Budapest kivételes természeti adottságaihoz végre a Fidesz is hozzá tudott tenni a mélygarázsnak indult, de a Duna áradása miatt mesterséges tóvá átalakított Kossuth téri betongödörrel. De egy sima, téglalap alakú tó unalmas. Vannak ötleteink, hogyan lehetne feldobni!

Forrás: cink.hu
Feltöltő: SLAakku
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

34 hozzászólásarrow_drop_down_circle

bakegya
@SLAakku: megusztatnám őket-mindaddig,amíg ki nem szárad bokáig!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
SLAakku
Budapesten a Duna-menti kavicsos talaj kedvez a buzgárok kialakulásának.

A legalattomosabb árvízi jelenség, amikor a gátak altalaján keresztül szivárog a víz, s okoz a mentett oldalon a talajban felpuhulást, felpúposodást vagy a talaj fedőrétegének felszakadását, buzgárt vagy az altalaj elfolyósodását. A mentett oldalon alulról fölfelé ható áramlásból kialakuló vízfeltörést, buzgárt okoz.
Betaloc
Volna ötletem, de ahhoz nem vízzel kellett volna feltölteni...
SLAakku
"A folyó vízszintjét követi a talajvíz is, általában egy-másfél napos késéssel. Ez azt jelenti, hogy a budapesti partszakasz szempontjából a legveszélyesebb időszak az apadás utáni pár nap lesz, amikor a szerkezetekre szokatlan, egyoldalú nyomást gyakorol majd a folyóba befolyni igyekvő talajvíz. (Tulajdonképpen ugyanarról a jelenségről van szó, mint amiért feltöltötték a Kossuth téri gödröt vízzel, csak épp fordítva: a folyó felé tolja majd a szerkezeteket a nyomás.)"

Az oda-vissza törtenő talajvíz mozgása moshatja alá a betonteknőt. Aztán ha kiszivattyuzzák majd a vizet, azután -akár több év multán is- gondot okozhat.
kkalman
Politikusainknak hosszútávú úszóversenyt kellene tartani benne, fulladásig. Amelyik életben marad, az folytathatja a pályafutását valamelyik rácsos egyetemen.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.