Az egyik hazai nagybank egy olyan programot indított, melynek keretében elengedheti a devizaadósai tartozásának egy részét, ha azok eladják ingatlanukat és a befolyt összeget végtörlesztésre fordítják. Ez esetben a bank keresi fel az ügyfeleket, de körkérdésünkre a többi hitelintézet szakértője elmondta, hogy érdemes lehet az ügyfeleknek megegyezést keresni, több banknál is van hasonló lehetőség a szociálisan rászoruló ügyfelek részére....

Forrás: Pénzcentrum
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

11 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Csizmás Kond
@kamazuka: Ez olyan, hogy valaki hitelért folyamodott és fedezetül a házát íratta be, felértékelték 10 millára így kapott ugyancsak 10 milla hitelt. Az eltelt idő alatt a hitelrészletek törlesztésével nemhogy csökkent volna hanem nőtt így lett a 10 millás hitelből 30 milla. Most a bank azt kéri, hogy adja el a házat ami ismét csak 10 millát és és azt adja oda neki a törlesztés fejében és ő a 30millából elenged mondjuk 10-et de még akkor is marad 10 adósság és még háza sem lesz.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
entero
@űrbán: Nem kellett volna hitelt felvenned, főleg nem 10 milliót. Ezek szerint elég rosszul megy neked az a szerveresdi:-))) Habár, aki ennyi törlesztőt tud fizetni, azért csak nem minimálbéres. Mindegy, most nem érek rá, majd késő este kezdheted újra, amihez a legjobban értesz, a kötözködést, meg az anyázást.
űrbán
@entero: Szevasz régi cimbi :)
Egész hétvégén vártalak ! Volt hideg sör kolbász meg minden, most komolyan!
űrbán
@entero: Várjunk csak, nem is anyáztalak soha.
verőce21
Az emberi telhetetlenségnek nincs határa, sem a bank részéről, sem a hitelesekéről. Van egy nagyon jó közmondás a magyarban: Addig nyújtózkodj, amíg a takaród ér! Ha ezt betartották volna, sokan nem kerülnek ebbe a szörnyű helyzetbe és most nyugodtan alhatnának. :)
entero
@űrbán: A Simonka által szervezett anyák napi és gyerek napi bulin voltunk, Pusztaottlakán. Egyébként meg bocsi, kicsit elszállt az agyam, van ilyen.
kkalman
"A megegyezés lényege, hogy az adós eladja az ingatlant, amelyből befolyó összeget a a tartozás kifizetésre fordítja, amennyiben ez nem elég a teljes tartozásra, a maradéktól a bank eltekint. Tehát az adós tartozás nélkül elsétálhat."
Az adó tartozás nélkül elsétálhat...
Hová is?
Jó esetben rokonok befogadják, esetleg marad annyi pénze, hogy albérletbe menjen, végső esetben a híd alá.
Burkolt kilakoltatásról van szó. Itt nem a banknak a feje fájhat, hogy mit kezd az üresen maradó lakással, hanem az adóst kötelezi arra, hogy keressen vevőt a saját lakására, amit el kell hagynia. Az adós így is, úgy is az utcára kerül.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.