Európa-szerte már számos helyen megbízhatóan működnek a távfelügyelet alatt álló boltok. A technológia lehetővé teszi, hogy a hagyományos üzletek átalakítását követően személyzet nélkül is nyitva tarthassanak, akár 24/7-es üzemmódban. Idén nyáron várhatóan Magyarországon is megnyitják az első ilyen boltokat.

Idén nyáron tervezik bevezetni Magyarországon az első távfelügyelet alatt álló boltokat – olvasható a írja a piacesprofit.hu

Nyitnak Magyarországon az első személyzet nélkül is működő boltok

Fotó: Wikipedia

A technológia lehetővé teszi, hogy a hagyományos üzletek átalakítását követően személyzet nélkül is nyitva tarthassanak, akár 24/7-es üzemmódban.

A Laurel Kft. Csehországban sikeresen alkalmazta már a „vegyes” modellt, melyet adaptálna a hazai körülményekhez is. A vállalat szerint az újítás nemcsak a vásárlók és a kereskedők számára jelent előnyt, hanem segíthet egy növekvő társadalmi probléma kezelésében is.

„Jól látszik, hogy még a kereskedelem legnagyobb, globális szereplői is keresik, hogyan lehet a leghatékonyabban, leggazdaságosabban bevezetni az automatizált boltokat. Az Amazon például a közelmúltban hátrált ki a nagy méretű üzleteinél a Just walk out koncepcióból, valamint a gépi látás technológiájából. A mi kidolgozott megoldásunk teljesen automata üzemmódú, akár konténerméretű üzlet működtetésére is alkalmas, de elemzéseink szerint a hazai piacon jelenleg az úgynevezett hibrid modellre van nagyobb igény”

– fejtette ki Bessenyei István, a Laurel Kft. tulajdonosa.

A hivatalosan a május 15-i XI. Laurel Retail Konferencián debütáló megoldásnál a meglévő boltok a legforgalmasabb órákban az eddigiekhez hasonlóan működnek, míg a megszokott nyitvatartási időn kívül (pl. éjszaka, szünnapokon) teljesen automata üzemmódban, távfelügyelet mellett fogadják a vevőket. A vásárlók ekkor olyan technológiákat beiktatva léphetnek be a boltba és fizethetnek, amelyek már számtalan helyen megbízhatóan működnek.

A kisebb településeken élők számára nagy előnyökkel járhatnak az automatizált boltok

A társadalmi hasznosság kapcsán a Laurel tulajdonosa így fogalmazott:

„éppen a csehországi példa mutatta meg, hogy távfelügyelt módban olyan helyszíneken is gazdaságossá válhat egy bolt fenntartása, ahol hagyományos modellben lehetetlen nyereséggel működtetni egy üzletet. Innen nézve ez az új megoldás arra is lehetőséget adhat, hogy a kisebb, vidéki településeken élők is bármikor, helyben juthassanak hozzá az alapvető élelmiszerekhez és más termékekhez.”

Forrás: piacesprofit.hu

14 hozzászólásarrow_drop_down_circle

csak úgy....
fasza, a kórházban nincs doki a suliba tanár a boltba eladó ..., ezt a magyar parlamentbe is be lehetne vezetni, ott is elég lenne 15-20 db. nem lopós ,okos és hozzáértö szakember!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
KisTehen
@Clavigo: @csak úgy...: csak a hülyék maradnak itthon, mint ner péter?
csak úgy....
@KisTehen: ökö,te napról-napra proletár diktatórikusabb! :)
jesz
Ajaj...baj lesz ebből...mindenesetre bátor vállalkozás...
-...már csak az ötven forintos betétdíjat kell megoldani, és a mindig friss áru beszerzését, feltöltését. A többi sima ügy.
namihami
@KisTehen: 15.09: Már bocs, de ez rossz hasonlat! Én megfordítanàm. Vajon hogy aránylik az egy gyurcsánylakás az egy orbánhatvanpusztához?
És a kiindulás helyzetét se feledjük el!
magyar1
Valahol meg már újra élő személyzettel töltik fel a kasszákat mert olyan sok a lopás meg a technikai pénzkiadás bőven meghaladja az emberek foglalkoztatását.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.