási felekezetünk a keletiek (hindu stb) nélkül 10, ebből egynek van problémája, a zsidónak.
Ha igazak a cikkben szereplő állítások, akkor az összesnek problémája kell, hogy legyen.

Az, hogy általában a többség számára ellenszenves a két jajongó népcsoport, oka van, mégpedig a folytonos alaptalan siránkozásuk és követelőzésük. A kormányzati politika pozitív diszkriminációja velük szemben. Ennek ellenére semmivel sem éri őket több személyes inzultus a mindennapok során, mint bárki mást.

De ha valaki a médiák közvetítésével csak azt hallja, hogy neki milyen rossz, ő itt hátrányt szenved, az el fogja hinni, és úgy is fogja magát érezni. A pszichológia már csak ilyen.

És akkor hadd folytassam egy kis fikcióval. Vajon miért ennek a két népcsoportnak közvetítik, hogy nekik itt milyen rossz? Mert őket lehet mozgósítani. Ők a hangoskodó fajta.

Nézd meg: a netes fórumokon mindenki leírja, hogy a saját bőrén érzi de szar is neki, de nem tesz semmit. Nem kürtöli tele a külföldi sajtót, nem mozgósít külföldi csoportokat, csendben tűr és vár. Csak a zsidó, meg a cigány csinálja a fesztivált.

Nekem meg tele a hócipőm az ő nyomorukkal, panaszaikkal. Annyit hallottam már, hogy egyszerűen hidegen hagy.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
csiga0771
Anyátok, és csodálkoztok ??? Mindenki magából induljon ki először...
Gránit
Ronald S.Lauder.Te ne akard már semerre sem elforgattatni országunk kormánykerekét.Majd eldönti azt maga a Magyar nép:Fordíttasd a sajátodét Palesztina felé.
silber13
Azért...van némi igzsága abban, amiket elmondott.
leszúrt rittberger
@silber13: Ezeknek a habzó szájú hülyéknek mindegy, ha meglátják a zsidó szót valahol már ömlik belőlük az okosság, el sem olvassák a cikket...
silber13
@csiga0771: Érdekes vélemény. Hány echte magyar ilyen Ki, ha én nem beállítottságú? Nézz csak szét magasabb körökben...
silber13
@leszúrt rittberger: Elolvasni? Ugyan már... És amikor elfogy az a hangyafarkányi mennyiségű érv, jön a zsidó, a cigány a komcsi és egyéb " észérv".
silber13
@csiga0771: Azért vágd magad takarékra.. Mondott neked valaki ilyesmiket, amit most te vágsz más fejéhez?
silber13
@csiga0771: Nem teljesen. Azért másnak a szülőanyját így...szóval nem szabad...
sonderkommando
Ezzel nem kell foglalkozni, új elem nincs a történetben...
Patrióta1
@csiga0771: Az ilyen egysejtűek miatt mint ez a leszúrt pöcs, ne idegesítsd magad, valószínűleg valami menekült lehet és itt nálunk telepedett le!
silber13
@Gránit:A magyar nép soha nem fogja tudni befolyásolni a kormánykerék elfordítását, az egy önjelölt semmihez sem értő " kormányos " privilégiuma.
Másik
Jajj de unom ezt folytonos siránkozást!

Lehetne tényeket sorolni pro és kontra. Hány zsidót ért ma (2010-től) Magyarországon hátrány kimondottan azért, mert zsidó vallásúnak vallja magát?

Annyi statisztikát gyártanak folyton, erről nincs kimutatás? Miért?

Semmi gond, jöjjenek, kongresszusozzanak, legalább lesz egy kis bevételünk is.

Van nekem nagyobb gondom is náluk, de ha az rasszizmus illetve antiszemitizmus, hogy összevonom a szemöldököm amikor kisebb közösségek követelnek indokolatlanul több jogot a többek rovására, a pozitív diszkrimináció láttán, akkor én is egy mocskos rasszista, irredenta, antiszemita vagyok. Vállalom.
keresztapa
@Másik: Senkinek nem böködi a csőrét, hogy példának okáért pont abba a szennygyárban
Izraelben igenis "faji" alapon listát vezetnek arról, hogy kik zsidók, arabok, drúzok stb. Ezt még a személyi igazolványokban is beleírták. Külön sort szentelve a kártya tulajdonos etnikumának. A zsidók születési zsidósága a héber dátummal is szerepel. De ez még hagyján, de amit saját fasisztáink szeretnének, hogy ti izraeli - magyar kettős állampolgárok ne tölthessetek be kormányzati funkciót, azt az izraeli fasiszták már rég
kipipálhatták: ha olyan állampolgársága van az izraeli mellett, amiről le lehet mondani és mégsem mond le róla, akkor nem lehet az országgyűlés Kneszet tagja. Miért van az, hogy Magyarországon egyenlőségelvű politikában hisznek a "zsidók˛" De Izrael ügyében
hirtelen jobboldalivá válnak? Válasz, hogy Izrael - és Magyarországon más a jobb - és baloldal mint az Izraeli -egy nagy fenét! Nem véletlenül testvér pártja a Fidesznek a Likud:ugyanazt a nacionalista, uszító politikát folytatják. Az eltérés, hogy ott többségben
zsidók vannak, saját fajtájuk.
Dr.luigilongo60
@keresztapa: A fenti szösszenetre esetleg valami konkrétum a Kuruttyon kívül?
varirmag
Nem nagyon értem én ezt a nagy antiszemítázást .
Kérem szépen, ez a ( nagyon szegény ország !!!) 200 millát áldoz a zsidó temetők rendbetételére ! ( más felekezet egy fillért sem kap ! )
Épülnek az új zsinagógák ! Ingyen kapott telken Pl.Csepelen !( tessék mutatni európában még egy országot ahol épül ÚJ ! zsinagóga !)
Nekik külön iskolájuk is van ! Lauder ! Oda gój gyerek a lábát sem teheti be ! Zsidó éttermek,cukrászdák stb,stb,tucatjai vannak a fővárosban : Lehet hogy mindez kevés ??? Mit szeretnének, tessék megmondani ! Nem vagdalkózni kell !! Tényeket tessék sorolni !
Ebben az országban két évtizede senki nem tudta (és senkit nem is érdekelt ) ki, milyen vallású,származású amig ők , maguk nem kedték harsogni .
Dr.luigilongo60
@varirmag: Egy kis olvasnivaló:

"A gazdasági tárca tiltakozása ellenére 2010 karácsonyán Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes asztalhoz ült Erdő Péter bíborossal, és 5,3 milliárd forinttal megtoldotta a katolikus egyháznak fizetett állami járadék összegét. Miközben az állam minden fronton igyekszik nyirbálni a költségvetés kiadásait, az egyházi célú támogatások az idén becslések szerint 15-20 milliárddal is növekedhetnek. Az egyházaknak ráadásul most már törvényadta joga, hogy a hitéleti bevételeket elszámolási kötelezettség nélkül költsék el saját belátásuk szerint."

index.hu/belfold/2011/07/12/tobb_penz_kapnak_az_egyhazak_de_elszamolni_nem_kell_vele/

Csak hogy tájékozódj hülyeségek írása helyett.

Azt már azt hiszem ,felesleges leírnom, hogy hány iskolát, óvodát, egyetemet működtet a katolikus egyház, tehát szavaiddal élve nekik is van sajátjuk, persze a Mi pénzünkön.
Pilóta
@Patrióta1: 13:27
... tetszik! Biztos, piszkos jó vótá!:-)))
Pilóta
@furfang: ... igaz, nem igaz! nem számít! a főhazugság, viszi, az összes többit! én imádom a zsidókat, spec! egyetlen hátrányuk van!
Sede
lauder, a saját portádon söprögess! van mit!
a hócipőm tele van már ezzel az állandó vinnyogással.
keresztapa
Visszaélések netovábbja! Az úgynevezett " Holocaust" óta a Nemzetközi közösség elvesztette a jogát arra, hogy Izraelt kérdőre vonja a tetteiért. az Izraeli törvényhozás honlapján amely az alapvető jogokat sorolja. Csupán annyit kellene megkövetelni a Magyar országgyűlésben, amennyit megkövetelnek az izraeliek a Kneszet - ben. Ha viszont ezt nem lehet megtenni, akkor az a kettős mérce nyílt beismerése, Izrael mindent tehet mert a Német fasizmus azt tette amit akart, most a zsidó cionista azt teszi amit ő akar. Az ENSZ meg hallgat, bizonyítva nagyot hallását, az Arab kérdésben is,az atom ügyben is. Miért is?
Pilóta
@keresztapa: ... megvannak az írásos dokumentumai annak, hogy ez akis facabanda, atombombát akart eladni, dél-afrikának, olvastad?
kerék
Picsogjatok csak, mer' attól jobb lesz nektek, sírással eddig mindent elértetek amit akartatok.
... van egy külön zsidóknak épített lakópark, luxusvillákkal, fallal körülvett. Azért nem picsogtok?
senkifia68
Na már mostan akkor kedves honfitársaim!!!

Esetleg a Zsidó Világkongresszusnak nem azzal kellene foglalkoznia Magyarország helyett, hogy Izrael kormánya minden nemzetközi tiltakozás ellenére folytatja a telep építést a megszállt palesztin területeken és sok éve törvénytelenül tart fenn tengeri blokádot a Földközi tengeren?
varirmag
Várom azt a napot amikor egy izraelita vallású magyar védeni fogja ezt az országot az hisztiző,hazug ,antiszemítázókkal szemben.

@Dr.luigilongo60: Te olyan elvakult vagy hogy felesleges lenne veled vitatkoznom.
Bocs,de "siketek párbeszédét " nem szívesen folytatnék !
Dr.luigilongo60
@varirmag: Már megint hülyeségeket beszélsz, majd terelsz és ítélkezel mások felett oktondi módon, mivel a pofádba vágták, hogy ostobaságot írtál.
Másik
@keresztapa: "Senkinek nem böködi a csőrét, hogy példának okáért pont abba a szennygyárban
Izraelben igenis "faji" alapon listát vezetnek arról, hogy kik zsidók, arabok, drúzok stb. Ezt még a személyi igazolványokban is beleírták. Külön sort szentelve a kártya tulajdonos etnikumának."

Az enyémet nem. Az az ő belügyük.
Engem az érdekel, hogy ITT 2010 óta személy szerint hány zsidót ért tényleges hátrány a vallása miatt. Mert a cikket úgy értelmeztem az a bajuk, hogy nálunk élnek a kisebbségek fenyegetettségben.
A Wiki szerint 13 nemzetiségünk van, abból egy sír folyamatosan, a cigány.
Vallási felekezetünk a keletiek (hindu stb) nélkül 10, ebből egynek van problémája, a zsidónak.
Ha igazak a cikkben szereplő állítások, akkor az összesnek problémája kell, hogy legyen.

Az, hogy általában a többség számára ellenszenves a két jajongó népcsoport, oka van, mégpedig a folytonos alaptalan siránkozásuk és követelőzésük. A kormányzati politika pozitív diszkriminációja velük szemben. Ennek ellenére semmivel sem éri őket több személyes inzultus a mindennapok során, mint bárki mást.

De ha valaki a médiák közvetítésével csak azt hallja, hogy neki milyen rossz, ő itt hátrányt szenved, az el fogja hinni, és úgy is fogja magát érezni. A pszichológia már csak ilyen.

És akkor hadd folytassam egy kis fikcióval. Vajon miért ennek a két népcsoportnak közvetítik, hogy nekik itt milyen rossz? Mert őket lehet mozgósítani. Ők a hangoskodó fajta.

Nézd meg: a netes fórumokon mindenki leírja, hogy a saját bőrén érzi de szar is neki, de nem tesz semmit. Nem kürtöli tele a külföldi sajtót, nem mozgósít külföldi csoportokat, csendben tűr és vár. Csak a zsidó, meg a cigány csinálja a fesztivált.

Nekem meg tele a hócipőm az ő nyomorukkal, panaszaikkal. Annyit hallottam már, hogy egyszerűen hidegen hagy.
keresztapa
@Pilóta: 15:59 - re. Igen olvastam, Állítólag de nem bizonyossággal az ENSZ erős ellenállása akadályozta meg a vételt.
varirmag
@Dr.luigilongo60: Már meg ne haragudj,de NEKEM arcom van ! Nem ítélkeztem senki felett. Lehet hogy "ostobaságot" írtam,de nem lehet mindenki olyan "okos és művelt " mint te :-(((
keresztapa
@Másik: valóság ábrázoló értelmezésed van, ami keveseknek adatik meg. Elég tudni azt, hogy a zsidók magukat mindég külön fajnak érezték, élesen elhatárolva magukat az emberiség maradékától. Na meg még az is, hogy külön befolyással kiváltságokat szerezzenek maguknak, minden olyan ügyben, amely zsidó érdekeket érint, ez tisztán kibontakozik, az országházban képviselőként zsidó- magyar kettős állampolgársággal bíró képviselők- nél. PL Kettős állampolgárság kockázati tényező, milyen magyarok lettek azonnal. Meg is támadták a jobbik -ot rasszistáztak annak ellenére, hogy ebbe a rasszista Magyarországon akik csak köpködni tudnak, azok Világkongresszust tartanak ott, nem pedig Izraelben.
puki
Nem ismerem Ronald S. Laudert, de igazat adok neki.
Jelszavam: élni és élni hagyni.
szzs
akkor éljenek a saját hazájukban... jaa hogy az nincs.. itt a Kárpát medence... + Palesztina
szzs
@puki: Egy kicsit írd át ..élni és élősködni.
gazdag dezső
Nagyon-nagyon elég már ebből a jajvékolásból!!!Az hogy több jogot akarnak mint Magyarnak a saját hazájában!! Menjenek Izraelbe ,és ott követelőzzenek! Itt már eddig is sokkal többet kaptak mint érdemelnének!
gazdag dezső
Talán ha ez a dolog igaz is lenne,akkor is Ők tehetnek arról hogy ki vívták maguknak az ellenszenvet!! Önvizsgálatot kellene tartaniuk!!Elsősorban tennék rendbe elveik szerint a saját hazájukban történteket,és aztán aszerint viselkedjenek úgy ahogy egy más országban illik a saját hazájukon kívül!!Ez az ország nem a Magyaroké??Ha én kimennék Izraelbe biztos nem követelőzhetnék !!
kukac50
Dolgozzanak meg a pénzért,ne várják azt,hogy Magyarország tartsa el Őket is úgy mint a politikusokat. Akik a haláltáborokból visszajöttek idősek azoknak annyit adjanak ami a megélhetéshez elég Zsiga Marcell szerint,de a fiatalabbaknak nem lehet semmi követelésük.
Másik
@keresztapa: Köszönöm.

A zsidó rendkívül büszke, öntudatos, és valljuk be tehetséges nép. Isten kiválasztott népének tekintik magukat, várják a Messiásukat immár ~ 6.000 éve. Erőszakosak, hiszen soha egy nép sem tudta megtörni leigázni őket, még a gázkamrák sem. A kollektív tanulságuk nem az lett, hogy ez rossz, hanem most ők teszik mindazt a palesztínokkal. Másodszor tolakodtak be oda, bár valaha régesrég Ábrahám idejében az övék volt a terület
A kettős állampolgárság kérdése valóban necces, és lehet kockázati tényező.
Hadd idézzem jól-rosszul Jézust. Nem szolgálhatsz egyszerre két úrnak. Bár a neki feltett kérdés ehhez képest csak 20 Ft-os kérdés volt; fizessenek-e adót a császárnak. Az idézett mondat útán így folytatta, add meg a császárnak a császárét, istennek az istenét.

Na de itt akkor melyik haza a császár, és melyik haza az isten? Hazámnak vallhatok két országot is? És mire kell nekem egyáltalán két állampolgárság?
Komoly kérdések ezek.
A a legtisztább az, hogy ott vagy állampolgár, ahol ténylegesen születtél, élsz, teljesíted a rád háruló kötelezettségeket, cserébe élhetsz a törvény adta jogaiddal.
Ha ezt elfogadom visszanyal a fagyi, mert ugye a határon túli magyarok is megkapták a kettős állampolgárság lehetőségét.
lajospapa
Válasz úgy általában mindenkinek aki megszólalt: Ha hírt hallunk újvidéki magyar verésről, az nagyon fáj és felháborító. Ha román nyilatkozik a magyar nemzetiségről az általában felháborító. Ha felvidéki magyart vegzálnak a kettős állampolgárságért az felháborító. Ha holnap kicsit felvonulna a Munkásőrség úgy mint a Magyar Gárda a kommentelők nagy része BÉSZARNA!
vigyorgó
@silber13: (13:06) megtudnád mondani vagy kiragadni,hogy mi benne "néha" az igazság?
szzs
@Másik: Ne jézusozz és ne menj, a múltba, senkit sem érdekel, Ez a nép nem MAGYAR ránktelepedtetek, kihasználtatok, kihasználtok , minket MAGYAROKAT, élősködtök, ahogy örökké tettétek.. bárkivel :-)
silber13
@vigyorgó: Szerintem a zsidózás, cigányozás, kiváltképp, mikor elfogynak az amúgy is felettébb csekély mennyiségű érvek és kezdődik a vagdalkozás.
vigyorgó
@Dr.luigilongo60: (14:44) Te is tudod,hogy igazat ír,csak piszkálódol.Nem értem,hogy mire jó ez neked.
silber13
@szzs: Na ja..." Élni és élősködni..." Mintha találkoztam volna 2010 óta ezzel az életfilozófiával. Most van a virágkora ennek a szemléletnek...
szzs
@silber13: tudod lehet hogy tovább fog élni ez a virágkor mint gondolod .. :-)
silber13
@szzs: Csak addig fog élni, amíg leszedhető virágot lelnek, mert száraz kóró már nem kell nekik, most már látnak egy kicsiny virágos kertet, valami MNB- ben található. Csattogtatják már a metszőollókat... :-))
vigyorgó
@silber13: (10:37) de azért neked is szúrja a szemed amikor ingyen házat kap a cigány és lelakja majd követeli,hogy adjanak neki másikat!!! Vagy a holokamus, 50% nyugdíjemelést kap amit már nem ő vesz fel hanem lassan az unokája.Vagy ilyenkor elsiklik a szemed a bötük felet?
szzs
@silber13: Mindig a gyomot írtjuk előszőr, azt hisszük ettől megvédjük a ' kertünket ', de a sok gyom között olyan növények is vannak, amik életet menthetnek, és ha ezt felismerjük, talán tényleg életet menthetünk... Itt vagy Ott
silber13
@vigyorgó: Én Kazincbarcikán jártam fősuliba, ismerem a várost és nekem nem újdonság, amit írsz... Láttam, amit láttam...
vigyorgó
Én a kormánykereket egy jobb csavarással mozdítanám el mert a megoldáshoz ez a legrövidebb út. A kresz ist azt írja elő. Az ajvékolókat egyszer ráncba kell szedni mert liberalizmus csak az anarchiába vezet.A fejetlenség meg le tud zülleszteni egy népet.
silber13
@vigyorgó: Láttam... Nem is egyet... Zenészek, akik cigány zenésztársukon segítettek. Szóval vannak ilyenek. De láttam a fordítottját is, Világhírű roma cimbalmos és zongorista hasonló cselekedetét izrael gyerekekkel.
Dr.luigilongo60
@vigyorgó: Mitől lenne igaz amit összehordanak itt minden konkrétum nélkül?
Csak mert azt hiszitek, meg a kurutty és társai azt állítják?
Ugyan már.
Másik
@szzs: ???

Miért használod a többesszám második személyt?

Zsidónak tartasz? Nem vagyok az. DE ...

Ismerem a Bibliát, a történelmet, engem érdekel a múlt. Az emberiség múltja, története, szokásai, hite, mítoszvilága. A zsidóké, araboké, egyiptomiaké, letűnt és élő kultúráké.

Nem érdekel a múlt? Hogy érted meg akkor a jelent?
Mit vétett neked Jézus, hogy nem idézhetek tőle? Még egy hét se telt el húsvét óta. Még ha Ábrahám zavart volna ...
Nem gond, de Jézus léte történelmi tény. Mohamedé is. Európa kultúráját a keresztény kultúra alapozta meg. A jogrendszerét, etikáját a zsidó alapokon nyugvó keresztény morál is jelentősen befolyásolta. Szar ügy mi?

Esetleg légy oly kedves olvasd el az első 04.04 16:23-n írt hozzászólásomat, és próbáld meg értelmezni az ott írtakat is.

Utána értekezhetünk tovább.
tivoli
@szzs: Már miért ne? Minden ott kezdődött.
tivoli
@Másik: Bizony, bizony. A múltat ismerni kell, hogy megértsük a jelent.
Tudhatjuk, hogy a zsidó nép sokat adott a világnak de sokat el is vett.
Sokat szenvedett, de általuk is sokan szenvedtek.
A világ otthont adott nekik, s láss csodát: Mostmár ők az urak!
qrumpli
Igen sokatt tettek érte (mindkét népcsoport),hogy közútállat tárgyai lettek.
Csizmás Kond
Az, hogy ki mennyit tett a világért nem azt jelenti, hogy ki mennyit hamisított magáénak...
vigyorgó
@Dr.luigilongo60: Újság cikkekben olvashatók.Ha azt most itt összeszedném/leírnám nem lenne elég a hely.Ha a kurutty és társaiban a cikk íróira gondolsz akkor stimmel:DDD
A cikk írók 99% provokátor/hangulatállapot felmérő.A kommentelők között is található 1-2 tucat belőlük. Válaszodnál ebből kell kiindulnod.
qrumpli
tivoli
Tulajdonképpen akik "romakereket"szoktak csinállni.
keresztapa
@Másik: 04.- 05.- én 16: 25 kimmentednél köszönődet, én is köszönöm megértéssel. Bosszantó, hogy ez a globalizált média, hogyan tudja némely gondolatszegény gondolatmenetét, hirdetett mosószerével elszennyezni. A közöttünk élő, bennünket gyűlölő, ránk telepedet internacionál - kozmopolita - globális született hazaárulók nemzetközi mércével mérve fillérekért loptak ki alólunk az ország nagyobbik felét. Ők a globális ügynökök, akiknek nincs kötődésük a magyarsághoz, csak bankszámlájuk. Arcuk sincs, mert arcátlanok. Ott raccsolnak minden rádióban és televízióban. Kiröhögnek mindent, ami magyar. Ők az egykori kommunista fővezérek vagy leszármazottak, akik a magyarellenességükből jól megélnek. Főleg abból, hogy szüntelenül" farkast" kiabálva hivatásszerűen félnek, mélységesen felháborodnak, ha valaki szóban vagy írásban próbál gátat vetni a külföldiek mohó, további ingatlanszerzésének. De hangoskodnak a mellet is, hogy a kábító szer emberi jog. Ez érthető, hiszen ezzel is tovább pusztítható szülőföldjén a magyar.Népünket ilyen és hasonló nemzetrontó tanácsaikkal oktatják ki a rajtunk élősködők, mint ostoba, primitív
gazdaállatot. Nekik a pénz az anyanyelvük, az istenük. Benne bíztak elejitől fogva. Bennünket mióta fölfigyeltünk mesterkedésükre utálnak. Minduntalan arcul ütnek, de számon kérik tőlünk, ha intoleráns és eléggé kereszténytelen módon nem tartjuk oda a másik orcánkat is.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.