Bár az eurózónabeli és magyar biztosítók és nyugdíjpénztárak, -alapok pénzügyi eszközei nagyjából azonos mértékben növekedtek az első negyedévben, a nettó vagyonnál már más a helyzet. A magyar életbiztosítási piacon bár emelkedett a díjbevétel, az életbiztosítási szerződések száma az első negyedévben hét éve nem látott mértékben esett vissza, így még messze vagyunk a nyugat-európai szinttől. Az AGNB szakértői szerint ahhoz, hogy meginduljon a fejlődés az öngondoskodás fontos pillérét képező, a nyugat-európai országokban megszokott kockázati életbiztosítások területén, tudatosulnia kell a hosszú távú gondolkodásnak, valamint annak, hogy az élet védelme a vagyon védelménél fontosabb.

Forrás: VG.hu
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nahát
Mert teljesen lejáratták magukat a biztosítók a sok idióta üzletkötővel. A tökehalmozós életbiztosításról ne is beszéljünk. Jó ha 10-15 év után annyit kap vissza az ügyfél amennyit befizetett!
Másik
A cikk úgy állítja be a magyar embereket, mintha felelőtlen hülyék gyülekezete lenne, holott csak szegények. Van akinek annyi az életbiztosítása, hogy még telik ennivalóra, gyógyszerre. És vannak akiknek ennyire se futja ... :(
Majd ha mi is akkora béreket kapunk, mint az összehasonlításban szereplő nyugatiak visszatérhetünk a témára.

Nem csak az üzletkötőkkel van baj, hanem azzal is, hogy átlagos esetben évekig tömi valaki a biztosítót, amikor meg véletlen szükség lenn rájuk, mintha a fogukat húznák, úgy viselkednek.
Biztosítók helyett jobbam megéri egy jó befektetési lehetőséget keresni, annak akinek telik rá.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.