Egy európai uniós jelentés szerint a Balaton szennyezett, Magyarország pedig a negyedik helyen áll azon a listán, ahol az uniós tagállamok rossz vízminőségű országait sorolják. Rossz a víz minősége Európában, és Magyarország ebben is az élen jár, állítja az a március végén közzétett uniós tanulmány, amelyet a román Victor Bostinaru EP-képviselő mutatott be egy brüsszeli meghallgatáson. A tanulmányt az Európai Bizottság és az Európai Környezetvédelmi Ügynökség anyagai alapján készítették azért, hogy megvizsgálják, mely országok nem felelnek meg a szennyvízkezelésről szóló direktíváknak. Magyarország a negyedik helyet foglalja el a környezetvédelmi szabályokat megsértő országok szégyenlistáján.

Forrás: hvg.hu
Feltöltő: Sakura
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

30 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
marlin
@nahát: Ugye erre nem kell válaszoljak?? Van olyan szint, amire nem akarok lemenni!!
jancsik68
Sok fideszes Iilyedtébben a Balatonba szart,azért ilyen a vize!!
SLAakku
@bobok: 1970-80-as években átlátszó volt a víz. A Balaton partján autókázva minduntalan eladó, eladó táblák tömkelege. Éttermek nyaralók panziók szállodák. Minden eladó? A települések is lepukkantak, szakadtakká váltak talán mert nincs vendég. Zalakaros, Héviz viszont egész évben dugig van és fejlesztik folyamatosan. Korábban talán irtam, hogy sokan a bolgár tengerpartra járnak. Olcsóbb és össze sem lehet hasonlitani a balatonnal olyan luxus szuper, inteligens európai szinvonalu kiszolgálás, választék van. Hosszú partszakaszok vannak úgy ahogy a teremtő megteremtette. Érintetlenül szép és gyönyörű tiszta a tenger. Főleg ha a török határhoz közeli részeket keressük fel. Végigjártam romániától a török határig. Mindenhol azonos kiváló minőség és közel van. Repülővel főleg.
SLAakku
@kamazuka: Baj van a Balatonnal nem kicsi.
SLAakku
@SLAakku: Egy hozzaszólás ami jellemzi a helyzetet:

Tibor Fekete · Kiemelt hozzászóló · Sutto
Persze, nem is a Balatonnal van a probléma, a nagyobb baj az, hogy - hiába volt pl. a "Zöld kommandó" program, ha - néhány "beteglelkű, éreccségizett paraszt" (és elnézést a becsületes paraszemberektől) pár tízezer forintos haszonért pl. tyúktrágyával szennyezi, (következmények nélkül szennyezheti) a felszíni vizeket és a mélyrétegben levő "tartalék vízkészletet" is!! És "majdnemhogy" az a hunyó, aki ezért szólni mert a "talajvédelmi igazgatóságnál", vagy a nagyon-nagyon laikus(?) helyhatóságnál!!
Válasz · · vasárnap, 6:59

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.