A Der Spiegel című német hetilap Atombomba Magyarország ellen? címmel közölt kommentárt hétfőn megjelent számában.

Jan Puhl, a hírmagazin szerzője kiemelte: Orbán Viktor "az Európai Unió páriája", és "veszélyezteti a demokráciát országában". Viviane Reding uniós biztos ezért "atombombával", az úgynevezett hetes cikkely szerinti eljárással fenyeget.

Hozzátette: az esetleges eljárás "katasztrófa lenne Magyarország számára", de a "büntető akció" feltüzelné a "tipikus magyar depresszív +mindenki ellenünk fordult+ típusú nacionalizmust, és összekovácsolná a kormányfőt a néppel". Ugyanakkor az esetleges eljárás kudarca "felmentő ítélet" lenne Orbán Viktor számára.

A Der Spiegel kommentátora hangsúlyozta: „Brüsszel nem engedhet abból, hogy Orbán bűneit elítélje" de az "atombomba" helyett inkább "okos szankciókat" kell alkalmazni, olyanokat, amelyek "nem Magyarországot, hanem csak Orbánt és kormányát sújtják".

24 hozzászólásarrow_drop_down_circle

A Tündik bündije
Az uniós tagságot a szavazásra jogosult állampolgárok többsége megszavazta, a pártok pedig előkészítették a csatlakozást. Innentől kezdve a mindenkori magyar kormánynak úgy kell kormányoznia, hogy azzal eleget tegyen az uniós normáknak, a jogállamiságnak, a demokrácia intézményeinek. Ha az EU-val szemben bármi ellenvetésük van, azt olyan módon kell közölni és az intézkedéseket végrehajtani, hogy az a választópolgárokat ne érje kedvezőtlenül. Miért? Mert eleve a politikusok kívánták a csatlakozást, azaz tudták, mire mondanak igent.
Lehet, hogy viktorkának fáj, hogy nem egy félázsiai puszta sátoros hadvezére, és így eleget kell tenni bizonyos elvárásoknak, de emlékeztetném őt is, és a szelektív memóriájúakat is, hogy éppen a '98-2002 közti fidesz-kormányzat dolgozott sokat az EU csatlakozásért, vikinek ezért is fájt istentelen módon a 2002-es vereség, mert ő akart lenni az, aki beviszi az országot az EU-ba. Tudta, miért teker és mik a szabályok., úgyhogy utólag már ne vergődjön, különösen úgy ne, hogy azzal a választópolgárokat sújtja.

A Der Spiegel kommentátora hangsúlyozta: „Brüsszel nem engedhet abból, hogy Orbán bűneit elítélje" de az "atombomba" helyett inkább "okos szankciókat" kell alkalmazni, olyanokat, amelyek "nem Magyarországot, hanem csak Orbánt és kormányát sújtják".

Szerencsére ezt ott is látják.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Nauta
@sokanvagyunk: A türelem nem végtelen kategória! Egyszer végleg elfogy.És most fogyott el!
hattorihanna
@Nauta: Ami pedig megdöbbentő,hogy biztos vannak olyanok akik ezt még el is hiszik nekik. :-(
Nauta
@Mobil123: Nem kell "betojni"! Az EU nem "olyan"!Csak orban tünteti fel "olyannak"!
Nauta
@sokanvagyunk: Oszt miféle "kollektív büntiről" beszélsz ? Pötyögtess mán ide legalább egyet légyszi!Mert úgy látszik fújod az orban demagógiát ezerrel!Meg kell élned valamiből nem?
Nauta
@sokanvagyunk: És? Ez a válaszod? Ez a náci példabeszéd? Morva fröcsög! És náci !!Az EU nem magyarországot kritizálja,hanem a fideSScsuhás rabló,diktátor bandát!!Csak ti hazudtok folyamatosan,hogy Mo.ellen visel háborút!Ha a hazug orban annyira félti Mo.-ot akkor miért vetne ki rendkívüli adókat, ha szankciókat alkalmaz vele szemben az EU? Ezt ő rikácslta nemrégen!
Nauta
@sokanvagyunk: Fenyegetőzni te szoktál!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.