Lehet-e a gyerekrajzokból arra következtetni, hogy a gyermekemnek olvasási nehézsége lehet? Lehet, hogy a rajzok utalnak a diszlexia tüneteire? Nagyon összevissza rajzol a lányom, és mindíg fekete ceruzát használ. Meg a szimmetria sem látszik a rajzokon soha. Elvittem megmutatni az iskolába, de nem tudtak vele mit kezdeni.

Feltöltő: Pszichológia
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

JAJMÁR
Igen, lehet következtetni. A tanulási zavarok egyik előjele, ha rendszeresen nem rajzol meg minden fontos részt. A részeket rosszul illeszti össze. Ugyanis, a rész-egész viszonyt nem, vagy rosszul látja át, ez pedig az írás olvasás tanulásánál problémát fog okozni. Rajzos feladatokkal fejleszteni is lehet ezt a képességét a gyereknek. Pl.hiányos rajzokat egészítsen ki, illetve kakukktojás feladatok, puzzle játék.
Ha probléma van a testsémával, téri orientációval, mozgásfejlődéssel és figyelemmel is, mindenképpen szakembert kell keresni. A korai fejlesztés rengeteget számít.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.