Egy friss felmérés szerint a szakközépiskolai végzettséggel rendelkező pályakezdők átlagosan havi bruttó 118 ezer forintot keresnek. Feleannyit, mint a diplomások. A szakközépiskolát végzett pályakezdők átlagosan 118 ezer forintot keresnek, ami messze elmarad az országos 221 ezer forintos átlagfizetéstől, valamint 50 százalékkal alacsonyabb a diplomás pályakezdők fizetésénél - derül ki a Workania állásportál által működtetett fizetesek.hu legfrissebb adataiból. A Workania azt vizsgálta meg, hogy azoknak a fiataloknak, akik a diploma helyett valamilyen szakközépiskolai végzettséget szereztek, milyen fizetési elvárásai lehetnek jelenleg a munkaerőpiacon.

Forrás: FN
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

13 hozzászólásarrow_drop_down_circle

soljanka
Hát én nem tudom, hogy honnan veszik ezeket az adatokat. Nagyon nem vagyok pályakezdő, diplomáim is vannak, de nem keresek kétszer 118-at... (:

Amúgy szomorú, hogy egy jó szakmunkás nem képes a munkájából becsülettel megélni.
Itthon.
Mert külföldön érdekes módon kifejezetten szeretik a magyar melósokat, tehát nem a minőséggel van a baj...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Betaloc
@lantos: Ezért fokozódik az elvándorlás.
lantos
@Betaloc: ... avagy, ezért válik kvázi szükségszerűvé!
Ha a tudása messze megvan, a nyelvismerete is, ami természetesen fejlődik is kint!
Akkor, mi a kérdés?!
human
Ha a szakmunkást nem csak szóban, de fizetésben is megbecsülnék, akkor sokkal többen vállalnák ezt a pályát. Valljuk be, hogy a többség azért lesz diplomás, mert - ha talál munkát - alapból jobb fizetéssel indul. Vannak bizonyos szakmunkás állások, ahol diploma nélkül is jól lehet keresni, de az elhanyagolhatóan kevés. Ha például az állam merci buszokat vesz magyar buszok helyett, ne csodálkozunk hogy még a jó szakmunkás sem talál munkahelyet.
Betaloc
@lantos: Akinek van lehetősége, annak nem kérdés a külföldi munkavállalás.
mimre50
A könnyűiparban sem könnyű megélni szakmunkásként sem .Az első hónapban minimálbért biztosítják aztán a következőben teljesítmény az az darabszám után fizetnek.A norma úgy van megállapítva ,hogy az ügyesebbje is szinte csak 50% -ot bír teljesíteni és visznek haza 30. 40 ezer forintot havonta családanyák .
A gyereket meg nevelné az óvoda ,az iskola ha a tanárt nem szabályoznák le ,mert inkább őt verik a tanulók.
mimre50
A másik meg az ,hogy ha végre sikerül munkát találni csak addig alkalmazza sok cég a dolgozót míg a támogatást megkapja rá aztán mehet ahova akar."önkéntes "munkára " ingyen ,hogy a kis nyomorúsági 22.800 forintot megkapja .Ezek a reális adatok nem a statisztika , az átlagot veszi pedig százezrek élnek a nyomor szintjén segélyből vagy közmunkából , és nem számít milyen diplomája szakmája van.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.