Magyarország a társadalom szándékos megosztása és a tudatfertőzés miatt nem működik - állítja elemzésében Inotai András közgazdász, kutatóprofesszor.

"A mély gazdasági válságból való kilábalás, a növekedés újraindítása, munkahelyek teremtése, a versenyképesség erősítése ma Magyarországon nem(csak), sőt alapvetően nem gazdasági kérdés. Meghívhatjuk a világ legjobb közgazdászait, természetesen a hazaiakkal együtt, hogy dolgozzanak ki rövid- és középtávú gazdasági stratégiát. Ha a legjobbat is találják ki, a program minden valószínűség szerint megbukik a magyar társadalom jelenlegi állapotán.

A társadalomnak az elmúlt több mint egy évtizedet jellemző tudatos és legalább annyira felelőtlen megosztása, továbbá a hasonló időszakra visszavezethető kártékony és felelőtlen tudatmételyezés a legnagyobb akadálya a gazdasági motor újraindításának. Ebben az írásban nem kívánok foglalkozni azzal, hogy e helyzet kialakításában kit milyen felelősség terhel. Azt azonban le kell szögezni, hogy a társadalom megosztásában és tudatfertőzésében okozott kár a társadalommal szemben elkövethető legnagyobb bűnnek számít, aminek következményeit - sajnálatos módon - nem a bűnelkövetők, hanem a magyar társadalom lesz kénytelen magára vállalni és elszenvedni."

Inotai András elemzése a nol-hu-n >>>

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.