Az Európai Bizottság már egy ideje egyre hangsúlyosabban forszírozza, hogy a munkát terhelő adókat csökkenteni kellene és a súlypontot más adófajtákra áthelyezni. Erre mozgástér lenne és sok tagállamban prioritásként kellene kezelni a gazdaságösztönzés szempontjából is - derül ki az Európai Bizottság összehasonlításából. Hogy áll Magyarország más EU-tagokhoz képest a munkát terhelő adók terén? Az Európa 2020 stratégia teljesítése érdekében a bizottság szerint a tagállamoknak az adóterhelést a munkát terhelő adóktól az energiát terhelő és a környezetvédelmi adók felé kellene áthelyezni a hangsúlyt. Ezen ajánlás ellenére az EU-ban még mindig a magas munkára rakódó adóterhek a jellemzőek más fejlett gazdaságokkal szemben.

Forrás: Napi Gazdaság
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

21 hozzászólásarrow_drop_down_circle

kedwes
Mára már eléri a 70%-t.
De ezek után jönnek az adalékok: TB. ÁFA, Tranzakciós adó, telekommunikációs adó, stb.
Ami után örülhet a dolgozó, ha megmarad a 15%!
Bő 85% az államé a munkabér után!
Mert Magyarország jobban teljesít
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Mangu
@lenhardtibolya: Ettől ne félj. Itt is hajtunk az első helyre (egyre jobban teljesít az ország).
pesti
Ha a munka van adóztatva,akkor nincs növekedés a fogysztásban!
karaj
Minden relativ. Másodikok vagyunk (ha hátúlról nézzük).Ha még jobban teljesitünk, "jobb " helyre is számithatunk
csikknorisz
Öcsém egész véletlenül ott él. De hogy- hogy nem, mégis én szoktam tőle tarhálni. Neki meg van is miből kölcsönadni. Tényleg szar hely lehet...
csikknorisz
A "Magyarországot csak Belgium előzi meg" címre reagáltam, faszé kell mindig átírni. Bezzeg ha én írom át, akkor meg ti nyihogtok. Na mindegy, ezt úgyis törlitek, csók a családnak.
Tekla
@pesti: Cigányiában azt kell büntizni aki dolgozik ,meg ez a zsidóságérdeke is ,hogy ne legyen szebb jövőre gondja a Magyarnak ,csak a kenyérre ,meg arra ,ne hogy átmenjen segíteni a szomszédnak szüretelni ,orvosi engedély és 0 béres munka szerződés nélkül..

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.