Kelemen Hunor szerint a magyar kormánynak még a látszatát is el kell kerülnie annak, hogy "nem magyarországi intézményeknek haszonbérbe kiadja" a magyarországi parlamenti választások határon túli lebonyolítását.

Forrás: STOP
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

SLAakku
Hol készülnek a szavazólapok?Milyen garanciák vannak arra, hogy nem lehet hamisitani?
SLAakku
Elképzelhető, hogy hamis szavazócédulák kerüljenek a rendszerbe. A napokban robbant egy unios országban egy ilyen ügy.
lajospapa
Már nem lehet tiszta! A szavazás nem arról szól, hogy ki a magyar, hanem arról, hogy mennyi legyen az adó, a nyugdíj, a nemtandíj, stb. Meg ki legyen az ÉN vezetőm. Nem az ÖVÉ! Mikor itthon elmegyek szavazni egy hosszú asztalnál ülő nyolc tíz ember nézi, hogy én vagyok e én és aztán mehetek a szavazócédulával a fülkébe. A vesztes mégis azt kiáltja: csaltak! Most megvalósul az igazán titkos választás: nem tudható, kik jogosultak választásra, hányan vannak és végül kik szavaztak, hol adták fel azt a levelet, melyet nem tudni ki ikszelt be. Én viszont már tudom ki lesz a győztes!
SLAakku
A hamis szavazócédulák a rendszer egy másik oldalán kerülnek be a nem hamis szavazócédulák közé. Ezért lenne fontos tudni, milyen biztonsági előirások vonatkoznak a szavazócédulák készitésére, hitelesitésére. (a nyomdára ahol készitik,a szavazólapokat azok pontos számára, a selejtre, a szétosztásra, a kiszállitokra stb.) A hivatalos szava-zólapok alaki és formai követelményeire, készitésére, hitelesitésére vonatkozó előirást, leirást sehol sem találtam. A hitelesitésre használt bélyegzők honnan származnak milyen biztonsági előirások alapján ki késziti és mennyit?

Nagyon fontos lenne, ha a pénzjegynyomda készitené (és nem sógor-koma cége) mert a megfelelő biztonság csak ott szavatolható.

Ime egy közelmultbeli példa amikor igen is vissza lehet élni és valasztást lehet nyerni a hamis szavazólapokkal.

www.parameter.sk/rovat/kulfold/2013/05/13/mocskos-kampany-utan-befejezodott-valasztas-bulgariaban

Pintér urban (aki egyebkent monnyon le!) mennyire lehet megbizni, hogy az eszközök valóban hitelesek lesznek?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.