A szakközépiskolai végzettséggel rendelkező pályakezdők átlagosan havi bruttó 118 ezer forintot keresnek, ami messze elmarad az országos 221 ezer forintos átlagfizetéstől, valamint 50 százalékkal alacsonyabb a diplomás pályakezdők fizetésénél - derül ki a Workania állásportál által működtetett fizetesek.hu legfrissebb adataiból.

Forrás: VG.hu
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

verőce21
Ez hagyományosan így van évszázadok óta, mi ebben a hír?

Hacsak az nem, hogy nálunk a Kádár korszakban valóban jobban kerestek a kezdő szakmunkások. Sőt egy diplomás, csak kb. 40 éves korára érte utol a szakmunkások életszínvonalát.
gabrella
@verőce21: Na most jó nagy hülyeséget írtál!
verőce21
@gabrella: Egy víz-gáz szerelő ma sem cserélne pl. egy bölcsésszel anyagiakban. :)
gabrella
@verőce21: Lehet,hogy nagyobb szükség is van víz-gáz szerelőre mint bölcsészre.
verőce21
@gabrella: Sok jó szakmunkásra lenne szükség!
Csak amikor külföldre lehetett menni dolgozni, a szakmunkások léptek először. Gondolj csak a sok NDK-ban dolgozóra a 70-es években is.
JAJMÁR
A diplomás minimálbér tavaly 108e Ft volt, idén nem tudom növekedett-e, de max 5 %-ot! a szakmunkás minimálbér 114e ft. A minimálbér pedig 98e Ft. Hol végezte a Workania a felmérését? Biztos Bp-en, de az ugye egy külön állam.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.