Kocsis Máté sajátosan értelmezi a bíróságok szerepét, véleménye szerint a Kúria csütörtöki döntésével a bankok oldalára állt a devizahitelesekkel szemben.

A kormánypárt kommunikációs igazgatója arra reagált, hogy a Kúria csütörtökön hirdetett ítéletet abban a felülvizsgálati eljárásban, amelyben egy devizahitelesnek az OTP Bank ellen indított ügyét tárgyalta. A döntés szerint a vitatott devizahitel-szerződés érvényes.

A Fidesz számára a döntés elfogadhatatlan és felháborító, a devizakárosultak joggal érezhetik úgy, hogy az igazságszolgáltatás cserbenhagyta őket – folytatta. A határozatnak beláthatatlan pénzügyi következményei lehetnek a devizakárosultakra nézve – tette hozzá.

Utalt arra, hogy Horvátországban egy hasonló ügyben az igazságszolgáltatás nyolc bankkal szemben hozott ítéletet.

Azt is kijelentette, hogy a károsultak a devizacsapdát a „Gyurcsány-Bajnai-korszaknak köszönhetik”, ugyanis 2002-2010 között 140-szeresére nőtt a lakosság devizaadóssága. Az akkori, a bankok számára kedvező paktumon alapuló gazdaságpolitika hozta létre ezt a helyzetet – mondta.

A jelenlegi kabinet öt határozott intézkedéssel mindent megtett a devizahitelesek megsegítéséért – jelentette ki.

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

kukac50
Fel szólították a kúriát,hogy becsődöl az ország ha a devizásoknak adnak igazat.
Olyan üres az államkassza,hogy már a tankönyveket is képtelen finanszírozni.
Az egyetemeken már másoláshoz szükséges papírra sem telik.
gabrella
Nem hiszem,hogy kétharmaddal nem lehetne a bankokra olyan törvény hozni,hogy egyoldalúan forinthitelt ne nevezzenek CHF-es hitelnek?! Nem adót vetni ki rájuk,azt megint csak mi fizetjük.
gabrella
@kukac50: A havi másfél-két milliós fizetéseket a politikusok azért megkapják? Olyan ideges lettem e miatt.
leszúrt rittberger
Na jönnek a süket zugközgazdászok megint, akik jobban tudják így látatlanban, hogy mi állt abban a szerződésben, mint a bíróság, amelyik tárgyalta...
leszúrt rittberger
Kocsis Máté azt nyilatkozza, amit az emberek hallani akarnak.

Azok meg azt akarják hallani, hogy a bankok hibája minden, most meg ráadásul még a Kúria is a zódalukra állt, át. Egyszerű üzenetek, egyszerű embereknek.
Yoda69
"Azt is kijelentette, hogy a károsultak a devizacsapdát a „Gyurcsány-Bajnai-korszaknak köszönhetik”, ugyanis 2002-2010 között 140-szeresére nőtt a lakosság devizaadóssága."

Azt miert nem tette hozza ez a pojaca, hogy a deviza hitelezest az orban kurmany inditotta el 2001-nem. Ha orban fejebol nem pattan ki ez a szornyszulott otlett, a mai napig nem lennenek devizahiteles problemak.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.