Kiszabadultak a 14 hónapja Szíriában elrabolt magyar túszok. Sértetlenek, a körülményekhez képest jó fizikai és mentális állapotban vannak.

Forrás: hvg.hu
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

SLAakku
BorsOnline 2012.05.05.-en irja az alábbiakat

"Néhány órával a magyarok Deir-ez-Zórból történt elrablását követően máris elindult egy Budapesten élő szír férfi, hogy igyekezzen meggyőzni a túszejtőket: hibáztak, engedjék el foglyaikat." ...

"...Mint ismert, múlt szombaton csaptak le fegyveresek az MB 2001 olajvállalat helyi telephelyére, ahonnan több technikai felszerelés mellett magukkal hurcoltak két magyar dolgozót. Az MB 2001 ügyvezető igazgatója, Remeczki Ferenc nemmel válaszolt arra a kérdésre, hogy cége alkalmazottait rabolták-e el..."

"...A Bors már csütörtökön beszámolt arról, hogy vélhetően tévedésből vitték el a ­magyarokat, orosz munkásokat akartak foglyul ejteni, hogy nyomást gyakoroljanak az orosz külpolitikára..."

" – A Szíriába visszatért férfitól úgy tudjuk, az emberrablók máris szívesen megszabadulnának túszaiktól – tájékoztatta lapunkat egy neve elhallgatását kérő szír állampolgár. – Az Európában élő ellenzéki és kormánypárti szírek egyaránt felszólították a túszejtőket a foglyok szabadon engedésére. "

"... A Szíriába küldött négy magyar kommandósnak csak epizódszerep jut az alkudozásban..."

2 megjegyzés: hétfő, május 07, 2012
Névtelen írta...

Igenis a 2 elrabolt tusz az MB 2001Kft alkalmazotai,hiába tagadja Remecki Feri én már csak tudom mert ott dolgoztam csak azt nem értem hogy 20-éven keresztül kihasználtak az olajiparban járo bér negyedjéért dolgoztunk,ök meg megtolasotak a hátunkon,és mikor bajban van a 2-kolégánk akkor leszarják öket söt letagadják!!!undorito szégyeljék magukat ennyit érünk nekik???
3:21 du.
Névtelen írta...

Csatlakozom az elottem szolohoz. A Sziriaban mukodo ceg anno 20 eve kezdet kint dolgozni. Adozasi okokbol surun voltak nev cserek. Cipruso cegkent volt bejelentve sokaig. A koolajkutatos dolgozok dolgoztak kint kint kapva fizetest majd itthon a minibal bert. 1999 vagy 2000 -ben minden kintdolgozot elkudtek a koolajtol fizetes elkuli szabadsagra majd kesobb...
SLAakku
Névtelen írta...

Csatlakozom az elottem szolohoz. A Sziriaban mukodo ceg anno 20 eve kezdet kint dolgozni. Adozasi okokbol surun voltak nev cserek. Cipruso cegkent volt bejelentve sokaig. A koolajkutatos dolgozok dolgoztak kint kint kapva fizetest majd itthon a minibal bert. 1999 vagy 2000 -ben minden kintdolgozot elkudtek a koolajtol fizetes elkuli szabadsagra majd kesobb megszuntettek a munkaviszonyukat otthon a KV-nel termeszetesen kint tovabra is dolgoztak a fiuk. TB & EU jaralek meg sporolva) Valoban a ceg Omani es MB neven fut de gyakorlatilag az Omani tuljdonos eggyaltalan nem koordinalja a ceget ezt a Remeczki fele tarsasag vegzi otthonrol ami meg par eve Szolnokrol tortent most mar Cegledi a ceg! Szerintem Omanban Mohammed Barwani nem is tudja hogy elraboltak ket magyart Sziriabn. Az meg mar teljesen uj hogy a fiuk most egy Libanoni munkakozvetito cegen keresztul vannak kint. Rengetek szakember elhagyta mar a ceget mert valoban a nemzetkozi fizetesekhez kepest csak a negyedet keresik kint. Illetve a ceg mindig ugyelt arra hogy sokan ne tanuljanak meg angolul. Viszont valoban a Sziriai valalkozas egy nagyon jol szervezet , jo korulmenyeket biztosito ceg volt es teljesen biztonsagos korulmenyek kozott lehetett kint dolgozni. Egyebkent van Egy masik ceg is kint amely Egyiptomi es Valve & Tools neven fut ahol ugyan csak sok magyar van volt kint. Az infok biztosak en is dolgoztam 8 evet Sziriaban majd 6 evet Omanban az MB Holdingnal. Termeszetesen ez a vedekezes jelemzo Remeczki urhoz mert bevan ijedve hogy sokat kell majd fizetni. Probalja feltunteni hogy az Omani tuladonost nem erdekli a dolgozok sorsa rajta ugy sem tudjak behajtani a kovetelest ill a koltsegeket. Remelem a fiuk szerencsesen elokerulnek hisz minkettot ismerem sot az eggyikkel igen szoros jo kapcsolatot apoltam.
8:00 de.
SLAakku
Most látom egy másik hiradás is fenn van a cimlapon.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.