A 4K! nehezményezi, hogy bár első fokon tavaly novemberben már bejegyezték őket, a döntést megtámadta az ügyészség, és a politikai csoport párttá alakulását azóta is formai okokból akadályozzák. A 4K! szerint feltűnő, hogy az új pártok olyan nehézségekbe és időhúzásba ütköznek, amelyek 2010 előtt nem voltak jellemzőek. Nyilvánvaló, hogy a Fidesz abban érdekelt, hogy a hitelét vesztett MSZP legyen az egyetlen ellenzéki párt - írták.

Forrás: hvg.hu
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

bretagne
Jellemző! Sem a Kutyapártot, sem a 4K-t nem engedik párttá alakulni.
SLAakku
"A 4K!-t a tavaly áprilisi alakuló kongresszusa után féléves procedúrával, több hiánypótláskérés után, első fokon 2012 novemberében jegyezte be pártként a bíróság. Annak ellenére, hogy a párt működése azóta is folyamatos, az elsőfokú határozatot az ügyészség megtámadta, majd a másodfokú bíróság határozata nyomán újraindult az eljárás.

"Feltűnő, hogy az új pártok olyan nehézségekbe és időhúzásba ütköznek, amelyek 2010 előtt nem voltak jellemzőek a magyar bíróságon. Nyilvánvaló, hogy a Fidesz abban érdekelt, hogy a hitelét vesztett MSZP legyen az egyetlen ellenzéki párt" – tette hozzá a 4K! alelnöke.

Mint ismeretes, a 4K! mellett eddig sem a PM-et, sem Bajnai új pártját, sem a Kétfarkú Kutya Pártot nem sikerült bejegyezni, mindegyiket az alakuló közgyűlésük megismétlésére kötelezte a bíróság. Ezek közül a 4K! ügye húzódik a legrégebben – olvasható a 4K! közleményében.

A 4K! június 27-én, csütörtökön délután 5 órakor a Fővárosi Törvényszék Markó utcai épülete előtt fog demonstrálni a valódi demokráciáért és a többpártrendszerért – írták."

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.