Egy európai uniós jelentés szerint a Balaton szennyezett, Magyarország pedig a negyedik helyen áll azon a listán, ahol az uniós tagállamok rossz vízminőségű országait sorolják. Rossz a víz minősége Európában, és Magyarország ebben is az élen jár, állítja az a március végén közzétett uniós tanulmány, amelyet a román Victor Bostinaru EP-képviselő mutatott be egy brüsszeli meghallgatáson. A tanulmányt az Európai Bizottság és az Európai Környezetvédelmi Ügynökség anyagai alapján készítették azért, hogy megvizsgálják, mely országok nem felelnek meg a szennyvízkezelésről szóló direktíváknak. Magyarország a negyedik helyet foglalja el a környezetvédelmi szabályokat megsértő országok szégyenlistáján.

Forrás: hvg.hu
Feltöltő: Sakura
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

30 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
nahát
Setétség a köbön! 2010-ig ti szartatok a Balatonba! Illő lenne nem elfejteni!!!
Január
Magyarország nem csak Budapestből és a Balatonból áll. Ha már ilyen pontosan tudják, hogy 631 helyszínen sértjük meg az Eu-s előírásokat, akkor már szívesen láttam volna egy Magyarország térképet, ahol a helyszínek nyomonkövethetőek, tájékozódásképpen.
Ha még az okokat is közölnék az tejszínhab lenne a tortán
lajospapa
@nahát: Mért mondod: a Balatonba? Van Neked szád is!
lenhardtibolya
Érdekes,hogy most meg a Balatont próbálják leminősíteni... Akkor legalább nem fognak olyan lelkesen ide jönni megvásárolni a Balaton partján lévő telkeket... Egyébként az ivóvíz a Balatonnál sohasem volt kellemes, de megoldottuk, ha ott nyaraltunk, mert ásványvizet ittunk. Nem szennyezett a csapvíz csak nem olyan finom, mint máshol. Sajnos országszerte eléggé sok gondot okoz a növényvédőszerek bemosódása a vízbázisba, ill. a sokféle gyógyszermaradvány, hormonok. Ezeket a klórozással sem lehet közömbösíteni, érdemes házi víztisztítót használni.
coni
A Fidesz uralom nagyon nagy hibája, hogy bármely területet vizsgáljuk is, öntelt pártkatonák vették át az irányítást, akik a szakmához mit sem értenek, csak a rabláshoz.
Ezért ezt a cikket meg lehetne írni az élet minden területéről: sehol nem a józan ész és a szakértelem diktál.

Soha ennyi kohéziós pénzt nem kapott ország mint mi ebben az időszakban a víz-környezet megóvásra, hogy fel tudjunk zárkózni. De az unortodox módszerekkel sikerült még jobban lemaradnunk.
nahát
@coni: pontosan, leváltották a bukott kormány öntelt pártkatonáit.Ha az előző garnitúra értett volna valamihez, akkor most nem itt tartana Magyarország.
nahát
@lajospapa: látom a bunkó, kötekedő baller stílust már sikerült felvenned.
bakegya
@nahát: nahát,áruld el nekem -a vérvonalam szerint negyediziglen kifosztott,deklasszált értelmiséginek-a fideszesek jobbik oldalán hogy a faxomba csobbanhatnék én és népes családom anélkül hogy ne kelljen a hetedik határba gyalogolni a révfülöpi partvonalon és 1200-at/kopf- szolgáltatás semmiért- befizetni az újólag előretolt Olimpiai-központok pénznyelő automatájába???-
nahát
@bakegya: mondjuk próbálj máshol csobbanni
bakegya
@nahát: nahát,csodálkozni fogsz,de próbáltam már,de mindenhol máshol is fidesznyikek tartják a markukat 800-forintos ingatlan ingatag adóért/négyzetméter,meg kurtaxa a fekáliával szennyezett vizért?-és ez még mind semmi ahol nincs elég bevétel ott évente hat alkalommal büntetik azt aki nem kaszálja hatszor az árokpartot is,míg ők egyszer sem tartják karban a közvilágítást,se a kül se a belterületi utakat,de még a névszerint megnevezett betörőket,egész erdőket kiirtókat sem kapják el!A feketén melózókról és gazdijaikról nem is beszélve.Nyaljuk a fityiszfagyit,180-jó ha nem 200-220-ért,pontosabban irigykedhetünk az EU nyomorgó pógáraira akik befoglalni képesek a magyar fidesz tengerét.
kukac50
A Közel 5 ezer ügyhöz képest amit nem találtak jónak az Uniós biztosok, a Balaton már lényegtelen.
mátmar
Az biztos, hogy nincs rendben az Ország! De úgy érzem, hogy ez már olyan mint a kisnyúl.(van sapkája-nincs sapkája9.
irén48
Ha ijen rosz a balaton miért jönek ide unionak semisem tetcik akor menyenek a francba undoritoak mindenbe bele szolnak Mindegy ki volna hatalmon akor sem tetcene semi de mivan megint egy mást pocskondiázük én szerintem direkt tönkre akarják teni az országot hogy gyarmatositják vagy megint elvegyenek belöle más országoknak
SLAakku
Mitől olyan tejszinű nem átlátszóan tiszta a viz? (tavalyi tapasztalat) Régen nem ilyen volt az biztos. Több szabad strand kellene.
bobok
A Balaton vize sohasem volt egy Tirrén tenger tisztaságú, de mitől lenne, tavaly bokáig ért a víz.Tudjuk, hogy erről is a fidesz tehet, de meglátjuk mi lesz 2 év múlva?Lehet, hogy már Balaton sem lesz.
dömdödöm
le kell csapolni a balatont ! ki kell húzni a dugót és le kell betonozni és kicsempézni az alját . Aztán visszatölteni tiszta csapvizből . ! de előbb be kell tiltani a fagylaltot mert túl sok a mandulagyulladás miatti betegácsi Mo-n ( Legyen 1 fidesznyi ötleted vetélkedő )
marlin
@nahát: Ugye
az Illés álomtitkárra(sic) meg az ő BubosBankájára gondoltál, amikor egy a korábban bukott kormány öntelt pártkatonáit emlegetted!! Mert, ha ez a Fidess bagázs a lenyúláson kívül értene bármihez is, nem itt tartanánk!!
nahát
@marlin: Erőltesd meg magad, tudod te miről van szó, nem vagy te olyan szenilis. Vagy mégis?
SLAakku
@bobok: Tejszinű a viz. Régen átlátszóan tiszta volt az biztos. Sokkal több szabad strand kellene.
bobok
Az már nagyon régen volt, évek óta a Balcsin nyaralok, de ritkán volt átlátszó a víz. Lelle végig 1 szabad strand, én mindig itt nyaralok. Olyan amilyen, de ez a miénk!
marlin
@nahát: Ugye erre nem kell válaszoljak?? Van olyan szint, amire nem akarok lemenni!!
jancsik68
Sok fideszes Iilyedtébben a Balatonba szart,azért ilyen a vize!!
SLAakku
@bobok: 1970-80-as években átlátszó volt a víz. A Balaton partján autókázva minduntalan eladó, eladó táblák tömkelege. Éttermek nyaralók panziók szállodák. Minden eladó? A települések is lepukkantak, szakadtakká váltak talán mert nincs vendég. Zalakaros, Héviz viszont egész évben dugig van és fejlesztik folyamatosan. Korábban talán irtam, hogy sokan a bolgár tengerpartra járnak. Olcsóbb és össze sem lehet hasonlitani a balatonnal olyan luxus szuper, inteligens európai szinvonalu kiszolgálás, választék van. Hosszú partszakaszok vannak úgy ahogy a teremtő megteremtette. Érintetlenül szép és gyönyörű tiszta a tenger. Főleg ha a török határhoz közeli részeket keressük fel. Végigjártam romániától a török határig. Mindenhol azonos kiváló minőség és közel van. Repülővel főleg.
SLAakku
@kamazuka: Baj van a Balatonnal nem kicsi.
SLAakku
@SLAakku: Egy hozzaszólás ami jellemzi a helyzetet:

Tibor Fekete · Kiemelt hozzászóló · Sutto
Persze, nem is a Balatonnal van a probléma, a nagyobb baj az, hogy - hiába volt pl. a "Zöld kommandó" program, ha - néhány "beteglelkű, éreccségizett paraszt" (és elnézést a becsületes paraszemberektől) pár tízezer forintos haszonért pl. tyúktrágyával szennyezi, (következmények nélkül szennyezheti) a felszíni vizeket és a mélyrétegben levő "tartalék vízkészletet" is!! És "majdnemhogy" az a hunyó, aki ezért szólni mert a "talajvédelmi igazgatóságnál", vagy a nagyon-nagyon laikus(?) helyhatóságnál!!
Válasz · · vasárnap, 6:59

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.