A miniszterelnök szerint a következő két nap lesz a legnagyobb próbatétel az árvízi védekezésben részt vevőknek, "most jön a neheze". Orbán Viktor szombat reggeli győri sajtótájékoztatóján kiemelte: továbbra is az a legfontosabb, hogy emberélet ne kerüljön veszélybe.

Ezért a gátszakadás legkisebb veszélye esetén a következő napokban is kitelepítik a környékbeli települések lakosságát, ahogy ez Győrújfaluban történt pénteken - jelentette ki.

A kormányfő közölte: egyetlen másik magyarországi folyón sincs áradás, így minden erőt a Duna mellé összpontosíthatnak. A következő 2-3 napban nem várható a dunai árhullámot befolyásoló csapadék, a védekezés kedvező körülmények között folytatódhat.

Nagybajcsnál 907 centiméteren tetőzött a Duna, ez 35 centiméterrel magasabb az eddigi rekordnál. Komáromnál éjszaka 840 centiméteren lehet tetőzés, míg Budapesten hétfő hajnalban várják a legmagasabb vízszintet. A fővárosban legalább 885 centiméteres vízállás várható - ismertette a miniszterelnök.

25 hozzászólásarrow_drop_down_circle

orogordog
1m gátat sem javítottak az elmúlt 3 évbe, csak a pénz tapsolták el. Mobil gátból is hiányzik több mint fele. De Alcsút az virágzik.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
orogordog
1m gátat sem javítottak az elmúlt 3 évbe, csak a pénz tapsolták el. Mobil gátból is hiányzik több mint fele. De Alcsút az virágzik.
silber13
Uncsi már ez a mélynövésű, csúti Lancelot az önfényezésével együtt. Túltáplált reklám macskaként járkál, igét hirdet, aztán elpucol, csak messziről hallatszik a másokat biztató csatakiáltása!:-)))
magyarbakancs
Igen az ember élet a legfontosabb.
Orbán úr egy maga eldöntötte a kitettség Győrújfalu lakosságát.
A döntés bizonyítja,hogy egyszemélyi döntés van hazánkban.
Gondolom egy kicsivel demokratikusabb országban a védelmi bizottságok döntenek ilyen helyzetben.És nem egy személy.
Ez az egész védekezés tiszta katonai felhangja van.
Harcolunk ,megvédjük .Az a dolguk nem kell ezt félóránként reklámozni ,hogy a fővezér mit tesz ,hol alszik ,mit eszik és mikkor megy el WC-re.
Tisztességes embert nem kell felszólítani ,hogy védekezzen.
pacsni
màr sok embernek az èlete veszèlybe van, sokan ongyilkosak lettek.
pacsni
@magyarbakancs: azèrt van egyszemèly aki dont az orszàg soràròl, mert a tobbiek akik a pparlamentben rontyàk a levegot, azok olyan hulyèk, hogy viki nembizikmeg bennuk, azèrt a viki szvazzameg mindenkihelett a torvènyt.
kata53
@pacsni: természetesen orbán és s többi fidiótának köszönhetően!
pacsni
@kata53 sajnos igy van, de remèlem, hogy 2014-ben mindenkitudja hova kell tenni a keresztet, ha elakarjuk zavarni eszt a bitang kormànyt.
entero
@pacsni: Az árvíz miatt öngyilkosok is lettek már valakik? Miről maradtam le? Vagy ez is csak egy szokásos rémhír keltés? Ha jól tudom, azt a három elmebeteget elfogták, akik a rémhíreket keltették, ill. aki lopott.
pacsni
@entero: nem, az àrviz miatt nem lettek ongyilkosak,(legalàbb is edig nemtudni ròla) hanem a nemmegèlhetès miatt lettek ongyilkosak.
lenhardtibolya
Szerintem igencsak helyes, hogy az emberélet védelmét tartja a legfontosabbnak a miniszterelnök. Mi ezzel a baj? Nem hiszem, hogy most is arról kellene posztolni, hogy "elzavarni a bitang kormányt"... Még az a rendkívül ellenszenves mesterházy is megígérte, hogy visszafogja magát ameddig az árvízi védekezés tart, és nem szidja a kormányt, nem tudom, hogy mások miért teszik, hiszen ezúttal Orbán igenis tisztességesen viselkedik. Én nem vagyok fideszes, de az igazságot elismerem.
excep
unalmas már hogy ez szemét választási kampányt csinál az árvizböl
orogordog
@lenhardtibolya: Gyurcsány lenne már felakasztottátok volna, ezt az idiótát még mindig nyaljátok, fajátok. 3 év semmi ami volt azt is szét rontották az új projektbe, hol van a több milliárdos mobil gát elvitte az Orbán? Gáton bohóckodik, nem a hivatalból irányítja a mentést és szünteti meg a hiányosságot.
pacsni
@lenhardtibolya: vannak a katasztrofàhoz kijelolt tanult mèrnokok, akiknek az a dolguk, hogy intèzkedjenek. Vikinek semmi olyan vègzetsège nincs, ami a katasztrofa munkàlatokhoz
vezetne,nem szakkèpzet sem ebben, sem màsba, nem adhat tanàcsot nem egy tokfej,csak felhàtràlja a munkàba az embereket, szaladgàl ossze-vissza le fel az orszàgba ès azt hiszi, hogy O az ISTEN O fogja megmenteni a katasztrofàtòl Mo-got. Ez egy termèszetes katasztrofa, senki nemtudja megakadàlyozni, vikinek csak a zsàkokat kell megtomni , ès kuss neki!
az emberek azèrt szidjàk most is, mert viki politikai propagandàt csinàl ebbol is, mert azt gondolja, hogy ezzel a nagy tevèkenysègbe (àrviz) majd 2014-ben ràfognak szavazni! m
varirmag
Soha nem látott árvíz ellen kell védekezni ! A Duna teljes hosszában árad !!! 17 ezer ember dolgozik a gátakon. Önkéntesek ezrei zsákolnak napok óta, gondolkodás nélkül mentek,mennek segíteni. De még ilyenkor is van néhány tucat szarhabosító aki orbánozik,fideszezik,gyülölködik ! szánalmasak !!!
orogordog
@varirmag: Te is Gyurcsányoztál a tűzijátéknál, pedig ott is csak a természet tette a dolgát.

Hol a pénz ami befolyik, nincs elég zsák se homok se fizetett ember. Kapitalizmus van nem adókból fizetik az apparátust és az teszi a dolgát, okoska.
A fekete Lord
@entero: A rémhírterjesztők még csücsülnek, de állítólag elmebetegek mind!
lenhardtibolya
@orogordog: Bocs, de én másként látom a helyzetet!
lenhardtibolya
@pacsni: Nem illik elfelejteni, hogy ő Magyarország miniszterelnöke, akinek a személyes jelenléte is sokat segíthet a védelmi helyzetben.
varirmag
@orogordog: Te valamit nagyon benéztél !!!
Nem szokásom "Gyurcsányozni" ! de orbánozni sem !!! és ne erőlködj ! nem vagyok Fidesz szavazó !
"
"nincs elég zsák se homok se fizetett ember" ezt te honnan veszed ? Tegnap voltunk kinn a gáton ( ásványvizet,kávét,kaját vittünk ) volt homok, volt zsák, és sok sok ember aki tette a dolgát. És ma reggel is sokan vették a hátizsákot,gumicsizmát és mentek segíteni !
( Az én két fiam is már öt óra körül indult ! pedig tegnap már 11 is elmult amikor megjöttek !!)
Undorító hogy amikor ekkora a baj még mindig akadnak akik a szarkeveréssel vannak elfoglalva.
orogordog
@varirmag: Nem akarsz érteni, ebben az országba mindent a kis ember old meg. Akkor minek éljenezni a hatalmat aki semmit nem tesz, csak fényképezkedik. Fizetett embert, szó szerint értem. Nincs ingyen semmi. Kis ember az utolsó forintjait is odaadja, a nagyok még az ezreseket is sajnálja, sőt hasznot akar húzni még ebtől is.
varirmag
@orogordog: Nem, valóban nem értelek ! De nem baj !
Megyek főzöm a kávét, készítek szendvicseket pakolom a hátizsákot , viszem a zsákolóknak.
További szép napot a "köpködöknek" is a segítőknek meg még szebbet !!!
Manhattan
Részlet a Fidesz 1998-as választási ígéreteiből:

"18. GÁTAT A GÁTNAK!

Semmi szükség a múltból jól ismert, haszontalan, ámde temérdek közpénzt felemésztő gigantikus állami beruházásokra. Melyik józan család akarna egy több százmilliárd forintos gát építéséhez negyedmillió forinttal hozzájárulni, miközben saját lakásának megépítésére, megvásárlására sem igen tellik.

A kormány Nagymarosnál és/vagy Pilismarótnál ismét duzzasztógátakat akar építeni. Ez a Dunát és természeti környezetét elcsúfítja és tönkreteszi. Vajon a polgárok, a családok erre akarják költeni a pénzt, amelyért keményen megdolgoztak?

A közösség pénzét, adóforintjainkat nem haszontalan állami beruházásokra, inkább a családok jólétének elősegítésére, a meglévő esélyegyenlőtlenségek kiküszöbölésére, az oktatás, az egészségügy gondjainak megoldására kell fordítani. A Fidesz a polgárok többségével együtt ma is nemet mond a dunai erőmű pazarló, ésszerűtlen és elavult tervére."

MAGYARORSZÁG MEGÚJUL...
craven
emberélet ne kerüljön veszélybe!!! (1 adózó is adózóóóó!!!)
craven
@entero: Orbánnál nincs gusztustalanabb!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.