Mindenki tudja, hogy a most 30-40 évesek már nem számíthatnak állami nyugdíjra, legalábbis a mai értelemben vett, teljes megélhetést biztosító formájára. A demográfiai válság miatt az átlagos nyugdíj várhatóan mai értéken 38-40 ezer forint lesz 35 év múlva, amennyiben nem emelik radikálisan a korhatárt és az aktívkorúak hozzájárulását....

Forrás: Pénzcentrum
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

kevijenicsaja
@mert: Azért vonják, hogy a mostani 40-50 éves korkedvezményes nyugdíjasok vígan éljenek a tőlünk levont pénzből. Sőt, még legyen erejük elmenni biztonsági őröknek, hogy a munkanélküli fiatal férfiak elől elvegyék azt a havi 68 ezer forintot is.
Nem is kell csodálkozni, hogy aki nem száraz kenyeret akar enni reggel-délben-este, az elhúz ebből az országból.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
X-ray
35 év múlva 38-40 ezer forint nyugdíj? Ekkora szarságot még nem hallottam. Ebből egyáltalán lehet majd egy darab kiflit venni? Tényleg jól jártak a korkedvezményesek. 180 ezer a havi nyugdíjuk. Mint egy orvosnak. De azért a kettő között óriási különbség van az utóbbi javára.
kevijenicsaja
@miazavalami: Akik ledolgozták az életüket, de minimum 40 évet, azoktól senki nem sajnálja. De az életük teljében lévő negyvenes-ötvenes éveiket vígan élő, munkájukban el nem fáradt korkedvezményesektől sajnálom. Persze én is lehettem volna... De én nem lettem. Inkább tanultam. Sokat. Többet, mint kellett volna...
Nauta
@miazavalami: A legnagyobb gaztett az volt,hogy azzal az ócska, fenyegető zsarolással revolverezték a 3 millió mnyp-i megtakarítót,hogy "ha nem lépnek át az állami rendszerbe,nem fognak onnan egy fillér nyugdíjat kapni" Továbbá a szóvivőjükkel folyamatosan mondatták,hogy a "pénztárak eltőzsdézték a tagok pénzét" /utóbb kiderült,hogy azok döntöttek helyesen akik maradtak mert a pénztárak mindegyike jelentős nyereséget realizált a tagok számára/ Amikor kb.2880000 ezren már aláírták az átlépési szándéknyilatkozatot,a fidess kijeletette,hogy a mnyp-ban maradók is számíthatnak az állami nyugdíjra. A visszalépők összues /3000 milliárd/ pénzét a fidesskdnp rablóbanda elherdálta,mert olyanokra költötte amik befuccsoltak! A MOL zuhant,az államadósság nem csökkent!! Mi ez,ha nem kapitális bűncselekmény?
adrenalink
@X-ray: Selmeczi ex nyugdíjvédelmi megbízottnak egy kiflicsücsökre biztos elég lesz...
miazavalami
@Nauta: nekem mondod? MI is így jártunk! Papusnak és nekem is volt! Kettőnktől több mint 4 millát szedtek le!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.