A 2014-es kormányváltást követően az első kormányzati döntések egyike lesz, hogy három helyett kilenc hónapra emelik a munkanélküli segély folyósításának időtartamát - jelentette ki az Együtt 2014-Párbeszéd Magyarországért választási szövetség vezetője csütörtöki székesfehérvári nagygyűlésén.

Forrás: ATV.hu
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

15 hozzászólásarrow_drop_down_circle

dzurinda
@entero: A dolog ennél kissé árnyaltabb. Gondolj bele, előfordulhat olyan eset, hogy valaki 20 évig folyamatosan dolgozik, fizeti az adókat és járulékokat, aztán elveszíti a munkahelyét. Neki például keveslem, hogy csak 3 hónapig jár a munkanélküli. Meg lehetne úgy csinálni a rendszert, hogy 3 hónapnál hosszabb ideig jár a munkanélküli segély, de csak annak, aki igazolni tudja, hogy folyamatosan, aktívan munkát keres a munkanélkülisége időtartama alatt (ha jól tudom, Németországban is ilyen rendszer van). Egyébként a három hónapot kevésnek, a kilenc hónapot soknak tartom, olyan 6 hónap körülire "lőném be" az időt.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
paparazzi
És mi lesz a fedezet?

Na megtaláltam: "Az általuk tervezett új adórendszer a társadalom felső 10 százalékától több teherviselést követel majd, hogy a 90 százaléknak több lehetőséget tudjanak biztosítani."

A társadalom felső 10%-a ami kb a havi nettó 250 körül lehet valahol eddig is sokkal többet vállalt a törpieknél.

Szép, populista gazdaságpolitikája van neki is.
entero
@paparazzi: Ahogy mondod, de még annál is jóval többet vállaltunk sokan eddig is azért, hogy valamiből eltartsák őket. Ez egy választási húzás akar lenni Bajnaitól, megpróbálja megfogni azokat, akiknek kényelmesebb volna 9 hónapig eltartatniuk magukat velünk. Szerinted bedőlnek neki? Remélem, többen vannak, akik a munkát helyezik előtérbe, bár...
Nakimaga
"Magyarország nem kér többet ugyanazokból, akik egyszer már tönkretették az országot és erkölcsileg is vállalhatatlanok - zárul a közlemény."
Ez vonatkozik a Fideszre !
dzurinda
@entero: A dolog ennél kissé árnyaltabb. Gondolj bele, előfordulhat olyan eset, hogy valaki 20 évig folyamatosan dolgozik, fizeti az adókat és járulékokat, aztán elveszíti a munkahelyét. Neki például keveslem, hogy csak 3 hónapig jár a munkanélküli. Meg lehetne úgy csinálni a rendszert, hogy 3 hónapnál hosszabb ideig jár a munkanélküli segély, de csak annak, aki igazolni tudja, hogy folyamatosan, aktívan munkát keres a munkanélkülisége időtartama alatt (ha jól tudom, Németországban is ilyen rendszer van). Egyébként a három hónapot kevésnek, a kilenc hónapot soknak tartom, olyan 6 hónap körülire "lőném be" az időt.
szablyafűrész
@paparazzi: "A társadalom felső 10%-a ami kb a havi nettó 250 körül lehet valahol..." - Ja. Ukrajnában !

Itthon még tedd hozzá ennek kétszeresét, amely pl. a köztisztviselői kart illeti. Így jönki a 10 % !
lenhardtibolya
Érdekes kampányszöveg, de most már minden megengedett, ígérhetnek jobbról is a balról is csodákat, nem biztos, hogy azt képesek lesznek megvalósítani, ahogy eddig sem váltották be a kampányban tett ígéreteket. Nem kell mindent elhinni! Az fura, hogy Bajnai nem munkahelyeket ígér, hanem a munkanélküli segély idejét növelné, tehát növelni szeretné a kiadásokat... Jobb lenne a termelést elősegítő intézkedésekkel foglalkozni, mert az a bevételt növeli! Van még mit tanulni Bajnainak! Hiába készítették fel Amerikában a szemfényvesztésre, még mindig hibázik...
entero
@dzurinda: Egyet kell értsek az elméleteddel:-))
paparazzi
@szablyafűrész: Én a határt mondtam, Szerintem egy 10k-s kisvárosban nem keresnek 1000-en 250k nettó vagy afölött. Budapesten jobb, falun meg rosszabb a helyzet. Meg amúgy is általában a 200-250 körül szokták mostanában meghúzni a határt, hogy az már baromi jó fizetés... A köztisztviselők nem érdekelnek, az ő adójukból, amit az állam az egyik zsebéből a másikba tesz felőlem fedezhetik ezt a munkanélküli segély ötletelést is.
amaramaistanna
@paparazzi: Tévedsz,havi 750 ezer Ft/hó-ról beszélt.Ott voltam,ez biztos.Ha és amennyiben utánna gondolsz,magad is rájössz,hogy nem 250ezer Ft-ról van szó.Egyébként nincs semmi populizmus.Bajnaira nem jellemző és sose volt az.Bajnai Gordon azt mondta,hogy csak számonkérhető ígéreteket tesz,nem igér csodát,de azt igen,hogy lépésről lépésre,építkezve egyre jobb helyzetbe kerülünk.A Haza és Haladás alapítvány folyamatosan végzi az elemzéseket,hatástanulmányokat,Az Együtt2014-PM választási szövetség programja naprakész,a nyilvánosság és szakértők bevonásával csiszolják.Látogass el a facebookon az Együtt2014,vagy a Haza és Haladás honlapjára!
amaramaistanna
@dzurinda: Közben átképzésen is részt kell venniük.Nem passzív munkanélküli segélyről van szó!
szablyafűrész
@paparazzi: Elég ól eltájoltad magad a havi 250.000-rel, különösen, hogy a társadalom felső 10 %-ról beszélsz ! Amennyiben a felső 10 % havi 250 körül cipelne haza, Banglades lenne a szint.
szaboria1
@entero: Kérdésem akkor évekig miért is kell ezért is fizetni az embereknek munkaerő járulékot is ? Ma egy bruttó keresetből összesen 34,5% vonnak le ebből 1,5% pontosdan amunkanélki
szaboria1
@entero: folytatom a 1,5% ezért lett kitalálva már 1992-ben tehát ha te 20 év után lennél munkanélküli akkor biztos, hogy neked sem tetszene 3 hónap. 1992-ben még 12 hónapra járt a munkanélküli segély pedig akkor még könnyeben eltudtak az emberek helyezkedni mint ma.
szablyafűrész
" magyarország jobban teljesít !"

Íme:

A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) friss jelentése szerint a nemzetgazdasági beruházások volumene 2013 első negyedévében 8,7 százalékkal esett vissza az előző év azonos időszakához viszonyítva, míg az előző negyedévhez képest a szezonálisan kiigazított volumenindexek szerint 3,8 százalékkal mérséklődtek a beruházások.

HIRDETÉS

Az Együtt 2014-PM MTI-hez pénteken eljuttatott közleményében úgy értékelte, Orbán Viktor "országlása elől fejvesztve menekülnek a munkahelyteremtő befektetők", az itt lévők pedig már nem ruháznak be. Hozzátették: Magyarország a 2010-es eredményeiből él, de gazdasága leépülőben van, jövője pedig baljós.

A választási szövetség szerint a közzétett adatok alapján a magyar gazdaság állapota alaposan megrendült az elmúlt három évben, és még nagyobb lesz a baj, ha nem következik be minél előbb, minél gyökeresebb fordulat. Lengyelország, Csehország és Szlovákia beruházási szintje is meghaladta már tavaly a válság előttit, a magyar gazdaság azonban a 2008-as beruházási szint közelébe sem jutott még vissza - írták.

A választási szövetség azt tervezi, hogy a kormányváltás után korszakváltást hajt végre a gazdaságpolitikában is - írták a közleményben.

Oszt' jó napot !
coni
Az ország csődközelben van és az egyetlen valóban hozzáértő szakember aki ki tudná húzni utolsó percben az országot a bajból az Bajnai. Lehet politikailag támadni, de azt elvitatni, hogy az egy év miniszterelnöksége alatt kimagaslóan teljesített lehetetlen, mert a számokkal nem lehet vitatkozni. Ráadásul az egyetlen esélyes aki nyíltan támadja a korrupt oligarchákat és programjában konkrét, számon kérhető javaslatot tesz hogyan lehetne ennyi év után felszámolni a mindent átszövő korrupciót.
Ha elszalasztja az ország a lehetőséget, többet nem lesz aki vállalkozna erre a hálátlan szerepre.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.