Kényszervallatás és halált okozó testi sértés gyanúja miatt őrizetbe vettek két rendőrt Bács-Kiskun megyében. A két gyanúsított hivatalos eljárás során súlyosan bántalmazta az áldozatot, és az belehalt a verésbe. Az elhunytat azonosító hozzátartozó szerint péppé verték az arcát.

Gyugyi Csilla, a megyei főügyészség sajtószóvivője elmondta: a Kecskeméti Nyomozó Ügyészség az ügyben kényszervallatás és halált okozó testi sértés bűntette miatt indított nyomozást. Két gyanúsítottat hallgattak ki, akik hétfőn - hivatalos eljárás során - egy embert "testszerte bántalmaztak", s annak következtében a sértett belehalt sérüléseibe. A szóvivő hozzátette: a gyanúsítottakat őrizetbe vették, mert a bűncselekmény súlya miatt tartani lehetne szökésüktől, illetve a nyomozás érdekeit, sikerét veszélyeztetné, ha szabadlábon védekeznének.

A hvg.hu egy helyi hírportálra hivatkozva szerdán számolt be arról, hogy az izsáki rendőrőrsön életét vesztette egy férfi, akit egy kisebb lopás miatt vittek be. Az őt azonosító ember szerint péppé volt verve az arca - adta hírül a Bács-Kiskun megyei hírportál (bama.hu) a Petőfi Népe értesülésére hivatkozva - tették hozzá.

A megyei rendőr-főkapitányság arról tájékoztatta az MTI-t, hogy a kiskőrösi rendőrkapitány kedden azonnali hatállyal megszüntette a két rendőr szolgálati viszonyát.

Jogállami keretek között működő rendőrség esetében elfogadhatatlan, megengedhetetlen és tűrhetetlen, hogy egy rendőri intézkedés így fejeződjön be - jelentette ki Papp Károly országos rendőrfőkapitány szerdán Budapesten az esettel kapcsolatban tartott sajtótájékoztatón.

Papp Károly elmondta, hogy hétfőn a Bács-Kiskun megyei Orgoványon 17.30 órakor szolgálatukat teljesítő rendőrök intézkedést kezdeményeztek egy 47 éves férfivel szemben motorosfűrész-lopás gyanúja miatt. Az izsáki rendőrőrsről 20.40-kor tettek jelentést, hogy az intézkedés alá vont személy elhunyt. Az országos rendőrfőkapitány arra hivatkozva, hogy büntetőeljárás folyik az ügyben, a két időpont között történtekről nem adott tájékoztatást. Papp Károly a rendőrség teljes személyi állománya nevében részvétét fejezte ki az elhunyt hozzátartozóinak.

Az ügyészség azt közölte, egy magyarországi tartózkodási hellyel rendelkező 47 éves izsáki lakos, román állampolgárságú férfi volt, akit a megalapozott gyanú szerint az izsáki rendőrőrsön hétfőn halálra vertek rendőrök. Fazekas Géza tájékoztatása szerint egy kisebb lopás miatt vitték be a román állampolgárságú férfit, és feltehetően néhány órás folyamatos bántalmazás után mentőt hívtak hozzá az izsáki rendőrőrsre, de a gyanúsított életét vesztette.

140 hozzászólásarrow_drop_down_circle

kkalman
@levarosbukta: Sintérmaffiózó nyilatkozata egy hónap múlva. Sajnálatos az, ami Izsákon történt ápr. 10-én. Kollégáim egy kihallgatás során észrevették, hogy a kihallgatás alá vont személy saját magát testi fenyítéssel akarta vallomásra bírni. A két, kihallgatást végző rendőrkolléga először felszólította a gyanúsítottat, hogy fejezze be a cselekményt, de ő tovább folytatta saját maga agyba-főbe verését. Kollégáim ekkor megpróbálták szép szóval, kérleléssel lecsillapítani. Míg kollégáim, ezek a kiválóan képzett rendőrök, akik már bizonyították rátermettségüket a rendőri pályára, sírva könyörögtek a gyanúsítottnak, hogy hagyja abba a saját maga hülyére verését, rugdosását, a gyanúsított előre megfontolt szándékkal, a két rendőr bajtárs előtt meghalt.
Az ügy kivizsgálása során megállapítást nyert, hogy a kihallgatást végző két rendőr minden tekintetben a rendőrségi törvény és a szolgálati szabályzat előírásainak megfelelően járt el. Ezért őket a gyanúsított haláláért semmilyen felelősség nem terheli.
Aláírás: Sintérmaffiózó Sanya, belügyminiszter.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
lenhardtibolya
@koki32: Örülök, hogyha érti a logikámat, és az is világos, hogy itt jó páran másként gondolkodnak. Szerintem sem helyes agyonverni valakit, de éppen úgy nem helyénvaló lopni, bűnözni.
nehogymá
@lenhardtibolya: arányosságról tetszett már hallani?ha ön szerint semmi baj ezzel a hozzá állással ,akkor igen rossz helyre tetszetett születni.mohamedánoknál még fel fel üti a fejét a hasonló eljárás de azért fejlödnek ott is.senki nem mentegetett itt bünözöket,de ha egy fürész lopásért halál jár,akkor az adócsalók,meg a többi ˇrendes"ember mit érdemel?
marlin
@lenhardtibolya: Talán a békemenetes csacsiságok mantrázása helyett olyan embereket kellene kérdezni, az ő vélményükre hivatkozni, akiket a tanúkénti kihallgatás során "rabosított" az "eljáró hatósági személy" (mert a rendőrökre nem jellemző) csak azért, mert nem azt mondta, ami a pintéri rendőrség(!) koncepciójában szerepelt!!
A többi pedig mint már írtam minősít téged is, meg a kereszténykatolikusjobboldalifelebarátiszereteteket is!!
@koki32: -nak írt válaszodat hasonlítsd már össze a korábbi fröcsögő hozzászólásaiddal!!
lenhardtibolya
@nehogymá: Az adócsalókkal kapcsolatos megjegyzésével igencsak egyet tudok érteni!
SLAakku
Balsay most hogy fog küzdeni az emberi jogokért mint ahogy azt már sok éve teszi e szemkilövős ügyben?
hkt78
Az a legnagyobb probléma, hogy sem a rendőri sem a katonai szervek nem igyekeznek kiszűrni és kiselejtezni az akár csak egy kicsit is rasszista embereket! Pedig akkor nem kaphatnának jó kiképzést, mielőtt majd kiszállnak és maguktól valamelyik szélső jobbos félkatonai szervezethez szegődnek.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.