A leendő nyugdíjasok több mint kétharmada még mindig az állam egyik kötelességének tartja, hogy gondoskodjék az időskori ellátásról is, ám egyre többen vélekednek úgy, hogy a nyugdíjuk előteremtésében aktívabb szerepet kell vállalniuk - állapítja meg az a kutatás, amelyet 12 országban végeztek el az Aegon megbízásából.

Forrás: VG.hu
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

18 hozzászólásarrow_drop_down_circle

kecskes laszlo
Miért kitől kéne a Vatikántól? A nyugdijat onnan várják,ahol befizették !
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
kecskes laszlo
Miért kitől kéne a Vatikántól? A nyugdijat onnan várják,ahol befizették !
sokanvagyunk
...vagy inkább az oda befizetett-levont összeg visszacsepegtetését!
entero
Pedig jobb lenne erről saját magunknak gondoskodni. Az sokkal biztosabb.
Betaloc
@entero: Így van. A kérdés: miből? Az emberek többsége ki van fosztva a Felcsúti Mágus EU és IMF ellen (szerinte értünk) vívott gazdasági dzsihádja következtében.
A társadalom ilyen arányú nyomorszintjén meglehetősen álszent és cinikus öngondoskodásról ugatni. A hon polgár már annak is örül, ha naponta ételt tud tenni a család asztalára, hiszen jobb esetben hónapról hónapra, rosszabb, esetben napról napra élnek az Vezér és népi (nemzeti) zenekarának szellemi tálentumai által naponta kiagyalt rafkós adók és elvonások miatt.
Azt harsogják ezek drága emberek, hogy az egy kulcsos adó, a rezsicsökkentés, a munkahelyteremtés, stb következtében milyen jó nekünk, tehát tegyenek félre az emberek. Azonban a kulisszák mögött egészen más a helyzet. A névleges jólét nem egyenlő a tényleges jóléttel, így az anyagi jövőjükről sem tudnak gondoskodni, hiszen ahhoz pénz kell, az pedig nincs nekik.
De van az őket kifosztó orbáni rezsimnek: no, akkor ezek után kitől várják a nyugdíjat?
Természetesen tőlük, de azt várhatják!
laszlobihari
@entero: Te normális vagy? Akkor mi a repedt fa..nak fizettem már 45 éve az államnak + egy részét egy kis kitérővel a magán nyugdíj pénztárnak (most már az államnak) ha attól nem várhatom a nyugdíjat aki magának vindikálta azt a jogot, hogy nyugdíjról fog gondoskodni számomra a befizetett járulékok után. A járulékokat fizetni kötelező, egyszerüen levonják, ezek után aki ellopja a pénzemet az bizony köteles fizetni a leendő nyugdíjam!
csegala
Persze, hogy onnan! Az emberek többsége végigdolgozta az életét, már aki nem nyalásból és helyezkedésből élt, sz@ré-húgyé. Oda lett az egészsége, a túlórák és a stressz miatt sokaknak a családja, fizette a tb-t, az szja-t stb évtizedeken keresztül, hogy akik fenn a Parlamentben ülnek az elegáns öltönyeikben úgy vezessék az országot, hogy a kisembernek biztosítva legyen a nyugodt öregkora. Hát! Alaposan át lettünk b@szva!
csikknorisz
Szívesen lemondok az állami nyugdíjról, ha cserébe az állam is lemond a befizetéseimről.
Betaloc
@csikknorisz: Arról nem fog lemondani, hiszen a jelenlegi nyugdíjasokat el kell tartani.
csikknorisz
@Betaloc: Hát ez az! Ezen változtatott volna némileg az mnyp rendszer, ami már lassacskán csökkentette volna az állami nyugdíjkiadásokat. De ha az állam nem gondoskodik előre magáról, akkor milyen jogon várja el bárki is az egyszeri embertől, hogy 40-45 évvel előre gondolkodjon?
Brother Louie
Majd ha nem a AEGON biztosító rendeli meg az ilyen cikkeket akkor talán többen fognak gondoskodni magukról.

• 'A legnagyobb bírságot az AEGON Magyarország Önkéntes és Magánnyugdíjpénztárra rótta ki a felügyelet, amelynek magánpénztári ágát 5 millió, önkéntes ágát pedig 2 millió forintra büntette, s határozatában a hiányosságokat tíz sűrűn teleírt oldalon részletezte.'

• Majd ha az Állam nem fogja minden hónapban automatikusan levonni a munkabérből a saját 'jussát' ami megy a közösbe minden lószrarra.
• Majd ha az Állam nem fogja különadókkal sújtani a megtakarított pénzhez való hozzájutást. Stb...
• Majd ha az Állam visszacsinálja az megszüntetett öngondoskodást, amit egy tollvonással eltüntetett az 5-10-15 év alatt felhalmozott nyugdíjpénztári pénzekkel.

Akkor többet fognak törődni az emberek a saját nyugdíjukkal.
entero
@laszlobihari: Én nem azt mondtam, hogy ez nem így lenne helyes, hanem azt, hogy aki teheti, tegye gondtalanná a saját nyugdíjas életét még idejében, és ha mód van rá, a gyerekeiét is.
Mobil123
@entero: De ha ezt írod fent akkor érthetőbb let volna!! De az elég kategorikus mondat volt megint. Sokan nem tudják megtenni!! Még a sajátjukét sem nem, hogy a gyermekeikét.
nyanya001
Aki minimálbért kap, avagy semmit mert évek óta munkanélküli
azzal mi lesz ?
Majd ha uniós fizetések lesznek nyilvánvalóan lesz öngondoskodás is !
De az állam milyen jogon nyúlta le a 3 ezer milliárd magánnyugdíjat ?
Ezekkel mi lesz ?
QQCSI
@entero: Még mindig meglepődöm, hogy te milyen szinten nem tudod más helyébe képzelni magad!

Az, aki havonta félre tud tenni 50-100-500 ezer forintot a nyugdíjas éveire,
az boldog ember,
bár látjuk, hogy mennyien nem gondolnak a jövőre, bár megtehetnék!

Nagyon sokan vannak azonban sajnos, akik nem hogy a jövőjükről, de
a jelenükről sem képesek gondoskodni, mert nincs miből! :(
Te tényleg nem is érzed, hogy a kis megjegyzéseid milyen bántóak tudnak lenni?! :(
lópicigáspár
Én biz , várom a Vatikántól is, de azért amit tőlük kapok, nem adnak semmit még a tescoban sem!
entero
@QQCSI: @Mobil123: Ezért is reagáltam még egyszer.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.