A kormányzat nem a jövő felé, hanem a 19. század irányába halad gazdaságpolitikájával - mondta vasárnapi sajtótájékoztatóján Katona Tamás, az MSZP Baloldali Tömörülés Platform alelnöke Budapesten. Az ellenzéki politikus szerint a kormánynak tetszik a Horthy-rendszer politikai struktúrája és a szocializmus gazdaságpolitikája. Álláspontja szerint ezt fejezi a felsőoktatásért felelős államtitkár nyilatkozata is, amely szerint értéktermelés csak a műszaki és természettudományokban van. Katona Tamás szerint a legnagyobb gondok egyike az elszegényedés, amely már a lakosság 23 százalékát érinti. A kormány az államadósság csökkentése érdekében mindent bevetett, így 3 millió leendő nyugdíjast megfosztott nyugdíjától, amikor elvett tőlük 3 ezer milliárd forintot, ami a GDP 8 százaléka. A bruttó adósság azonban így is növekedett - tette hozzá.

Forrás: nepszava.hu
Feltöltő: scandináv
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
gabrella
@Dr.luigilongo60: A tolvajoknak mindegy hol lopnak vagy milyen tulajdont.
Dr.luigilongo60
@gabrella: Azért nem egészen, ugyanis az állami tulajdon a hatalommal való visszaélés és a korrupció melegágya.A közgazdaságtant nem lehet ám megerőszakolni.A történelem mindenhol megmutatta, hogy az állami bábáskodás megbukott.

Ennek az ellenkezőjét csak a fitymasz akarja megetetni a néppel.
Náluk ráadásul az államosítás tisztán a szabadrablást célozza, az egy dolog ,hogy mit adnak be a hüméreknek.
SLAakku
@gabrella: ...az ismerőseimet tekintve a lakosság 60 százaléka biztosan rendszeresen kimarad innen is meg onnan is. A parlamentben meg ugyanazoknak a nyomoroncoknak a seggei növekednek immár 24 éve.

Mit adnak ők az embereknek? Adnak demokráciát? Adnak lehetőséget arra, hogy beleszólhassunk az ország dolgaiba a saját sorsunkba kétkamarás parlamenttel? Kitúrták már maguk közül azokat akik ügynök vagy MSzMP-s múlttal -vagy annak csak a gyanújával ülnek a parlamentben?

Nem.

Mi akiknek már azért is fizetni kell, hogy bemehessünk az ország házunkba kirekesztettek vagyunk? Igen!
gabrella
@Dr.luigilongo60: De a privatizáció is azon múlik,hogy van e ismerősöd és milyen a kapcsolatod.
Fillérekért megvesznek valamit és kiveszik belőle a pénzt. A következő kormány meg államosítja mert nem éri meg magánkézben és ez a tendencia folytatódik.
Dr.luigilongo60
@gabrella: Ne akassz már ki,a pécsi vízműveket miért államosították!
Kinek nem érte meg?
Azért államosították, hogy beültethessék a haverokat jópénzért, persze az egész akció hazafias köntösbe bújtatva.A vége az lett, hogy egy csomó pénzt ki kell fizessenek a francia clgnek, persze a mi pénzünkből.
A dohánymutyit megcsinálni mire volt jó?
Folytassam?
Ha valami magánkézbe nem éri meg az állami tulajdonban még nagyobb kárt okoz, csak az államnak és nem a tulajdonosnak, ez itt a lényeg.
SLAakku
A világon egy év leforgása alatt annyi megújuló energia termelődik, amennyi elegendő lenne a Föld valamennyi lakosának 4000 esztendőre.

Nem nyelvbotlás, igen, négyezer esztendőre!

Ma már minden technológiánk rendelkezésre áll ahhoz, hogy megszüntessük az éhezést, hogy minden embernek fedél legyen a feje felett, hogy elegendő élelmet termeljünk, és elég házat építsünk.

Hogy mindenkihez eljuthasson a tudás, amely a jövő nemzedékek fejlődését fogja biztosítani. És még sorolhatnánk, most csak a legalapvetőbb szükségleteket említettem.
Van-e megfelelő technológiánk ahhoz, hogy átértékeljük és átalakítsuk a jelenleg demokráciának nevezett rendszert valóban azzá, aminek anno ezt évezredekkel ezelőtt kitalálták?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.