Több mint hatmilliárd forintot osztanak szét a könyvkiadás, kulturális fesztiválok, illetve művészeti díjak finanszírozására . L. Simont az Orient Press tudósítója arról is kérdezte, mi a személyes véleménye arról, hogy az NKA 5 millió forintot adott Dézsy Zoltán Gyurcsány Ferencről szóló filmjére, az Elment az Öszöd-re. (A film körüli balhékról a Hír24 is beszámolt) Az NKA alelnöke kiemelte, nem ők, hanem Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere döntött a film támogatásáról - másrészt, 'Magyarországon alkotmányos alapjog a művészet szabadsága", és egy közéleti szereplőnek tűrnie kell a kritikát, vagy a neki nem tetsző megnyilvánulásokat. Újságírói kérdésre L. Simon hozzátette: amennyiben kortárs művészeti alkotásnak tárgya lesz Orbán Viktor miniszterelnök, és az ezzel kapcsolatos pályázatot a szakkollégium vagy a miniszter támogatásra méltónak tartja, akkor azt az NKA is támogatni fogja.

Forrás: hir24.hu
Feltöltő: scandináv
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

A Tündik bündije
Mint a régi szép, filmhíradós időkben.

Viktor megtekinti a búzamezőket.
Viktor találkozik a közmunkásokkal.
Viktor beszédet mond az évértékelőn.
Iskolások köszöntik Viktort az évnyitón.
Nauta
@A Tündik bündije: Kimaradt a kasza! Rákosi elvtárs megtette az első kaszavágást a zöldmező tsz kalásztól aranyló búzatábláján,utána vidám hangulatú beszélgetésbe elegyedett a rendvágó kaszásokkal és marok szedő asszonyokkal.
bundi
Értem én ezt ? Ha tűrnie kell a kritikát Akkor minek kergetik a kommentelőket ?
coyote3
Készülnek is rendesen közpénzből ezek a filmek, tehát nem feltételes módban kell beszélni...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.