A miniszterelnök szerint a következő két nap lesz a legnagyobb próbatétel az árvízi védekezésben részt vevőknek, "most jön a neheze". Orbán Viktor szombat reggeli győri sajtótájékoztatóján kiemelte: továbbra is az a legfontosabb, hogy emberélet ne kerüljön veszélybe.

Ezért a gátszakadás legkisebb veszélye esetén a következő napokban is kitelepítik a környékbeli települések lakosságát, ahogy ez Győrújfaluban történt pénteken - jelentette ki.

A kormányfő közölte: egyetlen másik magyarországi folyón sincs áradás, így minden erőt a Duna mellé összpontosíthatnak. A következő 2-3 napban nem várható a dunai árhullámot befolyásoló csapadék, a védekezés kedvező körülmények között folytatódhat.

Nagybajcsnál 907 centiméteren tetőzött a Duna, ez 35 centiméterrel magasabb az eddigi rekordnál. Komáromnál éjszaka 840 centiméteren lehet tetőzés, míg Budapesten hétfő hajnalban várják a legmagasabb vízszintet. A fővárosban legalább 885 centiméteres vízállás várható - ismertette a miniszterelnök.

25 hozzászólásarrow_drop_down_circle

orogordog
1m gátat sem javítottak az elmúlt 3 évbe, csak a pénz tapsolták el. Mobil gátból is hiányzik több mint fele. De Alcsút az virágzik.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
orogordog
@varirmag: Nem akarsz érteni, ebben az országba mindent a kis ember old meg. Akkor minek éljenezni a hatalmat aki semmit nem tesz, csak fényképezkedik. Fizetett embert, szó szerint értem. Nincs ingyen semmi. Kis ember az utolsó forintjait is odaadja, a nagyok még az ezreseket is sajnálja, sőt hasznot akar húzni még ebtől is.
varirmag
@orogordog: Nem, valóban nem értelek ! De nem baj !
Megyek főzöm a kávét, készítek szendvicseket pakolom a hátizsákot , viszem a zsákolóknak.
További szép napot a "köpködöknek" is a segítőknek meg még szebbet !!!
Manhattan
Részlet a Fidesz 1998-as választási ígéreteiből:

"18. GÁTAT A GÁTNAK!

Semmi szükség a múltból jól ismert, haszontalan, ámde temérdek közpénzt felemésztő gigantikus állami beruházásokra. Melyik józan család akarna egy több százmilliárd forintos gát építéséhez negyedmillió forinttal hozzájárulni, miközben saját lakásának megépítésére, megvásárlására sem igen tellik.

A kormány Nagymarosnál és/vagy Pilismarótnál ismét duzzasztógátakat akar építeni. Ez a Dunát és természeti környezetét elcsúfítja és tönkreteszi. Vajon a polgárok, a családok erre akarják költeni a pénzt, amelyért keményen megdolgoztak?

A közösség pénzét, adóforintjainkat nem haszontalan állami beruházásokra, inkább a családok jólétének elősegítésére, a meglévő esélyegyenlőtlenségek kiküszöbölésére, az oktatás, az egészségügy gondjainak megoldására kell fordítani. A Fidesz a polgárok többségével együtt ma is nemet mond a dunai erőmű pazarló, ésszerűtlen és elavult tervére."

MAGYARORSZÁG MEGÚJUL...
craven
emberélet ne kerüljön veszélybe!!! (1 adózó is adózóóóó!!!)
craven
@entero: Orbánnál nincs gusztustalanabb!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.