Negyven jobbikos képviselő egy havi tiszteletdíjának megvonására tett javaslatot Latorcai János, az Országgyűlés alelnöke. A jobbikosokat sújtó büntetés összesen nagyjából 17 millió forint.

A Jobbik képviselői megzavarták a földtörvény múlt pénteki zárószavazását: felvonultak az elnöki pulpitusra, és több figyelmeztetés ellenére sem hagyták el azt. A szavazások közben pedig azt skandálták: "hazaárulók!"

Latorcai János indoklásában azt írta: a képviselők közvetlen fizikai erőszakkal fenyegető magatartást tanúsítottak, ami indokolja a legsúlyosabb büntetés kiszabását, egy havi tiszteletdíjuk megvonását.

A Jobbik-frakció három tagja - Balczó Zoltán, Hegedűs Tamás és Pörzse Sándor - nem vett részt az akcióban, az ő tiszteletdíjukat nem csökkentik.

Kövér László, az Országgyűlés elnöke javaslatot tett három, az LMP színeiben politizáló független képviselő tiszteletdíjának csökkentésére. Indoklása szerint Lengyel Szilvia, Osztolykán Ágnes és Szél Bernadett egy molinó kifeszítésével és megafon használatával sértette meg az Országgyűlés rendjét a földtörvény zárószavazásakor. A házelnök tiszteletdíjuk egyharmadának megvonását kezdeményezi.

13 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Január
Jól írtam én, hogy a Fidesszel, mint ellenzékkel anno kesztyűs kézzel bántak.
Amikor állandóan vonulgattak kifelé egy szavazás előtt, vagy akkor is amikor egyesek csak a vagyonukat gyűjtögették, és nem vettek részt a parlament munkájában, akkor kellett volna tisztelet díjakat vonogatni.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
rokker33
@Hellcat: Én se vagyok Jobbikos,de nagyon büszke vagyok rájuk,hogy ezt bemerték vállalni!Legalább valaki megmondta nekik az igazságot és nem csak a s*ggükön ülnek és számítógépeznek meg újságot olvasnak!Szanyi Tibort is csípem,mert legalább kimeri mondani,hogy nem csinálnak semmit csak lopnak csalnak hazudnak!Nem sok ilyen politikusaink van a legtöbb gyáva féreg csak az érdekli,hogy a parlamentbe legyen és kapja a nagy pénzeket Jobbik meg Bajnaiék legalább kimernek állni a diktátor ellen ami gondolom Orbánnak meg Kövérnek nem tetszett!!
rokker33
@rokker33: mielőtt valami nagyokos kioktatna tudom,hogy Bajnai nincs még a parlamentbe,de idő kérdése és bent lesz és amúgy a parlamenten kívül többet tud ártani a Fidesznek mint a többi bent ülő naplopó!!
Hellcat
@rokker33: Igazad van. Tetszik, hogy ellentétes oldalakat említesz egy mondatban mert a munkásságát értékeled nem a politikai nézetét. Ritka az ilyesmi manapság.
turul72
@Hellcat: ez lenne a lényeg. Végre felejtsük már el az oldalakat. Egy oldal van, és azt úgy hívják: Magyarország. Ha örökösen csak acsarkodunk, az mindig a zavarosban halászók malmára hajtja a vizet.
Hellcat
@turul72: Ezt ne nekem mondjad hanem pl a sok jobbikosnak akik ok és ész nélkül helyből utálnak minden szocit...hiába szarabb a fidesz 3x..."nembaj legalább nem a szocik vannak hatalmon" na ezeket soha nem tudom megérteni. A fideszeseknél szintúgy...vagy a nácizó szocik...minden a megosztásra megy.
feri57
Utólag derült ki csak, hogy nem is cigányok loptak!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.