A kormány rejtett erőforrásként, nem pedig problémaként tekint a cigányságra - mondta Orbán Viktor miniszterelnök kedden a Cigányügyi Egyeztető Tanács ülésén, Budapesten.

Míg a pártok többsége problémának látja a romákat, addig a kabinet lehetőségként tekint rájuk, álláspontja szerint ugyanis a cigány közösség egy rejtett erőforrás, tartalék a magyar gazdaságnak - hangsúlyozta a kormányfő.



"Ebből fakadóan számunkra nemcsak diszkriminációs, emberi jogi kérdés, hogy miképpen élnek Magyarországon a roma emberek, hanem gazdasági és szociális kihívás is" - mondta Orbán Viktor, hozzátéve, hogy az emberi jogi kérdések mögött nem szorulhatnak háttérbe a szociális és gazdasági szempontok, de ennek ellenkezője sem fordulhat elő.

130 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nyanya001
És hol vannak a munkahelyek ?
Az is rejtve van ?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
silber13
De akkor rejtett kulturális erőforrás Gáspár Győző is! :-)))
genyó kapitány
@feri57: Köszönöm a felajánlásodat, de amíg van két kezem amivel dolgozni tudok, addig nem leszek rászorulva senki segítségére. Én Borsodban lakom, de éltem az ország nyugati felén és pontosan tudom ott élve miért olyan nehéz elhinni a cigányokról szóló történeteket.
A szomorú igazság, hogy amikor majd az ott élők is megtapasztalják (10-20 év), hogy milyen amikor a cigók elözönlik és tönkreteszik az egyébként szép vidéküket addigra késő lesz.
Borsod megye gyönyörű hely. Lélegzetállítóan szép erdőkkel, hegyekkel, völgyekkel és jobb napokat látott településekkel, amelyeken mindennaposak a cigány 'kisebbség' által elkövetett erőszakos bűncselekmények.
Én nem akarok innen elmenni, mert ez az én hazám. Rendesen fizetem az adókat, rendben tartom a környezetemet és elborzadva nézem, hogy amiért én kín keservesen megdolgoztam azt ezek a sáskák tönkreteszik, ellopják és teleszemetelik.
Valakik pontosan azt szeretnék, hogy minden egyes becsületes ember elhagyja ezt a környéket, csak nem értem miért.
Jártam Indiában, láttam milyen amikor a cigányok irányítanak egy társadalmat. Pontosan ugyanazt a létformát csinálják ott nagyban, mint itthon a 'mi' cigányaink. Én nem kérek ebből.
Dr.luigilongo60
Annyira rejtett erőforrás, hogy nem is látszik a valódi "munkaerejük", persze a putris egy kicsit hazabeszél.:-)))
Mobil123
@genyó kapitány: Baranya sem különb.:-(
feri57
genyó kapitány:... én hiszek neked, de akkor kormány szinten kéne valamit tenni, aki nem akar beilleszkedni azokat el kell különíteni bárki legyen is az.A normális emberek meg éljenek erejük és tisztességük szerint.
darwin
@feri57: Mond! Te nem vagy entero rokona ?Játszod a naivságodat,vagy tényleg ennyi eszed van?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.