A kormány erkölcsi kötelességének tekintette, hogy zéró toleranciát hirdessen az antiszemitizmussal szemben - jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök vasárnap a Zsidó Világkongresszus (World Jewish Congress - WJC) közgyűlésének megnyitóján, Budapesten.

A mai magyar kereszténydemokrata kormánypolitika erkölcsi kötelességének tartotta azt is, hogy bevezesse a holokauszt áldozatainak emléknapját az iskolákban, hogy megalapítsa a Holokauszt Emlékközpontot, hogy állva és fejet hajtva meghallgassa a kaddist a parlamentben, hogy emlékévet szervezzen Raoul Wallenberg tiszteletére, hogy betiltsa a félkatonai szervezetek működését és a diktatúra szimbólumait, és hogy létrehozza a Holokauszt 2014 Emlékbizottságot - sorolta a kormányfő.

Orbán Viktor hangsúlyozta azt is, hogy a magyar alkotmány valódi védelmet, biztonságot, emberi és közösségi méltóságot ad a velünk élő zsidóságnak és minden más kisebbségnek.

A magyarországi zsidók azt várják Orbán Viktor kormányfőtől, hogy tegyen határozott lépéseket, és tegye egyértelművé az egész magyar lakosság számára, hogy nem tűri az intoleranciát - mondta korábban Ronald S. Lauder, a Zsidó Világkongresszus (WJC) elnöke.

A WJC elnöke elmondta: "egy bizonyos parlamenti párt", a Jobbik aggasztja leginkább. "Antiszemitizmusával és a romák elleni gyűlölködésével a Jobbik besározza Magyarország jó hírét" - fogalmazott.

Ronald S. Lauder megköszönte Orbán Viktornak, hogy részt vesz a WJC közgyűlésének megnyitóján, és arra kérte a magyar kormányfőt, tegyen határozott lépéseket az intolerancia elleni küzdelemben.

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Manhattan
Belehallgattam! Kínlódva beszélt. Érezni lehetett, hogy nem így gondolja, dehát...
kamazuka
@Manhattan: Zavarban volt!
Úgy súgtak neki, de nem tudta hogy hányjon vagy nevessen.
Manhattan
SZERINTEM elhibázott beszéd volt--egy nem vallásos rendezvényen vallásosan beszélni. de istenfélőnek mutatta a magyarokat--mint identitásképző elem-- nem volt hatalmas taps!
Silver
Harcoljunk az antiszemitizmus ellen,támadjuk meg damazkuszt izrael kedvért és utána emlékezzünk meg közösen a holokamuról.
sonderkommando
Az antiszemitizmus kiváltó okát kell megszüntetni.
A jog általi tüneti kezelés nem oldja meg a gondot.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.