Orbán Viktor a Kossuth Rádió péntek reggeli műsorában azzal kapcsolatban, hogy Angela Merkel német kancellárt a minap arról kérdezték, lovasságot kell-e küldeni Magyarország ellen vagy sem, a miniszterelnök úgy fogalmazott: "a németek küldtek már lovasságot Magyarországra, tankok formájában jöttek, ne küldjenek, az a kérésünk. Nem volt jó ötlet, nem vált be". Mindent meg kell tenni azért, hogy Magyarország a helyes útra térjen, de az Európai Unióból való kizárást nem érdemes kilátásba helyezni, mert ha az megtörténik, akkor az unió közössége nem tud befolyást gyakorolni a magyarországi folyamatokra - mondta Angela Merkel német kancellár csütörtökön Berlinben.

Forrás: VG.hu
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

63 hozzászólásarrow_drop_down_circle

A Tündik bündije
Gratulálok csúti tahó. Fényességes elefántfarod ismét befarolt a nemzetközi diplomácia porcelánboltjába...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
dömdödöm
ha feleslegesen szabadságharcolsz és ezt még jó alaposan hangoztatod is előbb vagy utóbb rádküldik azt a lovasságot ez elkerülhetetlen .
lenhardtibolya
@Tootsy: Egyértelmű, hogy be kell tartani úgy a közlekedési, mint az egyéb szabályokat. Belépett Magyarország az unióba, de csalódtunk, tehát meg kellene találni a megoldást arra vonatkozólag, hogy vagy egyenrangú félként bánnak velünk, vagy viszontlátásra, és kiléphessünk. Az nem fogadható el, hogy folyamatosan alázzanak, leckéztessenek minket!
coni
@lenhardtibolya: Sajnos ezt csak a közmédia sugallja, valósában kisebb gondjuk is nagyobb mint hogy egy fél ázsiai néppel keljenek, feküdjenek.
Nagyon rossz a belpolitikai, gazdasági helyzet Magyarországon és, hogy az emberek ne menjenek ki az utcára a hatalmas nyomor miatt, a kormány csinált egy ellenség képet a nagyon egyszerű embereknek. Ezek a következők:
IMF, EU, bankok, a csúnya multik(nem az összes csúnya!), és elsősorban a kisebbségek.
Tootsy
@lenhardtibolya: Kedves Ibolya, en azt hiszem, hogy az unios szabalyok elolrol-hatulrol at voltak vizsgalva, minden vilagosan es kozerthetoen meg volt fogalmazva az unios alapszabalyoknal, es volt egy minimum limit, amit teljesiteni kellett az orszagoknak, kulonben nem lehetett volna belepnunk. AKKOR tehat olyan jo volt a gazdasagunk, hogy az olyan fejlett orszagok is, mint Nemetorszag, elfogadott bennunket... Nagy valoszinuseggel az elozo kormany is kovetett el hibakat, de hogy az orban kormany egymas utan hozott olyan donteseket, adokat, amik mar nem fertek bele az unios elvarasokba, akkor persze, hogy Merkel asszony es a tobbiek is figyelmeztetnek bennunket (meg a tobbi eltevelyedot is, es neha a Merkel asszonyekat is), hogy ugyan tartsuk mar be a jatekszabalyokat, mert ez igy nem lesz jo. A feleslegesen pokhendi orban pedig nem azt mondja, hogy "Bocs, most tevedtem, de majd kijavitom", hanem rogton ellensegkepnek allit be mindenfajta kritikat az Unio reszerol, amit o, a hos magyar miniszterelnok majd jol megtorol... Inkabb a sajat haza tajekan kellene soporgetnie, nem belekotni a nagyobbakba, es nem azonnal a kilepest fontolgatni. Orban olyan monomanias, korlatozott latokoru ember, aki meg azt is elhiszi, hogyha kilepunk az Uniobol, azzal majd megmutatjuk nekik, hogy nem diktalhatnak nekunk.,... DEHOGYISNEM!!! Csak a merteket teljesen elveszitett ember hiheti azt, hogy a mai gazdasagi helyzetben Europa legkozepen egy pottom kis allam egy dilettans kormannyal az egesz europai unioval szembeszallhat... Hiszen mindenunket toluk szerezzuk be, ha nem targyalunk veluk jo poziciobol, mindent elveszthetunk. Nyitni akar Azerbajdzsan fele? Mit akar onnan behozni? Tevet? Homokot? Jurtat? Kumiszt? Vagy visszahivja a baltast, mint gazdasagi kapcsolat-meghatarozot? Tehat nem alaznak bennunket, csak nem akarjak a szabalyokat csak a mi kedvunkert megvaltoztatni, mert az gyengitene az unio egyseget...
lenhardtibolya
Drága Tootsy! Érzem, hogy Ön jót akar, de valahogy mégis görbe tükrön át látja Magyarország helyzetét. Az unióba valóban nagyon igyekezett belépni Hazánk, de pl. a lisszaboni szerződést elolvasás nélkül írták alá. Ki volt akkor kormányon? Ugye tudjuk, a szocik. Kovács László még büszkélkedett is ezzel a "hőstettel"... Az uniós elvárások tették tönkre a mezőgazdaságot és a feldolgozóipart, ezek tények. Ha most a fideszes kormány kapkod össze-vissza, hogy találjon megoldást, azt valahol meg lehet érteni. Ha a keleti piac látszik megfelelőnek, akkor arrafelé nyitnak. Talán nemcsak homokot, tevét, vagy jurtát lehet behozni, de nem is a behozatal a lényeg, hanem az volna a fontos, hogy mit szállíthatnánk mi külföldre... Ne hagyja magát megvezetni a csacsi szólamoktól, hanem próbálja objektív módon nézni a lényeget: Ön mit tenne a regnáló magyar kormány helyében? Hagyná, hogy folyamatosan megszégyenítsék, vagy inkább lépne valamerre, ahol elfogadják?
silber13
@lenhardtibolya: Ibolya Kedves! Ez az utolsó mondat érdekes: " Hagyná, hogy folyamatosan megszégyenítsék ..." Tán nem kellett volna mindenkinek nekiugrani, nem kellett vona hazudozni,kettősbeszélni, pávatáncolni ,abszurd dolgok sokaságát megtenni, önhatalmúlag, a nép állítólagos felhatalmazásával!. "... vagy inkább lépne valamerre, ahol elfogadják?" Bizony, Orbánéknak lépni kéne, leginkább lefelé, a Nagy Sakktábláról, mert nincs már lassan hely, ahová lépni lehetne.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.