Hivatalos személy elleni erőszak miatt feljelentést tettek a halott férfi ellen annak a két rendőrnek a felettesei, akiket azzal gyanúsítanak, hogy az intézkedésük alatt hétfőn meghalt egy előállított férfi az izsáki rendőrőrsön - írja a Népszabadság.

Mint ismeretes, a negyvenhét éves Bara Józsefet lopás gyanújával állították elő hétfő este Orgoványon, majd az izsáki rendőrőrsre szállították, ahol a kihallgatás közben a férfi elhunyt.

Csütörtökön a Kecskeméti Járásbíróság halált okozó testi sértés és kényszervallatás bűntettének gyanúja miatt harminc napra előzetes letartóztatásba helyezte a harmincéves B. Csongort, valamint társát, a huszonhat éves B. Viktort. A határozatot mindkét járőr védője megfellebbezte, álláspontjuk szerint a két férfi az intézkedés során szakszerűen járt el, csupán a terhelt ellenállását akarták megtörni.

Szűcs László, B. Csongor védője a Népszabadságnak azt mondta, bár már megvolt a hatósági boncolás, az ügyészég valamilyen oknál fogva titkolózik és nem közli velük a halál pontos okát. Gyugyi Csilla, a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség szóvivő ügyésze pedig a lap tudósítójának arról beszélt, egyelőre csak az előzetes orvosszakértői szakvélemény áll a rendelkezésükre, amely szerint a sértett halálát a folyamatos bántalmazás által kiváltott traumás sokk okozta.

Egy nevét nem vállaló orvosszakértő a Népszabadságnak azt mondta: ez bonyolult ügy lesz, mert külön kell választani a férfi korábbi sérüléseit, az esetleges ütésektől származóakat, valamint mindazokat, amelyeket a rendőrőrsön szerezhetett.

A két rendőrjárőr jelentése alapján tett feljelentést a Bács-Kiskun Megyei Nyomozó Ügyészség végül elutasította.

90 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nyanya001
Ha nem jelenik meg a tárgyaláson akkor elővezetik ?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
SLAakku
Akik nem egy motorosfürészt loptak eddig hanem mondjuk 1 millió motorosfürész árát azokat mikor fogják kihallgatni vagy agyonverni?
mariaberta
Temetése előtt, vagy utána kell megjelennie az ügyészségen, sőt talán még előzetes letartóztatásba is helyezik?
Nagy az Isten állatkertje,
torkg
Kísért a múlt. A Horthy-rendszerben a csendőr először ütött, azután kérdezett. Itt is egészen hasonló dolog történt. Megjelentek a rendőrök, megbilincselték a delikvenset (mellesleg a férfi élettársa kérdezte miért, azt mondta az egyik rendőr maga is akar bilincset?) bevitték az örsre ahonnan már holtan került ki. Majd miután a "szokásnak és a szakmai előírásoknaknak megfelelően jártak el" feljelentették a már halott őrízetest!
Tiszta munka, mellesleg hol van a motorfűrész, avagy ebben a buzgó "intézkedéssorozatban" ez már mellékes?! Rendőrállam?!
tivoli
Nincs is jobb, mint rendőrnek lenni. Büntetlenül ütök vágok bárkit a visszaütés veszélye nélkül. Ha mégis megpróbálja, megdöglik.
Utána meg jól feljelentem, mert bibís lett a kezecském.
SLAakku
"...egy harmadik rendőr is az izsáki rendőrőrsön tartózkodott keddre virradó éjszaka, amikor halálra vertek egy lopás gyanúja miatt előállított román állampolgárságú férfit."
Nauta
@zipper: Mindkét leírásod világos,mint a nap!Számomra legalább is!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.