A Kisdunaujsag.hu képei között egy igencsak érdekes felvétel is nyilvánosságra került. A csillogó szemű kismarosiak kávéval, némi ennivalóval és Kádár János ablakba rakott képével várták Orbán Viktort, hogy segítsen a védekezésben.

Kisdunaujsag.hu

70 hozzászólásarrow_drop_down_circle

SLAakku
@nyanya001: Nem tud mit kezdeni orbán a Kádár emlékével, mert ugyanaz a kisebbségi érzés fogja el vele kapcsolatban, mint amikor Gyurcsánnyal próbált hadakozni.

Kádár nem készíttette el a saját szobrát, nem halmozott fel vagyont, nem élt vissza a hatalmával, tisztességes diktátor volt, semmivel nem rosszabb, mint korának bármely nyugati politikusa egy másfajta társadalomban.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
nyanya001
Vajon mit gondolhatott erről Orbán ?
Szerintem szó nélkül hagyta !
JAJMÁR
Olyan, mintha figyelne.. kicsit hátborzongató!
Csizmás Kond
"A csillogó szemű kismarosiak kávéval, némi ennivalóval és Kádár János ablakba rakott képével várták Orbán Viktort, hogy segítsen a védekezésben."
Ha valaki segítséget vár akkor legelemibb dolog, hogy viselkedni tudjon...
kedwes
Kissé morbid, a hasonlatosság keresés!
De az aktuális sír felírat:
Itt fekszem én,
olvasod te,
feküdnél te,
olvasnám én!
lantos
Ez a hozzászólás törlésre került. Többszöri törlés a felhasználó kitiltását vonja maga után.
coyote3
Az ország eladósítása, és a személyi kultusz már pont úgy megy...:)
SLAakku
@nyanya001: Nem tud mit kezdeni orbán a Kádár emlékével, mert ugyanaz a kisebbségi érzés fogja el vele kapcsolatban, mint amikor Gyurcsánnyal próbált hadakozni.

Kádár nem készíttette el a saját szobrát, nem halmozott fel vagyont, nem élt vissza a hatalmával, tisztességes diktátor volt, semmivel nem rosszabb, mint korának bármely nyugati politikusa egy másfajta társadalomban.
nyanya001
@SLAakku: A diplomáját annak a rendszernek köszönheti, ezt ő is megmondta !
Ma nem szerezhetne diplomát !
SLAakku
@coyote3: "...1969 és 1989 között a gazdaság éves átlagban 3 százalékkal növekedett, addig azóta 1 százalék az átlag. Ma már a többi visegrádi ország is megelőzte Magyarországot, amely továbbra is az EU átlag 60 százalékán áll."
nyanya001
@SLAakku: Na még annyit, hogy Kádár nem lopott, noha évtizedekig
volt hatalmon !
Orbán egy szál farmerba belibegett a parlamentbe
és ma milliárdos !
De ezt a lantos fajták nem értik !
hallgatag
@lantos: Az ablakból a " MESTER " figyeli minden mozdulatát !!!
marlin
@nyanya001: Te gondolsz, mikor kaptad meg a magyar állampolgárságot??
marlin
@nyanya001: Bocs, ha félreérthető voltam, nem rád gondoltam:) az állampolgársággal, de mostanában annyi itt az újabban a Fideszre felesküdött korábban "kiugrott securitatés", . . . . . . . . .
nyanya001
@marlin: Nem értettelek félre :)
Vettem a lapot ! :))
lantos
@marlin: Tudod tibi, téged nem lehet félreérteni! Mert vagy marliner vagy, vagy ootsihzeder! De egyformán, mélyalatti:D
marlin
@lantos: Na, még egy "kisentero"!! Repül a bálna!!
dr. prédikátor
@marlin: A hernyó mióta magyar állampolgár???,
marlin
@dr. prédikátor: Igazad lehet, ott(!) (Gyula környékén) minden előfordulhat!!
marlin
@nyanya001: Meg talán nem véletlen volt az a "dekoráció"!!
www.youtube.com/watch?v=gaoOvw9NJLs
Mert mi már láttunk ilyet, sőt, azt is hogy ott és akkor a belügyesek is dolgoztak és nem "parádézott egy TEK", és ott és akkor "senkit nem hagytak az út szélén", a mentés után ott és akkor valóban "összefogott az ország" és helyreállították a víz okozta károkat!!
Itt és most mire számíthatnak a károsultak?? :-((
miazavalami
@SLAakku: És Kádár nem írt könyvet az életéről 30 éves korában...
nyanya001
@marlin: A szellemi árvízkárosultaknak ez magas mint kacsának a farzseb !
dr. prédikátor
@miazavalami: És tudod miért nem??? Mert Kádár EMBER volt!!!
miazavalami
@dr. prédikátor: Aha! :-)) Hozzáteszem több esze volt mint a ma regnálóknak összesen. Ezek vajon mi a francot csinálnának , ha most kellene a szovjet rendszert kiszolgálni?
dömdödöm
az év magyar fotója pályázaton 1 .hely :-) már ha lenne ilyen
coyote3
@SLAakku: Nem szívesen vitázok Veled, de azt azért tudnod kell, hogy a gulyáskommunizmus, a viszonylagos jólét és a "legvidámabb barakk" kitüntető cím komoly kölcsönökből valósult meg.
Törölt felhasználó
@coyote3: Komoly kölcsönökből és kb az összes ásványkincsünk kiviteléből... Magyarországon még nem volt olyan ideológiai vagy egyeduralmi rendszer, amiből ne szívtunk volna, mint ahogy ez is most olyan...
szepwilly
@Csizmás Kond:14:04 miert talan bün,hogy az egyetlen becsületes magyar politikus kepet kiraktak!?Talan az alcsuti vezeret kellett volna,na ne...!
Dr.luigilongo60
Míly felháborító, hogy nem Kim Dzsong Viktor képe virított az ablakban!:-)))
Nauta
@Csizmás Kond: Tudnak is viselkedni! Ötletes a kép kihelyezés és ez csak csak első fokú figyelmeztetés a fideSS vezérnek!
Nauta
@marlin: Vigyázz,mert a nagyenteró bemószerol,mert bántod a kisenterót!
SLAakku
@coyote3: "...1969 és 1989 között a gazdaság éves átlagban 3 százalékkal növekedett, addig azóta 1 százalék az átlag. Ma már a többi visegrádi ország is megelőzte Magyarországot, amely továbbra is az EU átlag 60 százalékán áll."
Nauta
@miazavalami: Ne feledd!! Ezek orbantól kezdve martonyin,pintéren át mindannyian kussoló, kivakaródzott MSZMP-s sz@rjankók!Olvashattál róluk leleplező hsz-t néhányszor! Ezért aztán minden nehézség nélkűl kinyalnák a Brezsó papa reinkarnációjának a seggét!!
Nauta
@coyote3: Na és? Most mi van? Az ellopott ezermilliárdokbók sem lett jobb!Sőt,sokkal szarabbul él az ország 85%-a,mint 3 évvel ezelőtt!
miazavalami
@Nauta: Az övét nem... , csak a mai vezír az igazi... nekik.:-)
SLAakku
@ziziplanet: Milyen ásványkincs és mennyi? Nehogy már a nagy urán mezőnkre utaljon a megjegyzésed. (Az érc kis uránkoncentrációja és az egyre nagyobb mélység (500–1000 méter) miatt a kitermelés egyre gazdaságtalanabbá vált, és a kormányzat 1997-ben a bányát bezáratta, szerintem hibás döntés alapján. Összesen 16,4 millió tonna uránércet termeltek ki átlagosan 0,116% urántartalommal.Ha visszaosztod nem sok tiszta urán marad.)

Tudod mennyi van az oroszoknak? Oroszország a világ 4-5. legnagyobb urán kitermelője.
miazavalami
@marlin: Kösz a linket. Valahogy az orruk alá kellene dugni. Ha most ilyen állapotok lennének akkor igen csak vakarózna orbán és a sleppje. Bedugnák az embereket Ócsára? Akkor 70 - 6 hónap alatt építette fel a lenézett megvetett Kádár korszak embere amit a víz elvitt. Most egy évtized alatt nem készülne el , csak látszatmegoldások lennének. Ééééés , hol láttuk hogy Kádár okoskodva rohangál fel alá utasításokat osztogatva. Hagyták dolgozni a szakembereket, és az embereket.
szablyafűrész
Azonnal megvoni minden támogatást Kismarostól ! Mi az, hogy nem egy 20 évvel fiatalabbra photosopozott Orbán kép van az ablakban ?

Jó volt ez így ! Emlékeztették a nemzetvezetőt, hogy valamikor EMBER állt az ország élén és nem egy hibban fociőrült
outsider
@marlin: Lassan már mi is a buszok oldalán virítunk?:)
QQCSI
@coyote3: ma, 18:02
Ebben tökéletesen igazad van, de akkor nem volt százezer milliárdos és 4 millió koldus.
Január
@coyote3: Magyarországnak 1968-ig nem volt adóssága, az után vették fel a kölcsönöket, de nagyságrendekkel kisebb volt, mint akár a 10 évvel ezelőtti.
coyote3
@Nauta: Félre értettél. Én csak arra akartam rávilágítani, hogy az eladósodásunk nem ma kezdődött. Abban igazad van, hogy orbánnak Kádár mellett a helye...
Nauta
@miazavalami: Nos ez csak részben igaz,mert Putyin le sem sz@rja,inkább kiröhögi ezeket! orbant és a seggnyalóját, A4 petikét már kétszer is nevetségessé tette,amikor a röhejes "keleti nyitásuk" szánalmas ötletét próbálták neki elpasszolni! Azóta nem is fogadta ezt a két majmot!
Nauta
@QQCSI: ...és éhező gyermek,és tömeges munkanélküliség meg sok tízezer hajléktalan!!
Nauta
@Január: Ezt a kivakaródzott MSZMP-s káderekből összeharácsolt komcsi orbanbanda tudja a legjobban!! De sunnyognak,hazudoznak,rágalmaznak minden nem fajtájukat,csalnak,lopnak
reggel,délben,meg este!!
Csizmás Kond
@szepwilly: Nem bűn hanem neveletlenség.
...és ne is inkább Kádárral van a baj hanem az eszmével.
...miért nem hívták direkt Thürmert ha már ennyire nosztalgikusak ?
Nauta
@coyote3: Abban pedig én adok igazat neked,hogy valóban nem most kezdődött a eladósodás,hanem pontosan 1981-től! És '89re 23milliárd dollárra ment fel.Ez kétség kívűl az akkori politika-gazdaság "eredménye" volt. De most mi van? A 3000milliárd nyugdíjpénzt lenyúlták az utódkáderek és csak nőtt az adósság,az életszintvoval meg brutálisan romlott,ezrek kerültek utcára,lettek földönfutók! Az államadósság 83,6%-on áll újra! De stadionok tömegesen épülnek,veszteséges Mol papírokra milliárdokat herdáltak el,Ócsán gettót építtetett orban sokszázmillióból,és senkinek se kell! (ki az a hüje,aki 600000ft/m2 áron vesz /szociális/ gettókulipintyót??) Kádár legalább a népre fordította a hiteleket! orban kirúgta(paterolta) a 4%-os IMF-et és melldöngetve,10%-os piaci hitelekkel adósítja tovább az országot! "minél rosszabb az országnak,annál jobb a fidesznek" mondták!! És így tesznek, bármit tesznek!!Ez nem bíztató jövőkép a külföldre menekülő fiatalok számára!!És ezt ők tudják a legjobban!!Erős a gyanu,hogy a bukást érző orban szándékosan rohassza le az országot,minden területen,hogy bosszúból, minél többet árthasson a népnek,ha nem választják őt meg újra!! Ha mégis,akkor,mint már mondták is,újabb négy évük alatt akármi is lehet,"ráérünk kiagyalni a válaszokat!"
SLAakku
@ziziplanet: Ki tehet arról, hogy a Potsdami Egyezmény alapján minden Magyarországon lévő német tulajdon a Szovjetunióra szállt, így a bauxit- és alumíniumipari részesedés is? No ki?

1954-ben a magyar állam megvásárolta a részvényeket és öt állami vállalatot hoztak létre. Több alkalommal változott a felügyeleti szerv, a vállalatok hatásterülete míg végül kialakították a Magyar Alumíniumipari Tröszt szervezetét (MAT). Időközben megkötötték a lengyel–magyar 1960-ban, majd ezt követően 1962-ben a szovjet–magyar timföld-alumínium egyezményt, ami - a közvéleményben elterjedt nézetek ellenére -nemzetgazdaságilag hasznosnak bizonyult.

Mi itt a baj?
lantos
Ők még Kádár védelme alatt állnak:D
Ezeknek, akár egy vörös prizma is elég lenne!
lantos
@outsider: tegnap, 20:51
Elkap a röhögőgörcs!
Te, magadban beszélgetsz?!
Viccnek is elmebaj, kedves etárs!:DDD
Törölt felhasználó
@SLAakku: Azért a nemzetgazdaságilag hasznosnak bizonyult..arrol szolt, hogy a gondoskodo allam szuksegleteit fedezze. Ugye az alap onnan indult, hogy jo nosztalgiazni, de sokba kerult ez nekunk..
vidi500
"coyote3: Nem szívesen vitázok Veled, de azt azért tudnod kell, hogy a gulyáskommunizmus, a viszonylagos jólét és a "legvidámabb barakk" kitüntető cím komoly kölcsönökből valósult meg."

"Január: Magyarországnak 1968-ig nem volt adóssága, az után vették fel a kölcsönöket, de nagyságrendekkel kisebb volt, mint akár a 10 évvel ezelőtti."

Sokféleképpen meglehet közelíteni a hitelállományt. Igen, mondjuk úgy 1981-től kezdett Magyarország kölcsönöket felvenni. 5 milliárd $-t vettek fel akkori árfolyamon, amiből csak 1 milliárd érkezett be az országba, ezt fordították a jólétre, a többi 4 milliárd be sem érkezett az országba, lába kélt! Azóta már azt a hitelt tízszeresen visszafizettük, mégis 200 milliárd $ a jelenlegi nettó adósságállomány, miközben eltűnt a nemzeti vagyon nagy része, nincsenek gyáraink, mezőgazdaság romokban, és ez nem az utóbbi 3 évnek a terméke. Ebben az Antall kormány ugyanúgy sáros, mint onnantól kezdve az összes többi.
vidi500
@vidi500: Vagyis arra akarok kilyukadni, hogy valamikor az ország lakosságának jólétére fordítottak akkori árfolyamon 1 milliárd $-t. Ennek az ára a lakosságra nézve a mostani soha ki nem fizethető 200 milliárd $ netto, és az ország totális gazdasági-morális leépülése, még az átkoshoz viszonyítva is. Tényleg azt hiszitek, hogy jelent valamit az, hogy éppen most ki van kormányon? Ennyire naivok vagytok? Közben meg ölitek, hülyézitek itt egymást hogy komcsi, meg mit tudom én. Az ilyen hozzáállás nem más mint gumicsont, ami csakis arra való, hogy elterelni a figyelmet a valós okokról.
mariaberta
Azon kívül, hogy megjelenik , miben segít?
vidi500
@miazavalami: Erről már a másik topikban volt szó, most újra megkérdezed. Linket is tettem oda be, amire azt mondtad, nem hallod. Igaz ott csak 4 valós ok volt, ami szemmel látható és megkérdőjelezhetetlen. Mivel arról már volt szó, így más oldalról közelítek. A megszorítások olyan indokokkal történnek, hogy túlfogyasztunk. Nem igaz! Hogy fogyasztanánk túl, amikor a lakosság életszínvonala a 35 évvel korábbira esett vissza? Ez nem a túlfogyasztás bizonyítéka. A pénz meg mégis elment, sőt, kölcsön kölcsön hátán és egyre csak növekszik az adósság, miközben nem fogyasztunk. Akkor mire, hova megy el a pénz? Ezen érdemes elgondolkodni. Vajon mi lehet ennek a hátterében? Na ezen érdemes rágódni, és utána járni dolgoknak. Rögtön rájövünk, hogy a mindenkori kormányok csak színpadi kellékek, és mi meg ezen mocskoljuk egymást.
miazavalami
@vidi500: ja te vagy az? A legutóbbi kérdésem azt hiszem a politikusok golyójával függött össze... :-)) Rágódok , rágódok...
Hova megy a pénz? Kamatot fizetünk ?
vidi500
@miazavalami: "Hova megy a pénz? Kamatot fizetünk ?"
Például igen, ez 1 tétel a sok közül. 2013-ban pl. 5.600 milliárd Ft-ot. Ez csak a kamat.
miazavalami
@vidi500: Kérdezz felelek? :-)) Inkább mondd a többit. Pl. fizetünk jóvátételt, ...
vidi500
Inkább azt mondanám, hogy amennyi mozgástere ma van egy kormánynak, vagy a jövőben, azok inkább csak morzsák, mintsem akkora jelentőséggel bírnának, amekkorát a nagy többség tulajdonít neki. Ilyen ígéretek, meg olyanok, nem más, mint az emberek hülyítése. Sajnos vannak akik elhiszik. Persze voltak ígéretek Orbán megválasztása előtt, meg is kapták rá a 2/3-ot, aztán jött számukra a NAGY KUSS!!! És most már lehet rájuk kiabálni, hogy nem tartották be az ígéretüket. Nem vagyok egyik párt irányában sem fan, de azt látni kell, mozgástér ma már nincs, se Orbánnak, se Bajnainak, se másnak, csak hülyítés van.
szelbatyo
@Nauta: Már ne is haragudj ! Miféle stílus ez ? Hogy mered írni, hogy "kivakaródzott" ?...
A sz@rjankó, meg a többi stimmel, de hogy "kivakaródzott"... Hát azér ' ! Hallatlan !...
Nauta
@szelbatyo: Nos,kissé megkésve,mert most olvastam ek a "méltatlankodó ,"kikérem magamnak" stílusú kioktatásodat! Újra kijelentem,hogy "kivakaródzott" bana a fideSS állampárti banda! Egyszerűen azért,mert a rendszerváltáskor Horn Gyuláék alkották a "reform" szocialisták pártját az MSZP-t ! Az akkori liberál-konzervatív banda az antalli,orbani, zömében kiszes,mszmp-s pártfunkcikból verődött össze.Meg kell nézni,hogy ma kikből áll a fideSS és a kormány! Ezért mondom ,hogy egy kivakaródzott banda!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.