A 2014-es kormányváltást követően az első kormányzati döntések egyike lesz, hogy három helyett kilenc hónapra emelik a munkanélküli segély folyósításának időtartamát - jelentette ki az Együtt 2014-Párbeszéd Magyarországért választási szövetség vezetője csütörtöki székesfehérvári nagygyűlésén.

Forrás: ATV.hu
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

15 hozzászólásarrow_drop_down_circle

dzurinda
@entero: A dolog ennél kissé árnyaltabb. Gondolj bele, előfordulhat olyan eset, hogy valaki 20 évig folyamatosan dolgozik, fizeti az adókat és járulékokat, aztán elveszíti a munkahelyét. Neki például keveslem, hogy csak 3 hónapig jár a munkanélküli. Meg lehetne úgy csinálni a rendszert, hogy 3 hónapnál hosszabb ideig jár a munkanélküli segély, de csak annak, aki igazolni tudja, hogy folyamatosan, aktívan munkát keres a munkanélkülisége időtartama alatt (ha jól tudom, Németországban is ilyen rendszer van). Egyébként a három hónapot kevésnek, a kilenc hónapot soknak tartom, olyan 6 hónap körülire "lőném be" az időt.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
amaramaistanna
@dzurinda: Közben átképzésen is részt kell venniük.Nem passzív munkanélküli segélyről van szó!
szablyafűrész
@paparazzi: Elég ól eltájoltad magad a havi 250.000-rel, különösen, hogy a társadalom felső 10 %-ról beszélsz ! Amennyiben a felső 10 % havi 250 körül cipelne haza, Banglades lenne a szint.
szaboria1
@entero: Kérdésem akkor évekig miért is kell ezért is fizetni az embereknek munkaerő járulékot is ? Ma egy bruttó keresetből összesen 34,5% vonnak le ebből 1,5% pontosdan amunkanélki
szaboria1
@entero: folytatom a 1,5% ezért lett kitalálva már 1992-ben tehát ha te 20 év után lennél munkanélküli akkor biztos, hogy neked sem tetszene 3 hónap. 1992-ben még 12 hónapra járt a munkanélküli segély pedig akkor még könnyeben eltudtak az emberek helyezkedni mint ma.
szablyafűrész
" magyarország jobban teljesít !"

Íme:

A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) friss jelentése szerint a nemzetgazdasági beruházások volumene 2013 első negyedévében 8,7 százalékkal esett vissza az előző év azonos időszakához viszonyítva, míg az előző negyedévhez képest a szezonálisan kiigazított volumenindexek szerint 3,8 százalékkal mérséklődtek a beruházások.

HIRDETÉS

Az Együtt 2014-PM MTI-hez pénteken eljuttatott közleményében úgy értékelte, Orbán Viktor "országlása elől fejvesztve menekülnek a munkahelyteremtő befektetők", az itt lévők pedig már nem ruháznak be. Hozzátették: Magyarország a 2010-es eredményeiből él, de gazdasága leépülőben van, jövője pedig baljós.

A választási szövetség szerint a közzétett adatok alapján a magyar gazdaság állapota alaposan megrendült az elmúlt három évben, és még nagyobb lesz a baj, ha nem következik be minél előbb, minél gyökeresebb fordulat. Lengyelország, Csehország és Szlovákia beruházási szintje is meghaladta már tavaly a válság előttit, a magyar gazdaság azonban a 2008-as beruházási szint közelébe sem jutott még vissza - írták.

A választási szövetség azt tervezi, hogy a kormányváltás után korszakváltást hajt végre a gazdaságpolitikában is - írták a közleményben.

Oszt' jó napot !
coni
Az ország csődközelben van és az egyetlen valóban hozzáértő szakember aki ki tudná húzni utolsó percben az országot a bajból az Bajnai. Lehet politikailag támadni, de azt elvitatni, hogy az egy év miniszterelnöksége alatt kimagaslóan teljesített lehetetlen, mert a számokkal nem lehet vitatkozni. Ráadásul az egyetlen esélyes aki nyíltan támadja a korrupt oligarchákat és programjában konkrét, számon kérhető javaslatot tesz hogyan lehetne ennyi év után felszámolni a mindent átszövő korrupciót.
Ha elszalasztja az ország a lehetőséget, többet nem lesz aki vállalkozna erre a hálátlan szerepre.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.