A Kúria döntése szerint a vitatott devizahitel-szerződés érvényes, de az árfolyamrés egy százalék plusz-mínusz fél százalék lehet. A Kúria csütörtökön hirdetett ítéletet abban a felülvizsgálati eljárásban, amelyben egy devizahitelesnek az OTP Bank ellen indított ügyét tárgyalta.

A felperes keresete szerint, mivel az átváltás költségét tételesen nem tüntette fel a bank a vele kötött szerződésben, holott ez a költség is szorosan a szerződésben rögzített kölcsönügyelthez tartozik, ezért ennek alapján a szerződés semmis.

Tavaly áprilisban az első fokon eljáró Pesti Központi Kerületi Bíróság elutasította a keresetet, decemberben másodfokon a Fővárosi Törvényszék azonban jogerősen igazat adott az adós magánszemélynek: közbenső ítéletében kimondta a hitelszerződés semmisségét és új első fokú eljárásra utasított az összegszerűség megállapítása érdekében.

Kúria: érvényes a devizahitelszerződés

A másodfokú bíróság indoklásában többek között azzal érvelt: a fogyasztó védelme érdekében szükséges, hogy minden adat a rendelkezésére álljon, ami ahhoz kell, hogy el tudja dönteni, képes-e a szerződésszerű teljesítésre. A törvényszék döntésének hatályon kívül helyezése érdekében fordult a Kúriához felülvizsgálati kérelemmel a bank.

49 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
kedwes
@Betaloc: Nos, itt a vége a traccsinak! Értelme semmi.
A véleményem nem változott: tegnap, 13:01
verőce21
@orogordog: (15:15) A lakáshitelekről szól ez a cikk, nem autóhitelekről!

De éppen arról van szó a részemről is, én sem szeretném senkinek kifizetni a lakáshitelét(másmilyen adóban) !
simmons
@verőce21: 2001 06.15.-én Orbán Viktor min.elnök,Járai Zsigmond MNB elnök és a Fidesz parlamenti többségének döntése alapján juthattak az emberek ehhez a hitelhez.
verőce21
@simmons: Az elérhető információk alapján úgy tűnik, hogy a CHF-alapú kölcsönök egy össznemzeti szerencsejáték részét képezték. Ahol mind a pénzintézetek, mind az egyének arra törekedtek, hogy a legkisebb költségekkel érjék el a legnagyobb sikert.

Azonban, ebben a játékban végül minden nyerészkedő többé vagy kevésbé, de pórul járt.
gödörben
Nézzétek meg ezt a linket és lehet gondolkodni

Hatalmas LAKÓPARK épül! Még a Dunát is elterelik!
Már otthon nem férnek el!

NÉZD MEG EZT A REKLÁMOT és add tovább mindenkinek!
Ezt minden magyar embernek látnia kell!
Még milyen korlátlan lehetőséget adunk, amiről a lakosság nem is tud?

ags.gns.co.il/cdn/DigitalCloud/Anchor/2012/06/Minisite/?Media=t

AZ IZRAELI TV HIRDETÉSE A BUDAPESTEN FELÉPÜLŐ HATALMAS „LAKÓPARKRÓL, AMELY A DUNA RÉSZLEGES ELTERELÉSÉT IS AZ IDE KÖLTÖZŐK SZOLGÁLATÁBA ÁLLÍTJA.
MAGYARORSZÁGRA TELEPÜLŐ IZRAELI TÖMEGEK JELENTKEZÉSÉT VÁRJÁK AZ IZRAELI INGATLANCÉGEK ÉS A MAGYARORSZÁGI BETELEPÍTŐK . KORLÁTLAN A LEHETŐSÉG !

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.