Hivatalos jegyáremelés nincs, de ettől még a hónap közepétől 5-9 százalékkal többe kerül majd a vonatozás. A gyorsvonati pótdíj a nevével ellentétben nem csak gyorsvonatra vonatkozik. Amire nem, olyan járatból már csak alig néhány maradt, mutatóban. Május 15-étől egy debreceni retúrjegy 7900 forint helyett 8610 forintba kerül majd másodosztályon akkor, ha nem is IC-vel utazunk. Ugyanezen feltételek mellett Miskolcot 530 forinttal, Nyíregyházát 820-szal, Szegedet 590-nel, Pécset és Sopront 650-nel, míg Szombathelyet 760 forinttal drágábban járhatjuk meg Pestről. Ez átlagosan akkor is több mint 5 százalékos áremelésnek felel meg, ha hivatalosan tagadja az áremelés tényét a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium.

Forrás: hvg.hu
Feltöltő: Sakura
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

68 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
soljanka
@sonderkommando: én nem egyesekre értettem, hanem a nyugdíjasokra. Abban igazad van, hogy lehetne határt szabni,bár a 200ezer feletti nyugdíjas elég ritkán veszi igénybe a tömegközlekedést.
Itt számomra az elvről van szó: rögtön elvenni a 65 év felettiektől - szokás szerint jól megosztani a népet -, és például az új állampolgárok ingyenes orvosi ellátását, kedvezményes lakáshoz jutását és utazását pedig nem sértjük meg.
sonderkommando
@soljanka: Rögtön elvenni? Be sem kellett volna vezetni!
De a többi általad jelzett anomáliát is fel kellene számolni!
sonderkommando
@vukkocska: Nekem erre nemigen lesz szükségem.
Kutyát pedig vonaton is lehet szállítani.
Igen, azóta is szidom a komcsikat.
vukkocska
@sonderkommando: soha nem lehet tudni, hogy kinek mire lesz szüksége. Ha rövidebb életűnek gondolod magad, rosszul teszed. A kutyát vonaton szállítani kétszer annyiba kerül, mint az emberjegy. A buszon is két jegyet kell miattuk lyukasztani. Én nem szidom a komcsikat. :) Nincsenek is komcsik.
sonderkommando
@vukkocska: Nem gondolom magam rövidebb életűnek, másról van szó.
Vonaton az élőállat viteldíj nem kerül többe. Ellenkezőleg, jóval kevesebb a tarifa.
Be kell néhány szabályt tartani (pl.: póráz, szájkosár, stb.)de nem annyira drága mint gondolod.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.