Kimondatlanul is Magyarország és Románia problémái ihlették azt a javaslatot, amely hétfőn kerültek először az EU-tagállamok miniszterei elé. A német, dán, finn és holland diplomácia azt szeretné, ha már korai szakaszban fel lehetne lépni az alapvető értékeket megsértő tagállamok ellen, és végső esetben akár a támogatásokat is meg lehetne vonni tőlük.

Forrás: hvg.hu
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

69 hozzászólásarrow_drop_down_circle

A Tündik bündije
@Green Bloke: Jó ötlet. Aztán majd megyünk füvet legelni félázsiába?
Ha nem lenne az EU, Magyarországot már régen elsodorta volna a válság. Amikor 2008 végén beütött a krach, a MNB 5 milliárd eurós hitelkeretet kapott az Európai Központi Banktól, ami akkor megmentette az ország fizetőképességét. Ezután kaptunk még egy 20 milliárd eurós hitelt az EU-tól, a Nemzetközi Valutaalaptól és a Világbanktól. Enélkül az ország szinte biztosan fizetésképtelenné vált volna.
Magyarország fejlesztési támogatást kap minden évben az EU-tól. Egyedül 2011-ben nettó 4,37 milliárd euró (1295 milliárd forintot) érkezett, és ebben még nincs benne a mezőgazdasági támogatás. (Bizony, már bőven a fidesz kormányzat alatt, de mégsem hőzöngtek, hogy mocskos EU, ez tőled nem kell). És képzeld el, ez a pénz NEKÜNK NEM JÁR! Bizony! Ez egy felvilágosult fejlesztési politika eredménye a nálunk gazdagabb országok részéről, amelyek szinte páratlan módon belátták, hogy nekik és az egész kontinensnek is jó, ha a szomszédaik nincsenek leszakadva, és erre hajlandóak áldozni a saját zsebükből. (Vörös fejjel toporzékolni, amikor egy kifizetést felfüggesztenek, miután 2004 óta folyamatosan nem tudunk megfelelni az államháztartási szabályoknak, ennek fényében elég furcsa).
A szabályok, amiket az Európai Bizottság megpróbál velünk betartatni, jobbára felvilágosultak: nekünk is érdekünk, hogy kiszámítható legyen a költségvetési politikánk, vagy hogy független legyen a központi bankunk a kormány piszkálódásától. Ha nem volna az EU, magunkra maradnánk a kormánnyal és alkotmányos barbarizmusával. Nagyrészt Brüsszelnek köszönhető, hogy valamennyire módosult a médiatörvény, a központi bankra, az adatvédelmi ombudsmanra és az OBH-ra vonatkozó törvény.
És még egy: a NATO és az EU többé-kevésbé, de együtt jár. Nélkül ez a környék sokkal instabilabb lenne, és jobban ki volna téve az oroszok nagyhatalmi ambícióinak.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
aborisz
@titanmanus: Ugatni csak a kutya szokott !Meg most már te . de az csak nyüszités! Autópályán képzeld jártam már! több rajta a foldozás mint a melós nadrágomon!!! És nem kedvencen egy politikus sem csak úgy mellesleg!
Csizmás Kond
@bundi: Sürgősen menj orvoshoz, amíg egyéb tünetek is nem kezdenek el jelentkezni az érzéseidben.
senkifia68
@bundi: Ha egy iciri-picirit tájékozottabb lennél magad is tudnád az okot, hisz az általad idézett újságcikk ezzel kezdőik!

NYITOTT ÉGBOLT!!

hungarian.ruvr.ru/tag_54854862/

A Nyitott Égbolt olyan katonai szerződés, amelyben a felek megállapodás alapján a fegyverzet leszerelési és ellenőrzési szerződést ellenőrizhetik egy más területe felett.

Aztán van egy másik Nyitott Égbolt, ami kevésbé katonai jellegű arról meg itt olvashatsz és GONDOLKODHATSZ!!!

izraeli-hirlevel.blogspot.hu/2013/04/el-al-sztrajk-vasarnap-reggeltol-az.html
bundi
@senkifia68: oké olvastam, gondolkodtam...
te most erről a témáról el akarod terelni a figyelmet erre jutottam.
bra048
Remélem a "miniatom" - ot személykövető módon szerkesztik és az egyszerű magyarnak
nem árt majd sokat ??

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.