Hétfőn tárgyalta a parlament az árfolyamgátról szóló tervezetet. Ebben az állt, hogy a kormány a belépési határidőt hatályon kívül helyezi. (Az árfolyamgátat eredetileg 2012 végéig igényelhették az adósok, de a gyér érdeklődés miatt már kétszer meghosszabbították a jelentkezési határidőt.) - írta közleményében Simon Gábor, a Fogyasztóvédelmi bizottság szocialista elnöke és Tóth Csaba, szocialista országgyűlési képviselő.

Forrás: STOP
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

SLAakku
A devizahitelesek senkinek nem kellenek, mert szétszavaznak. Ezért Devizahiteles Egységpárt alakul.

"Tisztelt Devizahitelesek! Én megelégeltem azt, ahogyan 1.000.000 ember és családjaik révén 4.000.000 ember sorsát kezelik. Dr. Kriston István állampolgár"

www.facebook.com/DevizahitelesekkelAParlamentbe
SLAakku
"...legalább annyit el kellene érnünk, hogy az általunk választott képviselők legyenek visszahívhatók, számon kérhetők és büntetőjogilag felelősségre vonhatók.

...ne pártokra, csupán emberekre szavazzunk. Emberekre, akiket ismerünk, akik valóban az érdekeinket képviselik. Emberekre, akik számon kérhetők, visszahívhatók és minden életrontásért büntethetők."
turul72
@SLAakku: Az első idézettel tökéletesen egyetértek. A második rész azonban már jobban megfontolandó. Visszagondolva a 2010-es választások egyéni mandátumainak eloszlásár, jól látható, hogy ezzel a szisztémával most nem lenne ellenzék a parlamentben. Ez szomorú tény.
Maga az elv persze jó, csak a mai Magyarországon még nagyobb károkat okozna, mint a jelenlegi, vagy inkább legutóbb használt rendszer.
SLAakku
@turul72: "...visszahívhatók és minden életrontásért büntethetők."
turul72
Ami a cikket illeti: Lettország hamarosan csatlakozik az euro-zónához. Mint ismeretes, náluk is volt devizahitel probléma, és a gazdaságuk is sokkal vacakabbul állt, mint a mienk. Érdekes módon náluk meg lehetett csinálni, hogy a hiteleket a felvett árfolyamon törleszthette mindenki, és nem hogy nem omlott össze a pénzviláguk, hanem szépen kisasszéztak a bajból.
Nálunk pedig csapdában ragadtak az emberek, mert a felvételhez képest egy magasabb árfolyamon kell törleszteni, és 5 év után a gyűjtőszámlán felhalmozott pénzecskét is el kell kezdeni törleszteni. Tehát csak elodázzuk a problémát.
És ha hős vezéreink tovább folytatják a különböző harcaikat, az árfolyamok csak romlani fognak tovább.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.