Egy Magyarországon élő brit állampolgár az a terhes anya, akit hétfőn úgy felpofozott egy villamosvezető, hogy vérzett a szája - tudta meg az Index.

Az Indexhez eljuttatott levelében a nő megírta, azért lépett rosszkor a sínekre, mert reflexből nem balra, hanem jobbra nézett.

A hathónapos terhes nő részletes emailben írta le, mi történt vele pontosan. Elmondta: reflexből nézett a rossz irányba, és szerinte egyáltalán nem igaz, hogy a fékezéssel megmentette volna a vezető az életét, hiszen visszaléptek a padkára. Nem szeretné, ha a pofozkodó BKV-s börtönbe kerülne, ezzel együtt feljelentést tett.

„Mindig panaszkodtak az emberek, hogy milyen rosszul mennek itt a dolgok, de a saját szememmel most láttam ilyesmit először" - mondta a felpofozott nő az Indexnek. „Most értettem meg, miért kérdezik mindig tőlem, hogy miért jöttem ide."

Három éve él Magyarországon, Budapestet általában békésnek, a BKV járatait pedig megbízhatónak tartja, de egy korábbi panaszbejelentésénél is az volt a tapasztalata, hogy talán a papírmunka elkerülése miatt az ügyeket nem vizsgálják ki kellő alapossággal - olvasható az Indexen.

38 hozzászólásarrow_drop_down_circle

gabrella
Nem büntethető a sofőr,mert a lélekjelenlétének köszönhetően sok életet megmentett, inkább hős és ez a minimum ami kijárt ennek a hülye picsának!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
painkiller
Na idekölykezik a külföldije és még panaszkodik.
szaboria1
@painkiller: Azért te sem vagy egy semmi. Akárki lehet így nem lehet viselkedni.
leszúrt rittberger
@painkiller: Anyád meg nem az emésztőgödörbe kölykedzett, az a nagyobb baj.
painkiller
@leszúrt rittberger: Tudom te vagy az aki külföldről mondja meg mindig a tutit nem igaz?Akkor jobb ha hallgatsz is.
leszúrt rittberger
@painkiller: Teljesen irreleváns (ha nem sértelek meg ilyen bonyolult szóval) ebben az esetben, hogy ki hol született, vagy hol szül. Nőt nem ütünk, pont. Ha másképp gondolod, akkor édesanyádnál érdeklődj a továbbiakban (ha még tartja veled a kapcsolatot).
Kádgyár
"Nem szeretné, ha a pofozkodó BKV-s börtönbe kerülne, ezzel együtt feljelentést tett."

Milyen kis anyarozs:D
jameska
"Nem szeretné, ha a pofozkodó BKV-s börtönbe kerülne, ezzel együtt feljelentést tett."

Akkor vajon mit szeretne? Én, amikor lelépek a járdáról, mindkét irányba szétnézek. No és... állítólag ketten voltak. Az is angol állaTpolgár?
gabrella
Nem büntethető a sofőr,mert a lélekjelenlétének köszönhetően sok életet megmentett, inkább hős és ez a minimum ami kijárt ennek a hülye picsának!
gabrella
A sofőr is feljelenthetné a nőt tömegbaleset okozásának szándéka miatt!!!
Törölt felhasználó
@painkiller: Beteg vagy... bár ezt a nick neveddel nem is titkolod..
joopapa
@gabrella: A nő hibázott, akkor mindjárt ütni kell! Otthon is így intézi az asszonnyal a vitákat. Én múltkor kerültem ki egy parkoló autót kerékpárral, a sofőr kinyitotta az ajtót én meg fékeztem egy nagyot. A sofőr nő volt,eszembe sem jutott pofán vágni, pedig nem sokon múlt hogy ősze törjem magam.
Sííva
Ha valaki három éve él itt annak már tudnia kellene, hogyan közlekednek Magyarországon. Közlekedéskor mindkét irányba szétnézek, hogy ne érjen váratlan meglepetés. Ennek köszönhetem a párom és a magam életét. Lekanyarodó sávban, index kinn, automatikusan baloldali visszapillantó tükör és a vér meghült bennem, ugyan is a román rendszámú kamionos balról előzött. Fel sem tételeztem ekkora hülyeséget, de azóta nem felejtek el balra kanyarodásnál soha a tükörbe nézni, hátha ismét megjelenik a baromarcú!
Csizmás Kond
...na és honnan költözött ide jelentgetni az eszemadta ?
Ulmus
A kommenteket olvasva még jobban megértheti a hölgy, hogy miért kérdezik tőle, hogy "minek jöttél ide?" Ahol ilyen gyűlölködő hangnemben tudnak csak az emberek véleményt mondani egy ügyről (pláne ha külföldiről van szó, akkor még ocsmányabban), ott tényleg nem könnyű egy kulturált ország állampolgárának.
Terhes nőt megpofozni így is úgy is bunkóság, sőt... teljesen mindegy, hogy figyelmetlenül közlekedett, mindennap van ezer szabálytalankodás a közlekedésben, sok veszélyes is közülük, de nem verik halomra egymást az (normális) emberek.
dr. prédikátor
Nem tudom van e a kommentelők közt férj vagy apa!Ha az ő gyerekét vagy feleségét verte volna szájon a barom BKV-s akkor is így nyilatkozna???,
pacsni
@Kádgyár: gyerekek nelegyetek ilyen rosszmàjuak, lehet hogy a magyar nyelvet osszetèvesztette ès azt akarta mondani, hogy nemtesz feljelentèst.
De kulonben ez a holgy ne panaszkodjon, mert Angliaba olyan dolgok tortènnek, hogy mindennap lehet olvasni roluk a "Blikk-ben a Bors" oldalokon hogy az ember gutautèst kap.
pacsni
@joopapa: ezt elhiszem amit irtàl, mert èn is sokat megyek biciglivel, de ezek az autosok mèg nemszoktak a biciglisekhez, azt hiszik, hogy csak ok vannak az uton ès nagyon felelotlenul nèznek korul.
Dr. Felipe
Habonyozott kicsit a villamosvezető mert másoktól is ezt látta. Ha a vak komondoron esik át akkor rosszabbul járt volna. Tessék óvatosabban közlekedni a villamosok, vak komondorok és habonyárpik között.
almalibre
Az angol hölgy először is bocsánattal tarozik a villamos vezetőnek és az összes utasnak azért, mert figyelmetlenségével galibát okozott, másodszor megköszönni a pofont is, mint egy örök leckét. Ha az apjától kapott volna néhány pofont gyerekkorában, most figyelmesebb lenne és a mostanira nem került volna sor.
filoszemita
Szegény nő milyen rosszul járt. Ha elgázolja a villamos, biztos nem pofozta volna meg a vezető. Ezt a pechet!
gugu45
...És akkor véletlenül a hülgy elé lépett egy vak komondor, amin keresztül esett. és kirepedt a szája.
Ez a sztori más más esetben is bejött.
skandi
egyszerü a megoldás a jövöre nézve, állás igy is-ugy is bukta, el kell ütni a hülyéket, hadd fogyjon a férgese, aztán majd lassan a többi megtanulja mi az a KRESZ!
Ariana
Hiába mentegetitek a pofont, ezt nem lehet kimagyarázni. A sofőr büntetést érdemel (kirúgni azért nem kellene, de pl. fizetésmegvonást). A nő ettől függetlenül ritka ellenszenves, ahogy rögtön kihívja a mentőt meg szalad az újságokhoz és nagy pátosszal közli, hogy "a kisbabának nem esett baja" (amennyire ismerem a történelmet, kihalt volna az emberiség, ha egy taslitól el lehetne vetélni), de ettől függetlenül pofont nem érdemelt volna.
tivoli
Ezt olvastam az Indexben: Megszólalt a villamos vezetője is:
„A villamos előtt azt láttam, hogy a két nő vigyorog a helyzeten, sőt az egyik a középső ujját is bemutatta" – emlékezett vissza a férfi. „Akkor csattant el a pofon", viszont anyázásról szó sem volt – mesélte a portálnak.
QQCSI
Nem vagyok rá büszke, de velem is előfordult,
hogy pirosban akartam átkelni a zebrán, de
nem tudtam, hogy a járdával párhuzamos útról
ara kanyarodik egy busz. Nem volt ennyire éles
a helyzet, a sofőr sem pofozott fel, csak csóválta
a fejét és a mutatóujjával megfenyegetett, ahogy
a kisgyerekeket szokták.
Ha a cikkbeli eset fordult volna elő, és elcsattan egy pofon,
egy Qrva szót nem szóltam volna,
hiszen egyértelmű lett volna a felelősségem.
Egy zsúfolt jármű vészfékezése miatt akár
meg is halhatott volna egy pechesebb utas.
Tootsy
Valoban ne hivatkozzon arra, hogy rossz iranyba nezett, mert ez az egy szabaly: A JOBBKEZ_SZABALY a balra hajts-nal is jobbkez szabaly, tehat ELOSZOR JOBBRA kell nezni, mikor lelepunk, viszont a villamosok Budapesten ket iranybol is veszelyt jelentenek. Igenis, egy ekkora veszfekezes utan, mikor csucsidoben tele van a villamos, es meg a hulye tyuknak all feljebb, bemutatva a kozepso ujjat, (mert arra azert terhesen is futotta a lelekjelenletebol, na meg a gunyos rohogesre is), ne is varjon simogatast,...Nem biztos tovabba, hogy a terhessege nyilvanvalo volt,- az en pocakom is csak 6 honapos terhes koromban kezdett noni - , es az sem ritt le rola, hogy angol allampolgar. Hulyek a tuloldalon. Mindenki kiprobalhatja magan, mekkora felelosseget kepes elviselni, es nem mindenki kerul "eles" helyzetbe, de ha igen, kivancsi volnek a reakciojara,... Remelem, talal egy jo ugyvedet a sofor, mert egy - szerintem jogosan - elcsattant pofonert tul nagy ar a munkaja es a lakasa elvesztese is. Sokkal nagyobb csibeszsegeket egy ejnye-bejnyevel inteznek el komoly birosagok...
gabrella
@dr. prédikátor: Régóta komentelünk, tudhatod,hogy minden verésnek és erőszaknak ellene vagyok,de te képzeld magad a sofőr helyébe!!!
valakiaki
@joopapa: A nő az autóban elküldött melegebb éghajlatra, kiröhögött és bemutatott?
Nem? Akkor már értem miért nem akartad pofán vágni, mert a nő hibázott és kész, valószínűleg elismerte, elnézést kért, talán még nálad is jobban megijedt az esetleges következményektől hogy összetöröd magad. Ez feltehetőleg egy normális nő volt, te pedig normális férfiként normálisan reagáltál. A villamosvezető is normálisan reagált egy hülye senkiházira, amikor pofán vágta. Nőket verni gyáva dolog, és nőt tényleg nem ütünk meg, viszont van az a helyzet amikor rohadékokat pofán vágunk és ezt a magam részéről annak értékelem.

Amennyiben a hölgy valóban jó szándékú, akkor írjon még egy levelet, amiben kéri, hogy az úr ne veszítse el az állását. Meglátja a jutalma ezúttal nem pofon lesz, hanem minimum egy csokor virág és bocsánatkérés.
Szankciónak arányosnak érzek bércsökkentést, jutalom elvonást, fegyelmit stb. A reakció a BKV-tól nem először aránytalan és embertelen lásd a vicces buszsofőr esetét! Nem csoda, mióta ez a felkapaszkodott fideszes nyikhaj irányítja.
anyuka13
Ez a hozzászólás törlésre került. Többszöri törlés a felhasználó kitiltását vonja maga után.
Maja
Azért a nőnek is van felelőssége, az nem mentség hogy rossz irányba nézett reflexből. Ilyen kis dolgok miatt lesznek a tragédiák.
Maja
De még mindig jobb hogy csak egy pofont kapót mind hogy most már a hullák között lenne ! Egy gyalogosra is ugyan úgy vonatkozik a KRESZ szabály mind a volán mögött ölökre !
gödörben
@dr. prédikátor: Én ellenzem a nők verését és a gyerekek verését is. Nem vagyok rasszista sem, de gondolod, hogy ez a "hölgy" a saját gyerekét babakocsistol majdan nem tolja a jármű elé? Nem hiszem. Úgy megijedt szegényke, hogy bemutogatni és egybekre volt ideje...
Egyébként a gyalogosok a zéró toleranciával visszaélnek simán. Az autó elé a kis csitri lelép és bámul vigyorogva a képedbe, és ez sokkal kevésbé sokkoló, mint mikor több százan ülnek mögötted a járművön.
kopeba
@Sííva: A román kamionok időzített bombák. Kitiltanám őket az országból.
honeykiss
Lehet haza menni, de a felelősség a gyerekedért a hasadban az a tiéd, amire nem nagyon vigyázol, ha ténferegsz össze-vissza a tilosban...köszönd meg a sofőrnek,hogy nem ütött halálra, csak kaptál egy tockost...az erőszakot én sem csípem, de el sem tudom képzelni,hogy mit tettem volna a sofőr helyében...tuti talán én is nyakon vágom

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.