Nem voltunk barátok – mondta a Népszabadságnak adott interjúban Kuncze Gábor, a Horn-kormány egykori belügyminisztere. A volt SZDSZ-elnök szerint, bár sokat vitatkoztak a napokban elhunyt Horn Gyulával, mindvégig megmaradt köztük a kölcsönös tisztelet. Kuncze szerint a volt miniszterelnök át tudta lépni a saját árnyékát, amire csak igazi államférfiak képesek.

Forrás: nol.hu
Feltöltő: SLAakku
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

SLAakku
"- Miként fogalmazható meg Horn Gyula öröksége, és mennyi menthető át ebből a mai viszonyokra?

- Politikai bátorság. Olyan dolgokat mondott ki, amelyekről sokan még hallgattak, ilyen volt például a NATO-csatlakozás szükségessége.

Horn Gyula nagyon érezte, hogy meddig mehet el bizonyos ügyekben.

Ez nem tanítható, ezt valaki vagy tudja, vagy nem.

Egyes politikusok számára az elég erős üzenet lehet Horn Gyula hagyatékából, hogy egy dolog az, ha valami politikailag és elvileg jó, de meg kell nézni az emberek szempontjából is.

Azt is meg lehetne tanulni Horn Gyulától, hogy vannak helyzetek, amikor felül kell emelkednünk saját magunkon, és az ország hosszú távú érdekeit kell inkább szem előtt tartani a politikus vagy a párt rövid távú érdekével szemben.

Ezt el lehet mondani Antall Józsefről, el lehet mondani Bajnai Gordonról – bár neki nem volt pártja – és Horn Gyuláról. A többiek erre nem voltak képesek."
SLAakku
"Kuncze szerint a volt miniszterelnök át tudta lépni a saját árnyékát, amire csak igazi államférfiak képesek."

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.